VEGAMET-VEGAPULS-crop

Spesielt utviklet for måletekniske enkle applikasjoner

Radar, en bedre ultralyd

VEGA utvider leveringsprogrammet av radarbaserte nivåmålere med prisgunstige enheter for enkle applikasjoner. For noen få år siden startet en ny tidsalder for radarbaserte nivåmålere når VEGAPULS- instrumenter basert på 80GHz måleteknologi ble introdusert.

Økt frekvens gir bedre fokusering av målesignalet. Dette gjør det enklere å skille mellom støy og refleksjon fra produktet, samt åpner for at radar nivåmålere nå kan benyttes på de fleste applikasjoner og levere et pålitelig måleresultat.

Som markedsleder for radarbaserte nivåmålere utvider nå VEGA sitt leveringsprogram med en ny serie instrumenter spesielt utviklet for målemessige enkle applikasjoner. Slike finner man bl.a. i vann- og avløpsindustrien, i småtanker i prosessindustrien og innen fiskeoppdrett. VEGA har utviklet en ny radar mikrobrikke spesielt for dette formålet. Mikrobrikken er ekstremt liten i størrelse og har lavt energibehov. Resultatet er derfor en svært kompakt sensor.

Robust, upåvirkelig og værbestandig

Den nye VEGAPULS- serien egner seg for måling på både tørrstoff og væsker og er tilgjengelig i to versjoner: Kompaktversjon med IP66/67-kapsling og IP68-versjon med direkte kabelutgang. Radarbaserte nivåmålere kjennetegnes ved at de leverer pålitelige måleresultater og ikke lar seg påvirke av prosessforhold som varierende gass, trykk og temperatur. Tilgjengelig med forskjellige utgangssignal, 4–20 mA, HART,

SDI-12 eller Modbus.

VEGAPULS- serien suppleres med VEGAMET- måleomformere. Disse har en stor grafisk skjerm hvor alle måleverdier visualiseres. VEGAMET er spesielt egnet for oppgaver i vann- og avløpsindustrien. F.eks. pumpestyring, om ønskelig med alternering, mengdemåling i åpne kanaler eller som overfyllingsvern etc. Kapslingsgraden er egnet for montering utendørs.

Enkel idriftsettelse med trådløs betjening

Både sensorer og måleomformere kan enkelt betjenes med Blåtann via smarttelefon, nettbrett eller PC. Dette gjør idriftsettelse, diagnostikk og feilsøking betydelig enklere, spesielt i røffe- eller eksplosjonsfarlige omgivelser.

Takket være robustheten, den enkle betjeningen og ikke minst prisen fremstår den nye VEGAPULS-serien som et reelt alternativ til ultralydmålere som fremdeles ofte benyttes.

Den nye VEGAPULS- serien er tilgjengelig som kompaktversjon med IP66/67-kapsling og IP68-versjon med direkte kabelutgang. (til venstre i bildet). Suppleres med VEGAMET- måleomformere med stor grafikkskjerm hvor alle måleverdier visualiseres (til høyre i bildet).

Ytterligere informasjon på www.vega.com/vegapuls

Marspriser strøm crop

Marsprisen setter bunnrekord

Enn så lenge er forbruket av strøm lite påvirket av koronatiltakene

Merk at denne rekorden er notert i euro, ikke i norske kroner. Den svake norske krona gjør nemlig at strømprisen ikke stuper fullt så lavt for nordmenn. Bunnrekorden noteres derimot både i euro og i svenske kroner.

Les mer
MDV 1 20 kolasj crop

Min Drift og Vedlikehold følger utgivelsesplanen for 2020

Mye har stoppet opp i samfunnet, men jo flere bedrifter som evner å holde hjulene i gang, dess raskere vil vi samfunnet komme i naturlig gjenge etter pandemien. Informasjon til dyktige fagfolk er fortsatt avgjørende. Min Drift og Vedlikehold vil fortsette å oppdatere alle fagfolk i bransjene.

Les mer
Fuchs rense crop

Ny supereffektiv rengjøring for hydraulikk- og sirkulasjonssystemer

Kombinerer ekstremt effektiv rengjøring med utmerket oksidasjonsstabilitet

Kanskje har du, i likhet med mange andre, dårlige erfaringer med at belegg eller andre oljerester har forårsaket store problemer i sirkulasjons- og hydraulikksystemer. FUCHS lanserer nå en ny, svært effektiv og enkel løsning på problemet: RENOLIN CLEAN.

Les mer
DMG MORI crop

FUCHS i Skandinavia er nå en del av DMG MORI – FUCHS Technology Partnership

I fellesskap utvikle nye smøremiddel- og tjenester for maskinløsninger

Det skandinaviske samarbeidet er en forlengelse av den tekniske samarbeidsavtalen som ble inngått i 2017 mellom DMG MORI AG og FUCHS PETROLUB SE. Avtalen ble opprettet for å sikre tett samarbeid og en felles definisjon av standarder for innovativ produktutvikling på området smøremidler og maskinverktøy.

Les mer