AGILOX _OCF crop

Kan plukke opp paller, sprinkelkasser og lastbeholdere med vekt opp til 1500 kg

Nytt "Intelligent styrt kjøretøy" (IGV): Autonom balansert gaffeltruck styres av svermintelligens

Etter “ONE” kommer “OCF”: AGILOX utvider sitt sortiment med intelligent styrte kjøretøy ved å introdusere en ny, autonom balansert gaffeltruck som kan kjøre i alle retninger og fungere med svermintelligens. Slik har AGILOX gått inn på et nytt bruksområde: klassisk intralogistikk i inngående/utgående lagertransport og lagring.

Med ONE, AGILOX’ ultralette, svært effektive gaffeltruck-serie har selskapet omformet konseptet med AGV-er. Flåtene operer uten et sentralt kontrollsystem, noe som betyr at kjøretøyene navigerer produksjonsanlegget eller varehuset på en autonom måte. De eksepsjonelt kompakte AGILOX IGV-ene organiserer sine ruter i henhold til det desentraliserte prinsippet svermintelligens, slik at de ble mye mer fleksible enn tradisjonelle AGV-er. I tillegg blir det mye enklere å programmere eller »lære» kjøretøyene, mens sentral programvare, inkludert vedlikehold, oppdateringer osv. blir overflødige – en innovasjon som senker driftskostnadene.

AGILOX utvider nå sitt sortiment med IGV-er til å omfatte OCF- en forkortelse for »Omnidirectional Counterbalanced Forklift» (balansert gaffeltruck som kan kjøre i alle retninger). Mens ONE har en saksheis for håndtering av last (og slik transporterer lasten innenfor kjøretøyets omriss), er OCF utviklet iht. prinsippene for en balansert gaffeltruck. Den kan dermed plukke opp paller, sprinkelkasser og andre lastbeholdere med en maksimalvekt på 1500 kg, transportere dem til bestemmelsesstedet og sette dem ned på en høyde på opp til 1600 mm (63 in).

AGILOX´ intelligente og kostnadsbesparende IGV-konsept åpner for nye brukområder. Mens ONE-kjøretøy hovedsakelig brukes til materialtransport i produksjon, legger OCF til rette for klassiske intralogistikk-oppgaver for innkommende og utående varer, vareplukking og lagring, samt produksjon – gitt at transporten skjer med paller.

Akkurat som ONE bruker OCF et kjørekonsept for alle retninger. Den kan derfor også kjøre sideveis gjennom smale passasjer, snu på stedet og manøvrere på veldig liten plass. Den samme lithium-ion (LiFePO4)-batteriteknologien gir rask lading og lange driftstider – kun tre minutters lading gir opp til en times driftstid.

IGV-flåtene kan kobles til kundeprogramvare-systemer (LVR, ERP, WMS, MES osv.) via et åpent API-grensesnitt. En valgfri IO-boks muliggjør integrering av ekstern infrastruktur, f.eks. rulleporter og stasjonære transportsystemer, i intelligent kontroll-systemet. En analyse-modul gir brukeren alle relevante driftsdata og KPI-er.

Diplomingeniør (FH) Franz Humer, M.A. medstifter og administrerende direktør i AGILOX uttaler: «OCF er et logisk tillegg til produktporteføljen vår. Med den gir vi muligheter for lagring og vareplukkingsteknologi og slik et stort marked der IGV-er kan vise sine fordeler i forhold til både AGV-er og menneskedrevne gaffeltrucker.»

Kombinert drift av ONE og OCF i en «sverm» gir også store fordeler. Mens de mindre kjøretøyene for eksempel leverer til monterings-arbeidsstasjoner eller pleier å bruke e-Kanban på hyller, kan OCF overta palletransporten med det samme kontrollsystemet og WiFi-infrastruktur.

OCF-pilotserien har alt blitt testet i Vorchdorf i Østerrike. Serieproduksjon begynner snart. De første OCF-ene skal leveres til kundene i første kvartal av 2021.

Fakta Swarm Intelligence:

Svermintelligens er den kollektive oppførselen til desentraliserte, selvorganiserte systemer, naturlige eller kunstige. Konseptet brukes i arbeidet med kunstig intelligens. Uttrykket ble introdusert av Gerardo Beni og Jing Wang i 1989, i sammenheng med mobilrobottsystemer

Inngår teknologi- og utviklingssamarbeid med Schneider Electric

Inngår teknologi- og utviklingssamarbeid med Schneider Electric

Kan tilby enda bedre løsninger innen innen innen forebyggende vedlikehold

Ekspertene på slambehandling i havbruk, Blue Ocean Technology AS har inngått en Technology Partner Agreement med Schneider Electric. Avtalen innbefatter samarbeid innen teknologiutvikling for Blue Oceans anlegg innen slambehandling for lukkede oppdrettsanlegg på land og i sjø, samt utstyr og løsninger for prosessovervåking og kontroll.

Les mer
Hjemmekontor crop

4 av 10 ansatte bruker egne datamaskiner på hjemmekontoret

Smarthus-enheter og tilhørende apper blir utnyttet av cyberkriminelle

Covid-19 har sendt mange av oss hjem for å jobbe. Det har også endret hvordan vi håndterer forretningskritisk data. Nye retningslinjer for hvordan vi jobber sikkert og trygt hjemmefra bør derfor på plass. Det kommer frem i rapporten «Head in the Clouds» fra IT-sikkerhetsselskapet Trend Micro.

Les mer
Tina-Algkvist crop

Columbus ansetter Tina Algkvist for å akselerere utviklingen av Columbus' globale Infor M3-virksomhet

Har betydelig erfaring innen ledelse og internasjonal IT-prosjektledelse

Tina Algkvist inntar rollen for å lede Columbus' globale forretningsområde Infor M3 med fokus på kunder, vekst og et styrket partnerskap med Infor.  Algkvist er utnevnt som Business Unit Executive i Columbus med ansvar for det globale M3 forretningsområdet som betjener mer enn 300 kunder globalt med en årlig netto omsetning som overstiger DKK 350m (2019).

Utgave nr. 4 2020
Seco Assistant App crop

Spar tid og øk produktiviteten med den nye Seco Assistant-appen fra Seco Tools

Hjelper deg med å finne riktig verktøy og bearbeidingstrategi

Seco Assistant gir deg produktinformasjonen og verktøyene du trenger, rett i hånden uten at du trenger å foreta noen internettsøk eller bla i kataloger, selv når du er koblet fra nettet. Du kan søke etter produkter med artikkelnummer, betegnelse eller kvalitet, eller ganske enkelt skanne koden på emballasjen.

Utgave nr. 4 2020