TCS Beynder crop

TCS har signert avtale med Beyonder

Tata Consultancy Services (TCS) har signert en intensjonsavtale med det norske batteriselskapet Beyonder. Signeringen skjedde da en norsk næringslivdelegasjon i forrige uke var i New Dehli for å møte indiske bedrifter og etablere nye samarbeid.

 

Beyonder er et norsk selskap som utvikler bærekraftig batteriteknologi for industri og transport, og avtalen med TCS skal se på ulike prosjekter i India og flere andre land.

CEO i Beyonder, Svein Kvernstuen, sa dette om avtalen med TCS i en pressemelding fra Innovasjon Norge:
– Dette er ledende aktør som ønsker å ta i bruk vår norskutviklede batteriteknologi som er mer bærekraftig, har raskere respons og forlenget levetid.

Næringslivdelegasjonen, ledet av næringsminister Jan Christian Vestre, var i regi av Innovasjon Norge.

– Tradisjonelt har norsk næringsliv vært involvert i olje og gass og maritim industri i India, men det er stadig økende muligheter og interesse innen områder som fornybar energi, både sol, vind og vannkraft, hydrogen, energilagrinssystemer og sirkulærøkonomi, sier Christian Valdes Carter, leder for innovasjon Norges kontor i New Dehli, i samme pressemelding.

TCS sin nye samarbeidspartner satser på batteriproduksjon med lavest mulig avtrykk, ved å lage karbon ut av sagflis. Beyonder har i dag et senter for test og utvikling av batteriteknologi i Stavanger, hvor det også skal bygges for batteriproduksjon.

Draugen øvelse crop

Godt fornøyd med øvelse Draugen

Kompetanseoverføring og god stemning preget årets største oljevernøvelse. Øvelse Draugen ble avholdt 21. – 23. mars 2023, og tok utgangspunkt i tiltenkte hendelser på det OKEA-eide Draugen-feltet på Haltenbanken.

Les mer
Mario_Drechsler

Rittals fabrikk i Haiger vinner Industrie 4.0 Award

Rittal tildeles prisen Industrie 4.0 Award for sin smarte fabrikk i Haiger ROI-EFESO Management Consulting har etablert en standard for industrien i form av Industrie 4.0 award. I år går prisen til bedrifter som baner vei for den tyske industrien med smarte fabrikker. Rittal tildeles «Industrie 4.0 award 2022» for å digitalisere produksjon ved sin fabrikk i Haiger med hjelp av søsterbedriften German Edge Cloud.

Les mer
Xylem fly-ash-removal crop

Fjerning av flyveaske, slurry og slagg

Gjenvinning av slamrester i avvanningsprosessen. Slamrester er noen ganger et ubehagelig biprodukt fra prosessering og de er over alt. Det er lagt ned betydelig tid og innsats i pumping av slagg, noen ganger fordi de "er i veien". 

Les mer
Morrow Batteries products crop

Morrow og Optimeering skal utvikle AI-drevet software

Det norske cleantech-selskaper Morrow Batteries ASA (Morrow) og Optimeering AS har undertegnet en intensjonsavtale om sammen å utvikle AI-drevet automasjonsprogramvare for kortsiktige kraftmarkedsoperasjoner.

Les mer