steut trådløs crop

Bryteren kjennetegnes av høy stabilitet og lav pedalhøyde

Trådløs kontroll

«Trådløs kontroll» for fotkontroller og kommandoenheter. For trykkbremser og andre formings- og bøyemaskiner er fotkontrollen fra steut, som forhandles av Elteco, det viktigste menneske-maskin-grensesnittet.

Den aktueres hyppig (opp til to millioner koblingssykluser i året er realistisk for anlegg med tre skift døgnet rundt) og har en viktig sikkerhetsfunksjon fordi operatørene bruker den både til å utløse og stoppe trykkslag.

Som en del av GF/GFS-serien har steute utviklet en tretrinns sikkerhetsfotbryter spesifikt for denne oppgaven. Bryteren kjennetegnes av høy stabilitet og lav pedalhøyde, og dette muliggjør ergonomisk komfortabel aktuering som ikke er utmattende. Dette er spesielt ønskelig når man bruker en aktiveringsbryter fordi pedalen må holdes i midtstilling i lengre perioder.

På SPS 2019 steute presenterte sin siste generasjon trådløse sikkerhetsfotkontroller, alle med kabelfri forbindelse til trykkbremsen. De kommuniserer i stedet via den egensikre trådløse protokollen sWave 2.4 GHz-safe®, utviklet av steute for dette. Garantert stabile responstider på under 100 ms kan oppnås uavhengig av alle andre trådløse enheter i samme frekvensbånd. Steutes trådløse teknologi sWave.safe® gir en robust og trygg trådløs forbindelse (tilgjengelighet) med korte og garanterte responstider. Denne protokollen gir også lavt strømforbruk, korte tilkoblingstider og batterier med lang levetid.

Kabelfri signaloverføring gir operatørene større bevegelsesfrihet og optimal komfort hele tiden. Det er heller ingen slitasje på kablene, slik at fotbryterne blir mer tilgjengelige.

De trådløse sikkerhetsfotbryterne med opptil tre pedaler kan brukes på ytelsesnivå e (NS-EN ISO 13849-1) og SIL 3 (IEC 61508). Ledende produsenter av formingsmaskiner tilbyr alt kundene disse kontrollene – enten som en seriekomponent eller som et hyppig valgt alternativ.

Den underliggende teknologien for alle steutes trådløse koblingsenheter og sensorer tillater også bruk av sWave 2.4 Ghz-safe® egensikre trådløse protokoll som plattform for andre bryteranlegg- og kommandoenhet-serier.

Skydda vernesko crop

Skydda på lag med Reebok: Lanserer unik vernesko

Er perfekt for arbeideren som står, går mye og er fysisk aktiv på jobb

Sportsgiganten Reebok tar steget ut i arbeidslivet. I samarbeid med den verdenskjente merkevaren tilbyr Skydda nå vernesko designet med sportsteknologi. - Det er gøy, og ikke minst inspirerende for oss i Skydda å kunne tilby Reebok-sko til det nordiske HMS-markedet.

Les mer
Egil Reidar Orsal

Lossing av dekksutstyr til Nexans Aurora

Totalt skal tre båtlaster med toppsideutstyr lossast ved Ulstein Verft

I løpet av eit par hektiske dagar har heile 197 løft med dekksutstyr til kabelleggingsskipet Nexans Aurora vorte løfta på land ved Ulstein Verft. Det største enkeltløftet var ein kabel-capstan som åleine veg 176 tonn.

Les mer
NORD-Condition-Monitoring_print crop

NORD utvider med nye produkter og strategiske investeringer

Konsepter for tilstandsovervåking og forebyggende vedlikehold er viktig

Getriebebau NORD GmbH & Co. KG oppnådde en solid og målrettet vekst i regnskapsåret 2019, noe som ble gjenspeilet i en økning i salget på 750 millioner euro. Investeringer i avdelinger og logistikk bidro til ytterligere stimulans. NORD ligger også godt an i den nåværende krisen. Utviklingsaktiviteter og investeringer går som planlagt, slik at NORD kan beholde posisjonen som en sterk partner i drivteknologisektoren.

Les mer
MDV 03 20 kollasj crop

Min Drift og Vedlikehold 03 2020 er publisert

Skal industrien fortsatt kunne konkurrere er vi avhengig av å få inn kvalifisert arbeidskraft skriver Norsk Industri. Dette utsagnet viser hvor avhengig det norske samfunnet er av kvalifisert arbeidskraft. Det er en pågående diskusjon om retningen på utdanningen i Norge.

Les mer