JOHANNES POETTGENS WWW.POETTGENS

Ved å fjernovervåke maskiner, kan maskinbyggere levere nye tjenester

Ny IoT-basert serviceplattform for maskiner skal halvere supportkostnader

Schneider Electric lanserer EcoStruxure™ Machine Advisor serviceplattform, en IoT-, skybasert serviceløsning for maskinbyggere. Løsningen gir maskinbyggere fjerntilgang, oversikt og driftsdata fra maskiner over hele verden.

- Ved å fjernovervåke maskiner, kan maskinbyggere levere nye tjenester til maskinoperatører – hvor enn de befinner seg. De kan for eksempel kjøre preventivt vedlikehold og håndtere situasjoner på avstand. Det fører til en reduksjon av supportkostnadene på opptil 50 %, sier Baburaj Ramasamy, som er ansvarlig for plattformen i Norge.

Tre moduler
EcoStruxure™ Machine Advisor - som frem til 31. desember i år er gratis - består av tre moduler: 

  • Track: Enkel lokalisering av maskiner, opprettelse av relaterte profiler med arkitektur, loggbok med alle aktiviteter utført på hver maskin, maskinhistorikk og administrasjon av maskinflåten (stykklister, dokumenter, arkitektur, etc.).
  • Monitor: Innsamling og visualisering av driftsdata fra maskiner. Overvåking av individuelle maskindata, slik som generell utstyrseffektivitet (OEE), kvalitet og energi. Opprettelse av en individuell oversikt med kontrollprogrammer som er enkle å konfigurere. Innsamling av maskindata under hele maskinens livssyklus.
  • Fix: Gjør nødvendig programvareverktøy tilgjengelig på rett sted via nettskyen. Maskinbyggeren kan bruk programvaren direkte på sin nettleser. Installasjon er ikke nødvendig for å programmere maskiner. Maskinbyggeren kan utføre feilsøking og reparere maskiner med fjerntilgang.

Tilfredse maskinoperatører
- Det at maskinbyggere får unik fjerntilgang til alle maskindata når som helst og hvor som helst, gir dem mulighet til å forberede seg bedre på service som skal utføres på anleggene. Slik kan de gi bedre og raskere service og oppnå høyere kundetilfredshet, sier Ramasamy. 

Maskiner som kan overvåkes med EcoStruxure™ Machine Advisor er for eksempel de som anvendes i pumpeapplikasjoner, akvakultur, mat- og drikkevareindustrien, pakkemaskiner, materialbehandling, materialhåndtering, kran- og løfteapplikasjoner, tekstilindustrien, etc.

Tre nye digitale tjenester for maskinbyggere
EcoStruxure™ Machine Advisor er den første av tre nye EcoStruxure-tjenester rettet mot maskinbyggere som Schneider Electric lanserer i løpet av høsten 2019. Målet er – ved å anvende IoT-teknologi til maskinhåndtering - å gjøre maskinbyggernes jobb lettere for å øke deres konkurranseevne.

 

Schneider AR crop

Nytt AR-verktøy for sanntidsdiagnostikk og fjernvedlikehold av maskiner

Redusert nedetid og raskere drift og vedlikehold

Schneider Electric lanserer EcoStruxure™ Augmented Operator Advisor, et AR-verktøy for utvidet forståelse av virkeligheten i industrielle applikasjoner. EcoStruxure™ Augmented Operator Advisor kombinerer bakgrunnsinformasjon og lokal dynamisk informasjon for mobile brukere, som opplever en sammensmelting av det fysiske, virkelige miljøet med virtuelle objekter.

Les mer
Equinor_ASAEquinor-2018-10-09-johan-sverdrup crop

Billig å bygge - enorme inntekter

Vil stå for rundt en tredjedel av all oljeproduksjon i Norge

5. oktober startet Equinor og Johan Sverdrup-partnerne Lundin Norway, Petoro, Aker BP og Total produksjonen fra gigantfeltet i Nordsjøen.

Les mer
Robot griper 1 crop

Norge henger fortsatt langt etter verden når det gjelder robotikk

Norge henger fortsatt langt etter verden

Med en vekst på 23 prosent i årlige installeringer av samarbeidende roboter (collaborative robots = «cobots») fra 2017 til 2018 viser den nye World Robotics Report, utgitt av International Federation of Robotics, en enorm etterspørsel etter gripeverktøy (EoAT). I 2018 ble nesten 14000 nye cobot-armer installert. Hvis denne økningen fortsetter, vil dette tallet doble seg på omtrent tre år, som vil bli en enestående markedsmulighet OnRobot står klar til å gripe.

Les mer
Wurth Høytrykkspylere crop

Høytrykkspylere til krevende oppgaver

Gir opptil tre ganger så lang levetid

Würth leverer en bred portefølje profesjonelle høytrykkspylere som er tilpasset krevende bruk hos alt fra vaktmestere til anleggsbransje og industri, bilvaskeanlegg/bilverksteder, landbruksverksteder, bygg og anlegg, gårdeiere, entreprenører, gårdbrukere samt generell drift og vedlikehold.

 

Les mer