smart-factory-brochure-crop

Smart Operations

Teknologiendringer skaper muligheter og utfordringer. Jo mer omfattende og raske endringene er, dess vanskeligere er det for brukerne å håndtere situasjonen. I dag endrer teknologien seg raskere enn noen gang tidligere. De fleste industribedrifter trenger hjelp til å finne hvorledes eget selskap skal ta ny teknologi i bruk. Sentralt for mange bedrifter er konvergensen mellom IT og OT. Deloitte, med bakgrunn i IT, har utviklet et konsept for å hjelpe industribedrifter til å få gode løsninger på IT/OT problematikken.

Deloitte er kanskje mest kjent som et verdensomspennende rådgivnings, revisjons og
advokatfirma. Men med over 100.000 som jobber med tech prosjekter er de en av de ledende selskapene i verden også på IT. Men Deloitte er mer enn det, og har utviklet helhetlige industrielle konsepter som Smart Operations er et viktig eksempel på.

Smart Operations er et helhetlig konsept der teknologi er en viktig muliggjører, men alene ikke 
nok til å skape verdi. Det er i samspillet mellom prosesser, organisasjon & mennesker og teknologi verdiene skapes, der en også må ta hensyn til modenhet en har innen disse områdene for å lykkes. Vi jobber svært tett med våre Tyske kolleger, da vi opplever at Norsk industri har mye å lære av Tysk Industri forteller Torbjørn Martinussen og Frode Stensletten Som begge er eksperter innen OT domene i Smart Operations. Under Hannover messen, verdens største industri messe traff vi Chris Fangmann fra Deloitte Smart Operations i Tyskland. Vi erfarte for noen år siden at det var utfordringer i å få administrative IT systemer og tekniske OT-systemer til å kommunisere med hverandre. 

Last ned hele artikkelen her.

Hagen AMS crop

Hagen AS optimaliserer Trappeproduksjonen

Som en av norges ledende trappeprodusenter, har Hagen AS implementert direct FMS fra AMS AS for å optimalisere sin produksjonsflyt, øke effektiviteten og sikre sømløs integrasjon mellom ERP-system og produksjonsutstyr.

SAP copilpt crop

SAP gir Copiloten Joule nye superkrefter med samarbeidsevner som skyter fart på AI-revolusjonen for virksomheter

SAP kunngjør i dag flere AI-innovasjoner på tvers av teknologiuniverset som driver 87 prosent av global handel. Med den generative AI-copiloten Joule i sentrum åpner SAP opp for å drive forretning på en ny måte. På sin årlige TechEd-konferanse 2024 kunngjør SAP nye kraftige funksjoner som utfyller og utvider Joule, inkludert samarbeidende AI-agenter med tilpassede ferdigheter for å fullføre komplekse tverrfaglige oppgaver

Agri-E-april-2023-crop

Bruker CO2 til å løse miljøproblem

Menneskeskapte utslipp av CO2 skaper store klimamessige problemer. I naturen er CO2 en naturlig del av biologisk livssyklus. Arda Energy har utviklet en prosess som blir en del av den biologiske syklusen. Selskapet skal produsere hydrogen og CO2 fra biogass. CO2 blir enten bundet i et ferdig produkt, eller blir en del av den naturlige syklusen. Resultatet er at atmosfæren ikke blir tilført ytterligere CO2.

AVENTICS XV crop

Emersons nye pneumatiske ventiler gir økt fleksibilitet

AVENTICS' XV-ventilserie består av flere ventilstørrelser og økte strømningshastigheter i et kompakt design. Emerson har nå lansert AVENTICS™-serien XV pneumatiske ventiler. Ventilene i XV-serien er utviklet for å være interoperable og gi maskinbyggere i ulike bransjer og bruksområder innen fabrikkautomatisering en fleksibel og kostnadseffektiv ventilplattform.