Busch cobra crop

Har høy ytelse og er perfekt for mange bruksområder med grovt og middels vakuum

Spar energi med bærekraftige vakuumløsninger

Busch Vacuum Solutions har nå lansert den første vakuumpumpen i den nye DX-serien, COBRA DX 0950 A. Det er en tørr vakuumpumpe med toppmoderne skruevakuumteknologi for utmerkede driftskarakteristikker, høy damp- og partikkeltoleranse og ekstremt energieffektiv drift.

COBRA DX 0950 A har høy ytelse og er perfekt for mange bruksområder med grovt og middels vakuum, som solenergiindustrien, litiumbatteriproduksjon, tørking, matvarepakking, belegging, vakuumovner eller som hjertet i et sentralt vakuumsystem.

Med frekvensomformerteknologi med variabel hastighet dekker nye COBRA DX 0950 A pumpehastighetsområder på opptil 950 m³/t og oppnår et sluttrykk på opptil 0,01 hPa (mbar). Alle driftsdata registreres og lagres kontinuerlig.

Takket være plug-and-pump-konseptet er COBRA DX 0950 A brukervennlig og lett å håndtere. Det er ikke nødvendig med ytterligere installasjon før oppstart. En berøringsskjerm med intuitiv menynavigering gjør det mulig å styre de viktigste funksjonene. Et optimalt vakuumnivå kan oppnås til enhver tid takket være den intelligente frekvensomformeren med variabel hastighetskontroll og ulike driftsmoduser. Dette reduserer energiforbruket og sikrer at vakuumpumpene alltid kjører under optimale forhold, slik at driftskostnadene holdes på et minimum.

Med de viktigste fordelene til den velprøvde COBRA NX PLUS tar COBRA DX 0950 A mindre plass takket være det optimaliserte fotavtrykket. COBRA DX er derfor det perfekte kompromisset mellom en standard COBRA NX og den avanserte COBRA NX PLUS. I tillegg sikrer den patenterte, selvbalanserende skruedesignen på COBRA DX 0950 A de laveste vibrasjonsnivåene og stille drift. Skruene er laget av én enkelt støping og har ingen åpninger. Dette hindrer inntrengning av prosessvæsker eller partikler, samt korrosjon og avleiringer. COBRA DX 0950 A bruker effektiv vannkjøling, som sikrer jevn temperaturfordeling gjennom hele pumpehuset og termisk stabilitet gjennom hele prosessen.

COBRA DX 0950 A er basert på den gjennomprøvde skruevakuumteknologien fra Busch. Det rene driftsprinsippet betyr at hverken olje eller andre driftsvæsker er nødvendige under vakuumgenerering. Derfor er den spesielt egnet for applikasjoner der kontakt mellom driftsvæsken og det pumpede mediet skal unngås, eller der renromsbetingelser må oppfylles.

Ytterligere størrelser på COBRA DX forventes om kort tid.

871509936

Uddeholm sparer energi ved hjelp av systemer fra Prevas

FOCS kan beskrives som et overvåkende kontrollsystem

Uddeholm velger å utvide eksisterende installasjon av FOCS, et ovnsstyrings- og optimaliseringssystem som er utviklet av Prevas, til ytterligere 20 ovner. Utrullingen pågår fra og med første kvartal 2023 til og med første kvartal 2024. Fra før er løsningen installert på 10 ovner.

Les mer
Fossilfri jern crop

HydrogenPro bekrefter FEED-studie med Fortum og SSAB på 700MW fabrikk

HydrogenPro deltar som en del av Fortums FEED-studie, lansert tidligere i år. Fortum, et nordisk energiselskap fra Finland, og SSAB, en svensk stålprodusent, skal utforske mulighetene for å produsere direkte redusert jern med grønt hydrogen i Raahe, Finland.

Les mer
Karbonfangst skogn crop

Vellykket 3000-timers milepæl for karbonfangst

Piloten har vist solid ytelse knyttet til industriell robusthet

Ocean GeoLoop AS kunngjør i dag en vellykket passering av milepæl 3000 timers drift av karbonfangstpiloten ved Norske Skog Skogn. Selskapet er nå klar til å forfølge kommersielle avtaler.

Les mer
MDV 03 2023 kolasj crop

Min Drift & Vedlikehold 03 2023 er publisert

Samarbeid er et stikkord som blir sentralt i fremtiden. Det gjør også endringsvillighet. Endringsledelse vil bli like viktig som teknologiledelse. Teknologi er uten verdi hvis fagfolkene ikke følger og utnytter mulighetene som tilbys.

Les mer