Kommentar Vegard - 1

Nye HMS-regler er bra for helsa, lommeboka og omdømmet

I arbeidslivet er det ingenting viktigere enn helse, miljø, og sikkerhet (HMS). Det er ikke bare en forpliktelse, men en grunnleggende verdi som bør ligge til grunn for enhver virksomhet. Fra og med 1. januar i år har en rekke endringer i arbeidsmiljøregelverket trått i kraft.

Endringene, som er vedtatt av Stortinget og skal følges opp av Arbeidstilsynet, har direkte konsekvenser for hverdagen i bygg-, anlegg- og industribransjen.

Nytt av året er strengere språkkravene på bygge- og anleggsplasser.

Byggherreforskriften fastslår nå at all skriftlig dokumentasjon knyttet til jobben som gjøres må være formulert på en måte som alle arbeidstakere skjønner. Minst èn person på hvert arbeidslag skal kunne forstå og gjøre seg forstått på norsk eller engelsk, samt et språk som alle andre i laget behersker.

Det er ikke til å stikke under en stol at bygge- og anleggssektoren ofte inneholder et mangfold av arbeidstakere med ulike språkbakgrunner. De nye kravene vil derfor ikke bare forbedre den daglige kommunikasjonen på arbeidsplassen, men også øke sikkerheten ved å redusere risikoen for misforståelser som kan føre til farlige situasjoner.

En annen viktig endring i de nye reglene dreier seg om utvidelse av kravene til verneombud og arbeidsmiljøutvalg.

Tidligere lå terskelen for å ha et verneombud på 10 ansatte, men den er nå senket til 5.

Dette er et klart signal om at alle ansatte, uavhengig av bedriftens størrelse, har rett til en trygg arbeidsplass.

For større virksomheter med over 30 ansatte har det tidligere vært krav om å etablere et arbeidsmiljøutvalg. Fra 2024 utvides dette kravet til å omfatte virksomheter med over 10 ansatte. Vel og merke hvis én av partene i virksomheten krever det.

Skydda Norge har gjennom de siste 95 årene jobbet med HMS innenfor bygg, anlegg og industri. Innskjerping av regler fra offentlige myndigheter er nok ikke det som gjennom årene har høstet mest applaus, men resultatet er det ikke mulig å krangle på.

Lover, teknologi og kunnskap har sammen sørget for at vi i dag har historisk trygge arbeidsplasser. Samtidig er vi langt fra perfekte. Fortsatt har vi alt for mange alvorlig ulykker og dødsfall på jobben.

Med det i mente er det derfor vår klare oppfatning at de nye reglene er et ytterligere skritt i riktig retning for å oppnå det vi alle ønsker: å dra hjem fra jobben like uskadet som da vi kom.

Vi oppfordrer derfor alle bedrifter, uavhengig av størrelse, til å ønske endringene i arbeidsmiljøregelverket velkommen, og samtidig investere i nødvendige ressursene for å oppfylle de nye kravene.

Til sjuende og slutt er nemlig god HMS er nemlig lønnsomt for helse, omdømme og lommebok.

SKF ansys-app-top crop

Mindre CO2 med CO-design

Visste du at den største miljøpåvirkningen fra lagre kommer fra bruksfasen? Hvis man velger og designer lagre som minimerer friksjonen, kan det derfor være svært positivt for det samlede industrielle CO2-avtrykket.

Kerry crop

John Kerry; vi kan stopp oppvarming av kloden til under 1,9 grader

Under Yara Internationals bærekraftsseminar i forrige uke var Jon Kerry den viktigste deltakeren. Kerry er USAs spesialutsending for klima og en del av Bidens administrasjon. Hvis vi utnytter de teknologiske mulighetene, er Kerry optimistisk. Vi kan bremse oppvarmingen.

Les mer
OO Egenproduserte-tetninger crop

Egenproduserte tetninger

Otto Olsen AS presenterer en brosjyre med en oversikt over tetningene selskapet produserer i sine lokaler på Skedsmokorset. I sortimentet finner brukeren et bredt spekter av maskinerte tetninger og pakninger i ulike materialer, hentet fra ledende europeiske produsenter. 

Les mer
joetul-fabrikk-fredrikstad-crop

Jøtul AS velger EG Maintenance som nytt vedlikeholdssystem

Jøtul AS, global markedsleder og produsent av ovner og peiser i støpejern, har valgt EG Maintenance som deres nye leverandør for vedlikeholdssystem. Denne beslutningen markerer et skifte i retning av økt effektivitet og innovasjon i vedlikeholdsprosessene hos Jøtul.