Mario_Drechsler

Rittals fabrikk i Haiger vinner Industrie 4.0 Award

Rittal tildeles prisen Industrie 4.0 Award for sin smarte fabrikk i Haiger ROI-EFESO Management Consulting har etablert en standard for industrien i form av Industrie 4.0 award. I år går prisen til bedrifter som baner vei for den tyske industrien med smarte fabrikker. Rittal tildeles «Industrie 4.0 award 2022» for å digitalisere produksjon ved sin fabrikk i Haiger med hjelp av søsterbedriften German Edge Cloud.

Målene med digital forvandling i industrien er tydelig definert. Større gjennomsiktighet, kunnskap og hastighet. Med sin felles løsning for å oppfylle disse kravene tildeles Rittal og søsterbedriften German Edge Cloud utmerkelsen ROI-EFESO. Løsningen er implementert i Rittals fabrikk i Haiger sentralt i Hessen. Fokus har vært på hvordan moderne IIoT-teknologi kan brukes til å gjøre prosesser kundesentrerte, realisere potensiel  effektivisering og muliggjøre nye forretningsmodeller. Rittal produserer opptil 8000 kompakte kapslinger i Haiger ved hjelp av 250 høyteknologiske integrerte maskiner.

Rittal og German Edge Cloud imponerte juryens 30 medlemmer bestående av kjente industriledere og produksjonsspesialister. Juryens avgjørelse er basert på intensive revisjoner fra eksperter fra ROI-EFESO.

«I Rittals fabrikk i Haiger, er teknologi og lagånd kombinert på en eksemplarisk måte. Komplette nettverk, fra kunder til maskinstyringssystemer på fabrikkgulvet. Databasert læring flytter hele bedriften fremover, selv der tradisjonell automasjon møter sine grenser» forteller jurymedlem Dr. Jörg Ulrich, Executive Vice President, Head of Operations Region Europe, fra BSH Hausgeräge GmbH på prisutdelingen:

«Alt i alt setter Rittals unike sammensetting av folk, maskiner og data nye standarder for smarte fabrikker».

Dr. Marc Sesterhenn, Rittals Chief Operations Officer uttalte: «Vi er veldig glade over å motta prisen fra en jury bestående av slike eksperter. Det bekrefter vårt syn på at produksjonen er avgjørende for å oppnå digital integrasjon i hele bedriften. Vi skal fortsette å jobbe i den retningen.»

Moritz Heide, Head of Digital Operations hos Rittal la til «Sammen med våre kolleger hos German Edge Cloud har vi klart å kontekstualisere data på en slik måte at vi nå profiterer på den nye gjennomsiktigheten i produksjonen hver dag.»

I Haiger har German Edge Cloud implementert en virtuell tjeneste som en del av ONCITE Digital Production System. Systemet samler inn og strukturerer data fra et stort utvalg av kilder, supplerer dette med signaler, bilder og sensordata, som deretter gjør dette tilgjengelig for en syklus av analyser, varsler og direkte rapportering i sanntid.

Dieter Meuser, German Edge Clouds CEO Digital Industrial Solutions sier følgende:

«Den detaljerte visualiseringen av produksjonsprosesser i sanntid er et kraftig verktøy for å identifisere optimaliseringspotensiale og øke effektiviteten til utstyret».

Problemløsere på vei til smart produksjon

Moritz Heide nevnte to nøkkelproblemløsere på veien til smart produksjon basert på sine egne erfaringer: For det første: Høy datakvalitet og konsistent data, ikke bare i produksjonsprosessen, men også i det tilhørende miljøet. Hvis det er mulig å lage en heldigital tvilling av hver fabrikk, hvert produkt og hver produksjonsprosess, og så koble dem sammen intelligent, er det en styrke på veien mot smart produksjon.

For det andre: Å føre sammen domenekunnskap fra automasjon og IT – både menneske og teknologi. «Vi har opprettet tverrfaglige grupper i prosjekt-, oppstarts- og supportfasene for systemene. «Call 4 Help»-funksjonen, med flernivåsstøtte i systemet sikrer at gruppene brukes effektivt. Det gjør det også mulig for oss å registrere drift og løsninger på problemer, og sammenligne dem med data fra feltet for å analysere årsaker og kontinuerlig forbedre oss» forklarte Heide.

En ting er sikker for Rittal og German Edge Cloud: Digital forvandling er en integrert del i kundeorientert og smart produksjon.

Roar Søvik crop

Innomotics – Lansering av en ny ledende motor og store drifter selskap

Et nytt, ledende selskap for motorer og store drivenheter skal hete Innomotics. Under dette navnet kombinerer Siemens sine forretningsaktiviteter innen lav- til høyspenningsmotorer, girmotorer, mellomspenningsomformere og motorspindler.

Les mer
SAP SAPPHIRE 2023, Orlando, USA

SAP introduserer nye AI-funksjoner på SAP Sapphire 2023

Inkluderer nå nye AI-baserte funksjoner

I forbindelse med konferansen SAP Sapphire 2023 i Orlando, Florida har SAP presentert en rekke AI-relaterte nyheter og samarbeid. SAP Business AI kan tas i bruk i hele organisasjonen, og kan eksempelvis brukes til å skape personaliserte kundeinteraksjoner, forbedre innkjøp, utvikle talenter og håndtere usikkerheter.

Les mer
TUNASTUDIO

Ørsted tildelt kontrakt – skal fange 430.000 tonn biogen CO2 og lagre på norsk sokkel

Den danske Energistyrelsen (DEA) har tildelt Ørsted en 20-årig kontrakt til 'Ørsted Kalundborg Hub' som er et prosjekt for karbonfangst og lagring (CCS). Prosjektet innebærer at Ørsted skal etablere karbonfangst ved to danske kraftverker – det treflisfyrte Asnæs kraftverk i Kalundborg i Vestsjælland og ved Avedøre kraftverkets halmfyrte kjele i København. CO2-en skal lagres i Norge.

Les mer
Smartest 2023 crop

Glencore Nikkelverk kåret til Norges smarteste industribedrift 2022

I tøff konkurranse med en rekke norske industrieventyr, er Kristiansand-bedriften Glencore Nikkelverk kåret til Norges smarteste industribedrift 2022. Statssekretær Elisabeth Sæther overrakk prisen under «Industrikonferansen 2023» som ble arrangert av Norsk Industri i Oslo, 9. mai.

Les mer