TCS gen AI crop

TCS lanserer nytt satsningsområde for generativ KI i samarbeid med AWS

Etter å ha gitt 150 000 konsulenter opplæring i generativ KI tar TCS neste steg ved å lansere et nytt forretningsområde i samarbeid med AWS. De skal ta i bruk rammeverk for ansvarlig utvikling av KI samt selskapets innovasjonshubber (Pace Ports™) for å bygge et bredt tilbud til ulike bransjer.

Tata Consultancy Services (TCS) lanserte nylig et eget forretningsområde innen generativ kunstig intelligens (KI) i samarbeid med Amazon Web Services (AWS). Hensikten er å hjelpe kunder dra nytte av det fulle potensialet i KI samt AWS sine tjenester innen generativ KI. Dette skal hjelpe kunder med å transformere ulike deler av verdikjeden for å oppnå gode forretningsresultater og vekst.

På verdensbasis har generativ KI allerede fanget oppmerksomheten til fleste virksomheter, også her i Norge. TCS var tidlig ute med å hjelpe kunder på tvers av ulike fagområder med å utforske relevante bruksområder for generativ KI gjennom flere pilotprosjekter verden over.

150 000 TCS-konsulenter har fått opplæring innen generativ KI

For å bistå kunder ytterligere har TCS investert i opplæring for 150 000 ansatte i generativ KI. TCS jobber nå med å videreutvikle denne ekspertisen ved å sertifisere over 25000 ansatte i AWS sine generativ KI-tjenester i tillegg til lanseringen av det nye forretningsområdet for generativ KI.

Gjennom dette forretningsområdet skal TCS hjelpe virksomheter med å velge ut og raskt skalere løsninger til spesifikke forretningsbehov og transformere organisasjoner ved hjelp av AWS sine tjenester, som Amazon Bedrock. Konsulenter i TCS kan bistå kunder med å utforske de beste bruksområdene for KI i deres forretningskontekst og eksperimentere i fellesskap rundt generativ KI-drevne løsninger.

Dette samarbeidet kan blant annet finne sted på TCS sine ulike innovasjons- og forskningshubber, kalt TCS Pace Ports™. Disse finnes i flere større byer, som New York, Pittsburgh, Toronto, Amsterdam og Tokyo. Her kan teamet dra nytte av arbeidet utført av akademiske forskere og oppstartsbedrifter fra TCS sitt innovasjonsnettverk.

– For å gjøre generativ KI-implementering effektiv og trygg må vi tilnærme oss teknologien på en helhetlig måte på tvers av flere dimensjoner. Dette inkluderer kreativitet, produktivitet og forretningsverdi. Gjennom investeringen i å bygge opp kompetanse innen generativ KI, samarbeidet med AWS og vår kunnskap knyttet til kundenes forretning kan vi hjelpe dem med å realisere potensialet som finnes i generativ KI, for å drive vekst og transformasjon, sier Krishna Mohan, Deputy Head, TCS AI.Cloud unit.

catchlight_nve

Fortsatt positiv kraftbalanse mot 2028

Kraftbalansen i Norge blir svakere de nærmeste årene, men vi forventer fortsatt et kraftoverskudd i 2028. Det viser NVEs nye analyse av den kortsiktige kraftbalansen. – Vi regner med at kraftforbruket vil øke en del, men vi forventer ikke et kraftunderskudd de nærmeste årene, sier vassdrags- og energidirektør Kjetil Lund.

Parker plus e crop

Parker kunngjør lanseringen av miljøvennlige Hyperchill Plus-E-prosessvannkjølere

Parker Hannifin lanserer Hyperchill Plus-E, en ny, miljøvennlig industriell prosesskjøler som brukes i HVAC og kjøling, industrielt produksjonsutstyr, biovitenskap, olje og gass, i tillegg til bruksområder for kraftgenerering og fornybar energi.

Rockwell ESK rendering crop

ROCKWOOL bygger ny steinullfabrikk i Sverige

Steinullprodusenten ROCKWOOL skal bygge en ny fabrikk på Eskilstuna i Sverige for å møte byggebransjens økte etterspørsel av isolering med lavt klimaavtrykk. Den toppmoderne, nye fabrikken skal skape 120 arbeidsplasser og skal drives av egenutviklet og storskala, grønn smelteteknikk.

GoliatVIND_3 crop

GoliatVIND - gode samarbeidsrelasjoner bidro til rekordrask levering av havbunnsundersøkelse

Takket være gode relasjoner med Akvaplan-niva og andre underleverandører så fikk GoliatVIND mobilisert til gjennomføring av havbunnundersøkelse på rekordtid. Som et avgjørende steg mot å sikre godkjenning av konsekvensutredningen for demonstrasjonsprosjektet for flytende havvind utenfor Hammerfest, fullførte GoliatVIND en havbunnsundersøkelse i rekordfart. Dette ble muliggjort på grunn av det gode samarbeidet innen norsk leverandørindustri.