SIMATIC IOT2050

Øker bruksområdet til også å gjelde lokasjoner uten fast internettforbindelse

Neste generasjon gateway for industrielle IoT løsninger fra Siemens

Industriell IoT er den viktigste tilretteleggeren for digitalisering og en fleksibel og robust gateway som takler ulike kommunikasjonsutfordringer er dermed en avgjørende faktor for at man skal kunne lykkes med digitalisering.

Prediktivt vedlikehold, ressurs-/prosessoptimalisering og sikker dataoverføring mellom enheter og skytjenester er scenarier som de fleste produksjonsbedrifter stadig blir mer kjent med, og dette er blant bruksområdene til IOT2050.

Den nye og kompakte ettkorts datamaskinen fra Siemens har betydelig forbedret ytelse sammenliknet med den etter hvert svært populære og allsidige IOT2040, som den skal erstatte på sikt. I tillegg til oppgradert maskinvare har den industrielle gatewayen nå egen skjermutgang, innebygd spor for SIM kort og mulighet for å kjøre fullverdig Linux operativsystem, samtidig som støtten for Arduino shields og mPCIe kort er beholdt. Dette øker bruksområdet til også å gjelde lokasjoner uten fast internettforbindelse og senker samtidig brukerterskelen for å komme i gang med å lage egne industrielle IoT applikasjoner.

Den lave prisen gir mening for et større antall installasjoner som jo er litt av meningen med tingenes internett. Dette kombinert med egenskaper som er påkrevd i industrien, som døgnkontinuerlig drift, innebygd sanntidsklokke, DIN skinne montasje og industrielle sertifikater gjør at IOT2050 kan implementeres i ikke bare nye men også eksisterende automasjonsanlegg uten behov for å kjøre egne systemtester.

IOT2050 er skalérbar og kan brukes alene til å løse enkle applikasjoner, men er også klargjort for Siemens’ store satsning på såkalt edge computing, altså et industrielt IoT økosystem med eller uten tilkobling av skytjenester. På sikt kan IOT2050 benyttes som en Edge device og skal dermed kunne gjøre eksisterende komponenter i felten smartere ved hjelp av blant annet lavere terskel for kommunikasjon og maskinlæring.

For ytterligere informasjon se; http://www.siemens.com/iot2000

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser. 

egmaintenance-havlandet crop

Havlandet Havbruk AS og EG Maintenance utvider samarbeid om vedlikeholdet

Havlandet Havbruk AS ønsker å effektivisere vedlikeholdsarbeidet og har valgt å utvide samarbeidet med EG ved å ta i bruk EG Maintenance.  Implementering av EG Maintenance hos Havlandet vil bidra til en effektiv og strømlinjeformet driftsforvaltning for selskapets enheter.

OO oppkjøp Jan-Erik Storsve og Øyvind Nistad crop

Otto Olsen AS utvider produktporteføljen med oppkjøp av TR Fastenings Norge AS

Otto Olsen AS kunngjør fullført oppkjøp av TR Fastenings Norge AS, en betydelig utvidelse av sin allerede omfattende produktportefølje. Som en anerkjent norskeid virksomhet med solid erfaring og høy teknisk ekspertise, leverer Otto Olsen AS allerede et bredt spekter av produkter til ulike industrier.

670658562

Kiwas NDT-virksomhet overføres til IKM Inspection

Fra 4. april 2024 vil Kiwa Norges NDT-virksomhet bli overført i sin helhet til IKM Inspection AS. Avtalen som nå er inngått mellom Kiwa AS og IKM Inspection AS medfører at all aktivitet og medarbeidere knyttet til NDT-tjenester med tilhørende utstyrspark i Norge overdras.