AMS Trex 06 crop

Systemet er fleksibelt. Vi kan inspisere direkte på instrumentene i fabrikkene.

Sømløs produksjonsstyring hos Dynea

Produksjonen er i stor grad automatisert, noen anlegg kan stå i flere døgn uten tilsyn. Med sanntidsbasert produksjonsstyring gjennom et samlede system har Dynea en fleksibelt løsning som kan tilpasses de ulike produksjonslinjene.

Dynea AS produserer blant annet formalin, lim til limtrebjelker og emulsjonsbrytere til oljeindustrien. Kjemisk industri er underlagt strenge sikkerhetsrutiner, og man må følge med på produksjonen. I dag er store deler av produksjonsprosessen på Dynea automatisert, og noen prosesser som går kontinuerlig.

– Systemet er fleksibelt. Vi kan inspisere direkte på instrumentene i fabrikkene, men vi kan også både konfigurere instrumenter og overvåke produksjonen fra kontoret, sier senioringeniør Christian Øverland i Dynea.

Les hele artikkelen i Min Drift og Vedlikehold 06 2020

NORD-Website-Relaunch crop

NORD DRIVESYSTEMS: Nye nettstedet er publisert

Har som mål å gjøre kjøpsprosessen enda mer effektiv

NORDs nettsted www.nord.com har fått en splitter ny design. Den nye designen betyr en enda mer brukervennlig nettopplevelse for kundene. Nettbutikken er blitt integrert i nettstedet og er nå satt i forbindelse med eksisterende tjenestetilbud. Flere forbedrede detaljer har gitt større brukervennlighet.

Les mer
Siemens Klippenberg crop

Nils Klippenberg ny toppleder i Siemens AS, Norge

Vi trenger både at politikere og næringsliv satser på smarte løsninger

Nils Klippenberg er ny administrerende direktør i Siemens AS, Norge. Klippenberg, som har hatt lederroller i Siemens siden 2007, vil nå ha to sentrale posisjoner i selskapet. Den nyansatte toppsjefen kommer fra stillingen som direktør for Smart Infrastructure i Siemens Norge og Norden, en rolle han skal fortsette i, i tillegg til rollen som toppsjef i Norge. 

Les mer
Felleskjøpet agri ny sjef crop

Svenn Ivar Fure blir ny konsernsjef i Felleskjøpet Agri SA

Landbruket og Felleskjøpet Agri står foran store endringer de neste årene

Svenn Ivar Fure er ansatt som ny konsernsjef i Felleskjøpet Agri. Fure kommer fra jobben som konsernsjef i NorSun og er en industribygger med stort engasjement for norsk landbruk. – Verdiene den norske bonden skaper gjennom sitt eget samvirke Felleskjøpet har stor nasjonal betydning. Jeg ser frem til å utvikle Felleskjøpet som en positiv kraft for bonden og samfunnet, sier Fure.

Les mer
IKM Rada Marita Meland Tunes_crop

IKM kjøper seg inn i Rada Engineering & Consulting Norge AS

Rada Norge AS har sitt hovedfokus mot samferdsel, infrastruktur

Som en del av IKM gruppens strategi, er det inngått en avtale om kjøp av 53% aksjene i Rada Engineering & Consulting Norge AS (Rada Norge AS). IKM Rada AS vil være gjeldende fra 01.01.2021.  Dette kjøpet, sammen med kjøpet av Acona AS, i begynnelsen av Desember, vil styrke IKM og IKM Consultants betydelig innen konsulenttjenester, både for det norske, men også det internasjonale markedet. 

Les mer