Sefagjoga

Patentert to-i-én-geometri som eliminerer problemer med delaminering

Nye JC898 og JC899 forhindrer delaminering ved bearbeiding av lagvise hybridmaterialer

For luftfartsverksteder som sliter med hullborings- og freseoppgaver i lagvise hybridmaterialer, er den nye JC899-finbearbeidings fresen for lagvise hybridmaterialer og JC898-grovbearbeidingsfresen fra Seco Tools den perfekte løsningen.

JC899-finbearbeidings fresen har en patentert to-i-én-geometri som eliminerer problemer med delaminering og fiberuttrekking ved bearbeiding av lagvise materialer, som karbonfiberforsterket polymer (CFRP) kombinert med titan/aluminium. Sammen med JC898-fresen gir JC899-finbearbeidings fresen tre til seks ganger lenger levetid for verktøyet sammenlignet med konvensjonelle bore/brotsje-kombinasjoner. Dette gir forurensningsfrie hull og vegger med perfekt overflate. I tillegg oppnår du opptil 300 prosent mer effektive prosesser.
 
JC898 har en avansert fronttanndesign som er ideell for helisk interpolasjon, noe som reduserer skjærestyrken og minimerer risikoen for delaminering når du arbeider med lagvise hybridmaterialer, som kan føre til høyt trykk ved Z-akse-boreoperasjoner og kan forårsake spon som ødelegger overflaten til det borede hullet. De nye verktøyene oppnår renere hull og sideveggoverflater raskere, uten det ekstra tidkrevende trinnet det er å fjerne spon som legger seg mellom materiallagene.

Det patenterte JC899-finbearbeidings fresen benytter en to-i-én-geometri for å eliminere sponforurensning, noe som eliminerer behovet for at produsenter må skille lagene for å rengjøre i lagvise hybridmaterialer etter bearbeidingen. Det diamantbaserte STAX-belegget sikrer pålitelige prosesser og produkter med høy kvalitet, mens den doble geometriens venstrespiral hindrer delaminering, fiberuttrekking og sponmerker som skader arbeidsstykkets overflate.

I motsetning til utboringsverktøy som innebærer tidkrevende benkarbeid og kompliserte målinger for å oppnå nøyaktig delplassering, så eliminerer JC898 og JC899 slikt etterarbeid, noe som betydelig forenkler hullboringsoppgaver i hybridmaterialer av CFRP-titan og -aluminium. Den resulterende prosesser er dobbelt så rask som de som utføres med alternative løsninger, og verktøylevetiden fordobles.

I tillegg gir JC898 og JC899 mange fordeler innen helisk interpolasjon og sidefresing, noe som gir økt prosesstabilitet og -hastighet, samtidig som de reduserer behovet for etterbearbeiding- og benkarbeid. Ved å redusere trykket materialene utsettes for under bearbeidingen forbedrer verktøyene arbeidsstykke kvaliteten, spesielt for CFRP-titanbearbeiding, der det ellers trolig ville oppstå grader.

JC898 og JC899 kan bearbeide lengder eller lagvise oppbygninger fra 15 til 60 mm. JC898 er tilgjengelig med diameter på 8 eller 15 mm, mens JC899 er tilgjengelig med 8,5 og 14,8 mm (etterbehandler) samt en 0.375" diameter.

 Seco Tools har hovedkontor i Fagersta i Sverige og tilstedeværelse i mer enn 75 land. Seco er en av verdens største leverandører av komplette metallbearbeidingsløsninger og verktøysystemer for fresing, dreiing og hullbearbeiding. I mer enn 80 år har bedriften levert teknologier og prosesser og den støtten som maskineringsbedrifter er avhengige av for å oppnå maksimal produktivitet og lønnsomhet. Du finner mer informasjon om hvordan Seco's innovative produkter, ekspertise og tjenester har bidratt til suksess for kunder innen alle industrisegme

Bergindustri crop

Norsk Bergindustri - på vei mot en bærekraftig mineralnæring

Generalsekretær i Norsk Bergindustri, Anita Hall

Bærekraft og miljøarbeidet har blitt en selvfølge for enhver ansvarlig industri i vår vestlige verden, så også for Norsk Bergindustris medlemsbedrifter. Det er derfor svært gledelig at bransjen nå tar avgjørende grep for å måle sin miljøinnsats, uttaler generalsekretær i Norsk Bergindustri, Anita Hall.

Les mer
View pixelwerk crop

Satser innen havbruk

Søker å sikre at har løsninger som tilfredsstiller næringens krav

View Software øker satsningen innenfor havbruksnæringen og kjøper programvareselskapet Pixelwerk i Florø - Vi har lyktes godt innen havbruk med vår løsning for industrielt vedlikehold View Maintenance, og ønsker nå å øke satsningen i denne spennende og sterkt voksende næringen.

Les mer
AGA Linde crop

AGA endrer navn til Linde i januar 2020

AGA vil fortsatt være varemerke for virksomhetens produkter innen sveiseprodukt

AGA har vært en del av Linde siden 2000 og har bestått av Norden og de baltiske landene under region Nord-Europa. I januar 2020 bytter AGA navn til Linde Gas.

Les mer
Aker solution crop

Milliardkontrakt til Aker Solutions

Går fram av meldingen at kontrakten går ut på vedlikehold og modifikasjoner

Aker Solutions har sikret seg en kontrakt til en verdi av 3,5 milliarder kroner sammen med samarbeidspartnere. Meldingen kommer samtidig som Aker Solutions også har fått en kontrakt med Equinor for forprosjektering og design (FEED) for modifisering av plattformdekkene på Troll B og C for å ta imot strøm fra land.

Les mer