busch fisk crop

Vakuum spiller en sentral rolle innen produksjon av oppdrettsfisk.

Vakuumtransport av dødfisk for fiskenæringen

Busch Vakuum Solutions sitt egenutviklede dødfisksystem ble presentert på fagmessen Aqua Nor. Et system nøye utviklet og beregnet av Busch sine dyktige ingeniører i Drøbak. Dette kan en trygt si er ingeniørkunst på høyt nivå.

Vakuum spiller en sentral rolle innen produksjon av oppdrettsfisk. Vakuumets rolle starter allerede i rognklekkeriet og vedvarer helt til fisken er i oppdrett. Der foredles og transporteres fisken ved hjelp av vakuum i flere prosesser før den er ferdig pakket og klar for salg. Dette er en ganske unik industri hvor vakuum benyttes i alle ledd, helt fra rogn til slakteklar fisk. Busch leverer vakuumpumper og systemløsninger til alle fasene og gjennom hele livssyklusen av produksjonen.

Vi ønsker å belyse noen av fordelene ved å benytte et vakuum for transport av dødfisk ut av smoltanleggene. Det bidrar til bedre HMS, redusert smitterisiko og ikke minst gir det en mer effektiv drift. Dette fordi den døde fisken transporteres ut fra smoltanlegget ved hjelp av vakuum fremfor i bøtter som bæres av driftspersonellet. 

Dødfisksystemet er et av systemene Busch Norge har utviklet som har hatt stor suksess, men vi tilbyr flere typer systemer og ikke minst utvikler vi stadig nye løsninger for kundene våre. Enten om det er behov for en enkeltstående vakuumpumpe, en skreddersydd systemløsning, en standardisert systemløsning, reservedeler eller service av pumper eller systemer.

NORD-baggage-transport crop

NORD DRIVESYSTEMS på interflyplass Europa Effektiv drivteknologi for bagasjehåndtering

Enten du sjekker inn, sorterer, høyhastighetstransport eller gjenvinning av bagasje – NORD DRIVESYSTEMS tilbyr passende kjøreløsninger for alle bagasjehåndteringsapplikasjoner. Av og til transporteres bagasjegjenstander av varierende vekt over lange avstander og med ujevne mellomrom.

Ragasco - Effektivare lagerstyrning och mindre svinn crop

Effektiv lagerstyring og redusert svinn med HxGN EAM

Hexagon Ragasco, verdensledende produsent av kompositt gassbeholdere, har oppnådd stor suksess gjennom effektiv og automatisert produksjon med minimal nedetid. Prevas har bistått med implementering av lagerstyring i HxGN EAM. 

UR Kameleon[1]

Stor interesse for den nye roboten fra Universal Robots

Det er ikke hver dag det lanseres helt nye roboter i Norge, men 24. august var det folksomt i det splitter nye Kameleonhuset på Åros i Asker kommune. Da inviterte Kameleon Robotics til Norgeslansering av den helt nye samarbeidende roboten UR20 fra Universal Robots.

Klippenberg crop

Livskraftig 125 åring

Siemens AS feiret sitt 125 års jubileum for virksomhet i Norge. Moderselskapet feirer 175 år. Jubileet ble markert i forrige uke. Digitalisering og klimautfordringene stod i sentrum for et program med spennende foredragsholdere og engasjerende paneldebatter.