Seco Solar Panel Installation Seco India crop

Secos miljøfond har støttet bærekraftsmål i mer enn et tiår

For å sikre selskapets bidrag til å redusere klimaendringer og negative miljøpåvirkning lanserte Seco Tools et miljøfondet Green Investment Fund i 2012. Siden den gang har det grønne fondet støttet investeringer innen et bredt spekter av bærekraftsprosjekter, som har begrenset miljøpåvirkningen til selskapet.

«Miljøfondet er en viktig ressurs for Seco for å kunne investere bærekraftsprosjekter og har holdt det gående i ti år nå», sier Shaelyn Meyers, bærekraftspesialist hos Seco Tools. «Den gjør anlegg i stand til å drive fram grønne investeringer som de tidligere ikke ville hatt mulighet til å prioritere, på grunn av tradisjonelle investeringsfaktorer.»

Solcelleinstallasjoner rundt om på kloden
Solcelleprosjekter har som mål å minke klimaavtrykket ved å minimere behovet for strøm fra hovedstrømnettet og øke produksjonen av fornybar energi. Miljøfondet har støttet solcelleprosjekter fra et helt strømnettautonomt solcelleinstallasjon i Sør-Afrika til solcelleinstallasjoner ved salgsavdelingene i Storbritannia og India.

Varmegjenvinning og gjenbruk
En annen måte for Seco å redusere klimaavtrykket sitt på er å nyttiggjøre seg restvarmen fra produksjonsprosessene. Miljøfondet har støttet bærekraftprosjektet som bygger ut varmegjenvinningssystemer og derved understøtter en mer sirkulær økonomi.
Ved hovedkontoret i Fagersta, vil varmegjenvinningssystemet bygges ut ved hjelp av luftkompressorer for å sørge for oppvarming av anlegget, noe som gjør at man ikke lenger trenger å kjøpe dette ute i markedet. Anleggets klimaavtrykk, målt i CO2-utslipp, er forventet å synke med 28 %.

Avfallsgjenvinning
Seco Tools jobber også for å øke gjenvinninggraden for avfall og redusere miljøpåvirkningen som oppstår når du sender avfall til avfallsdeponier. Miljøfondet har også delt ut penger til andre prosjekter, slik som til kompostering ved anlegget i Storbritannia og opprettelse av en bærekraftig infrastruktur på alle anlegg for å bistå i kildesortering for resirkulering.

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser. 

egmaintenance-havlandet crop

Havlandet Havbruk AS og EG Maintenance utvider samarbeid om vedlikeholdet

Havlandet Havbruk AS ønsker å effektivisere vedlikeholdsarbeidet og har valgt å utvide samarbeidet med EG ved å ta i bruk EG Maintenance.  Implementering av EG Maintenance hos Havlandet vil bidra til en effektiv og strømlinjeformet driftsforvaltning for selskapets enheter.

OO oppkjøp Jan-Erik Storsve og Øyvind Nistad crop

Otto Olsen AS utvider produktporteføljen med oppkjøp av TR Fastenings Norge AS

Otto Olsen AS kunngjør fullført oppkjøp av TR Fastenings Norge AS, en betydelig utvidelse av sin allerede omfattende produktportefølje. Som en anerkjent norskeid virksomhet med solid erfaring og høy teknisk ekspertise, leverer Otto Olsen AS allerede et bredt spekter av produkter til ulike industrier.

670658562

Kiwas NDT-virksomhet overføres til IKM Inspection

Fra 4. april 2024 vil Kiwa Norges NDT-virksomhet bli overført i sin helhet til IKM Inspection AS. Avtalen som nå er inngått mellom Kiwa AS og IKM Inspection AS medfører at all aktivitet og medarbeidere knyttet til NDT-tjenester med tilhørende utstyrspark i Norge overdras.