JOHANNES POETTGENS WWW.POETTGENS

Ved å fjernovervåke maskiner, kan maskinbyggere levere nye tjenester

Ny IoT-basert serviceplattform for maskiner skal halvere supportkostnader

Schneider Electric lanserer EcoStruxure™ Machine Advisor serviceplattform, en IoT-, skybasert serviceløsning for maskinbyggere. Løsningen gir maskinbyggere fjerntilgang, oversikt og driftsdata fra maskiner over hele verden.

- Ved å fjernovervåke maskiner, kan maskinbyggere levere nye tjenester til maskinoperatører – hvor enn de befinner seg. De kan for eksempel kjøre preventivt vedlikehold og håndtere situasjoner på avstand. Det fører til en reduksjon av supportkostnadene på opptil 50 %, sier Baburaj Ramasamy, som er ansvarlig for plattformen i Norge.

Tre moduler
EcoStruxure™ Machine Advisor - som frem til 31. desember i år er gratis - består av tre moduler: 

  • Track: Enkel lokalisering av maskiner, opprettelse av relaterte profiler med arkitektur, loggbok med alle aktiviteter utført på hver maskin, maskinhistorikk og administrasjon av maskinflåten (stykklister, dokumenter, arkitektur, etc.).
  • Monitor: Innsamling og visualisering av driftsdata fra maskiner. Overvåking av individuelle maskindata, slik som generell utstyrseffektivitet (OEE), kvalitet og energi. Opprettelse av en individuell oversikt med kontrollprogrammer som er enkle å konfigurere. Innsamling av maskindata under hele maskinens livssyklus.
  • Fix: Gjør nødvendig programvareverktøy tilgjengelig på rett sted via nettskyen. Maskinbyggeren kan bruk programvaren direkte på sin nettleser. Installasjon er ikke nødvendig for å programmere maskiner. Maskinbyggeren kan utføre feilsøking og reparere maskiner med fjerntilgang.

Tilfredse maskinoperatører
- Det at maskinbyggere får unik fjerntilgang til alle maskindata når som helst og hvor som helst, gir dem mulighet til å forberede seg bedre på service som skal utføres på anleggene. Slik kan de gi bedre og raskere service og oppnå høyere kundetilfredshet, sier Ramasamy. 

Maskiner som kan overvåkes med EcoStruxure™ Machine Advisor er for eksempel de som anvendes i pumpeapplikasjoner, akvakultur, mat- og drikkevareindustrien, pakkemaskiner, materialbehandling, materialhåndtering, kran- og løfteapplikasjoner, tekstilindustrien, etc.

Tre nye digitale tjenester for maskinbyggere
EcoStruxure™ Machine Advisor er den første av tre nye EcoStruxure-tjenester rettet mot maskinbyggere som Schneider Electric lanserer i løpet av høsten 2019. Målet er – ved å anvende IoT-teknologi til maskinhåndtering - å gjøre maskinbyggernes jobb lettere for å øke deres konkurranseevne.

 

Boomi IFS crop

Dataintegreringsplattformen til Boomi støtter kunder av IFS med neste generasjons konnektivitet

Betyr at IFS’ kunder nå kan få tilgang til det digitalt sentralbordet

Forretningssystemleverandøren IFS, kunngjør i dag sitt nye samarbeid med Boomi™, en Dell Technologies™ bedrift. Resultatet er en teknologi-stack som kombinerer klasseledende ERP-systemer, driftssystemer (EAM) og tjenesteleveransesystemer (FSM), med et digitalt sentralbord som forener industriell prosessekspertise, med smidighet i skyen.

Les mer
Øwre-johnsenkomplett_sjøvannstasjon crop2

Ny komplett pumperigg

Riggen leveres komplett sammenstilt med filter og ventiler

Øwre-Johnsene skal levere en komplett selvsugende pumperigg for sjøvann. Denne gangen med vesentlig større kapasitet enn tidligere leveranse Denne leveransen er uten UV-filter, men med 2 pumper og med en total kapasitet på 420 m3/h.

Les mer
ABAX crop

ABAX blir CO2-nøytral innen 2022

Vil sikre at hele bedriften benytter beste praksis

ABAX Group hat annonserte at de har som mål om å bli karbonnøytrale innen 2022. For å nå dette målet, vil ABAX fokusere på følgende områder: Effektiv bruk av energi, kjøp av CO2-kvoter, utvikling av nye løsninger og innkjøp av ren energi.

Les mer
VEGAMET-VEGAPULS-crop

Radar, en bedre ultralyd

Spesielt utviklet for måletekniske enkle applikasjoner

VEGA utvider leveringsprogrammet av radarbaserte nivåmålere med prisgunstige enheter for enkle applikasjoner. For noen få år siden startet en ny tidsalder for radarbaserte nivåmålere når VEGAPULS- instrumenter basert på 80GHz måleteknologi ble introdusert.

Les mer