Øwre-johnsenkomplett_sjøvannstasjon crop2

Riggen leveres komplett sammenstilt med filter og ventiler

Ny komplett pumperigg

Øwre-Johnsene skal levere en komplett selvsugende pumperigg for sjøvann. Denne gangen med vesentlig større kapasitet enn tidligere leveranse Denne leveransen er uten UV-filter, men med 2 pumper og med en total kapasitet på 420 m3/h.

Systemet henter vann på 30 meters dyp med 140m lang ledning på innløp-siden. Riggen leveres komplett sammenstilt med filter og ventiler. Dette gir en unikt effektiv montering på stedet.

Komplett sjøvannstasjon med rensing og desinfisering av sjøvann.

Kapasitet pumpe: 200m3/t mot 15 m løftehøyde.

Komplett ramme med selvsugende sentrifugal pumpe, KSB spjeldventiler med pneumatiske aktuatorer og tilbakeslagsventil, Bernoulli filter, Siemens mengdemåler, Berson UV anlegg for desinfisering, samt Danfoss frekvensomformer og Tempress trykktransmitter med sjøvannsmembran.

Funksjonsbeskrivelse:

Sjøvann suges fra sjøvannsledning til pumpestasjonen. Aktuert spjeldventil, samt tilbakeslagsventil er installert på sugesiden av pumpa. Videre pumpes sjøvannet via et Bernoulli filter og Siemens mengdemåler til Berson UV-anlegg. Etter UV-anlegget er det montert aktuert spjeldventil. I tillegg komer stasjonen med Tempress trykktransmitter på trykksiden av pumpen.

  • Spjeldventiler med pneumatisk aktuator benyttes som sikkerhet for å stenge av anlegget. Styres fra SCADA kontrollsystem.
  • Selvsugende sentrifugalpumpe har keramisk belegg innvendig i pumpehus. Impeller i Duplex stål.
  • Selvrensende Bernoulli filter som styres på tidsintervall eller differansetrykk, alt etter hva som inntreffer først. Egen spyleledning som føres tilbake til sjø.
  • Mengdemåler og trykktransmitter med sjøvannsmembran kobles mot SCADA kontroll system, samt benyttes til styring av pumpe.
  • Frekvensomformer styres av signal fra SCADA kontrollsystem. Pumpehastighet reguleres etter behov.
  • UV anlegg har egen sensor for måling av UV intensitet, samt visker system som renser quarts-glass.
  • Hele stasjonen kobles opp mot eksisterende SCADA kontroll system.

Stasjonen er designet for å takle krevende forhold da installasjonen står et godt stykke over vannlinjen. Dette er det tatt spesielt hensyn til under prosjekteringen.

Det har vært en spennende og forholdsvis lang prosjekteringsfase, og ØJ er stolte av å kunne levere en optimal løsning for denne type installasjon. I leveransen ligger komplett montering av alle komponenter, sammen med rør i rustfritt stål på felles ramme, og hele riggen trykktestes før levering. Stasjonen leveres komplett og skal kobles til resten av eksisterende anlegg. Øwre-Johnsen kan bistår ved igangkjøring.

MIDSECTION OF WOMAN WORKING WITH MOBILE PHONE

9 av 10 selskaper som bruker AI til å forbedre KPI-er ser tydelige forbedringer

Et flertall av bedriftsledere ser behovet for å forbedre organisasjonens nøkkelindikatorer (KPIer). Kun en tredjedel har tatt i bruk AI i KPI-arbeidet, men de som gjør det ser raskt forbedringer i hvordan de kan analysere virksomheten og ta bedre beslutninger. Det viser en ny rapport fra MIT Sloan Management Review og Boston Consulting Group (BCG).

Alfa Laval crop

Ny pumpehåndbok fra Alfa Laval

Alfa Laval har nettopp publisert en helt ny utgave av selskapets anerkjente pumpehåndbok. Håndboken på 375 sider er gratis og inneholder vitenskapelig informasjon om grunnleggende pumpefunksjonalitet og grundige retningslinjer for dimensjonering og valg av riktig pumpetype for optimal virkningsgrad. 

OO Logistikksenter Ålesund crop

Otto Olsen AS styrker sin markedsposisjon gjennom overtakelse av Parker Hannifin logistikksenter i Ålesund

Otto Olsen AS, en ledende leverandør innen tekniske løsninger og produkter i Norge, kunngjør med glede overtakelsen av Parker Hannifin logistikksenter i Ålesund. Denne overtagelsen vil ytterligere styrke Otto Olsen AS sin tilstedeværelse i det norske markedet. Transaksjonen forventes å bli avsluttet 30. april 2024.

Bygger verdens grønneste sinkverk

Bygger verdens grønneste sinkverk

I industribygda Odda er Fastlands-Norges største industriprosjekt, med en samlet investeringsramme på 850 millioner euro, nå i ferd med å realiseres. – Boliden har lagt 850 millioner Euro på bordet og bygger nå verdens grønneste sinkverk i Odda.