Servogead ledelse crop

Torleif Stokke (t.v) og VermundHjelalnd (t.h.)

Servogear styrker ledelsen i forbindelse med rekordhøy ordrereserve

Servogear opplever et rekordsalg i årets første måneder, og har alt opparbeidet en ordrereserve på 120 millioner kroner for 2021, mot en omsetning for hele fjoråret på 78 millioner kroner. Mye av årsaken til dette er den suksessen selskapet har med sine nye grønne propulsjonsløsninger for hybrid og helelektrisk fremdrift av hurtigbåter i fast rutetrafikk, og batteridrevne hurtigbåter til sightseeing og turisme.

I tillegg leverer selskapet gir- og propellsystemer for hurtigbåter som benyttes til befordring av servicepersonell til og fra vindmøller til havs. Selskapet har bestilling for leveranse til 9

slike fartøy i år, og har nylig signert kontrakt for verdens første Hybrid CTV (Crew Transfer Vessel) til et britisk offshorerederi.

Servogear planlegger for ytterligere vekst, og styrker ledelsen i selskapet. Vermund Hjelland er ansatt som ny Administrerende Direktør og tiltrer i stillingen i august. Torleif Stokke som

har ledet selskapet de siste 8 årene går over i ny stilling som Business Development Manager for å styrke posisjoneringen mot det grønne skiftet.

Vermund Hjelland kommer fra stilling som Direktør for Teknologi og Utvikling hos Eidesvik Offshore ASA, og har lang erfaring fra arbeid med utvikling av mer miljøvennlig drift av skip. Han har ledet arbeidet med overgang til LNG drift, batterihybrid -drift og fornybare løsninger for reduksjon av klimagasser fra Eidesvik sin flåte av offshorefartøy.

- Servogear er en spennende bedrift, med markedsledende teknologi, som vil bidra sterkt til å redusere utslipp av klimagasser fra hurtigbåter, sier Hjelland. – De neste årene vil det

kunne bli kontrahert mellom 75 og 80 nye hurtigbåter for passasjertrafikk i Norge, som en del av myndighetene sin målsetting om halvering av utslipp fra den totale innenlandske

skipstrafikken innen 2030. Det blir meningsfylt å kunne bidra til at Servogear blir med i denne utviklingen, sier han.

Torleif Stokke har ledet selskapet i en periode preget av forskning og utvikling, og introduksjon av første generasjons teknologi mot det grønne skiftet. Servogear har de siste årene vunnet 8 av 10 kontrakter i Norge for leveranse av propulsjonssystem for hybrid eller helelektrisk drift, samt utstyr til en hurtigbåt drevet av en Hydrogen brenselscelle, den første i

sitt slag.

Stokke skal i sin nye stilling videreføre arbeidet med å få innpass for Servogear sin nullutslippsteknologi i Norge og internasjonalt. Selskapet satser videre på produktutvikling, mot neste generasjon løsninger, for ytterligere forbedring av propellens virkningsgrad, noe som er avgjørende når hurtigbåter skal drives fram av batteripakker over lange distanser, med hundrevis av passasjerer.

- Servogear har ca. 70% eksportandel, men er allikevel en liten aktør i internasjonal målestokk, sier Stokke. – For å nå ut til nye kunder globalt, skal vi nå forsterke markedsføringen internasjonalt, og inngå avtaler med flere utenlandske representanter og servicepartnere, slik at vi kan betjene kundene lokalt, der de er. Viktige markeder blir utbyggingsprosjekter for havvind i Amerika og Østen, legger han til.

MIDSECTION OF WOMAN WORKING WITH MOBILE PHONE

9 av 10 selskaper som bruker AI til å forbedre KPI-er ser tydelige forbedringer

Et flertall av bedriftsledere ser behovet for å forbedre organisasjonens nøkkelindikatorer (KPIer). Kun en tredjedel har tatt i bruk AI i KPI-arbeidet, men de som gjør det ser raskt forbedringer i hvordan de kan analysere virksomheten og ta bedre beslutninger. Det viser en ny rapport fra MIT Sloan Management Review og Boston Consulting Group (BCG).

Alfa Laval crop

Ny pumpehåndbok fra Alfa Laval

Alfa Laval har nettopp publisert en helt ny utgave av selskapets anerkjente pumpehåndbok. Håndboken på 375 sider er gratis og inneholder vitenskapelig informasjon om grunnleggende pumpefunksjonalitet og grundige retningslinjer for dimensjonering og valg av riktig pumpetype for optimal virkningsgrad. 

OO Logistikksenter Ålesund crop

Otto Olsen AS styrker sin markedsposisjon gjennom overtakelse av Parker Hannifin logistikksenter i Ålesund

Otto Olsen AS, en ledende leverandør innen tekniske løsninger og produkter i Norge, kunngjør med glede overtakelsen av Parker Hannifin logistikksenter i Ålesund. Denne overtagelsen vil ytterligere styrke Otto Olsen AS sin tilstedeværelse i det norske markedet. Transaksjonen forventes å bli avsluttet 30. april 2024.

Bygger verdens grønneste sinkverk

Bygger verdens grønneste sinkverk

I industribygda Odda er Fastlands-Norges største industriprosjekt, med en samlet investeringsramme på 850 millioner euro, nå i ferd med å realiseres. – Boliden har lagt 850 millioner Euro på bordet og bygger nå verdens grønneste sinkverk i Odda.