elkem-thamshavn-plant crop

Vi skal bli bedre enn World Class

Elkem er på World Class nivå i det meste de gjør. Divisjonen Silicon Products, hvor Fahad Rehman er vedlikeholdsdirektør, har mange kompetente og lojale medarbeidere. – Vi tok et meget kritisk blikk på oss selv, sa Rehman til Min Drift & Vedlikehold. Konklusjonen var at vi kunne bli bedre innen vedlikehold. Blant annet ved å ta godt vare på de ansatte og å sette klare mål. 

Det ble satt i gang fire parallelle initiativ. Alle verkene i Silicon Products divisjonen ble involvert. Målsettingen var å kartlegge nåsituasjonen innen vedlikehold, og å stake ut en kurs for forbedringer. Dette arbeidet ble ferdigstilt vinteren 2023[FR1] . – Det var svart interessant og litt overraskende at konklusjonene fra alle åtte verkene var svært sammenfallende, sa Rehman. Prosessene i alle verkene har vært åpen, uten at det ble lagt sterke føringer på gjennomføringen. Rehman har medvirket og fasilitert prosessene. Men målet med denne medvirkningen var å få gode prosesser, ikke å nå spesielle konklusjoner.

catchlight_nve

Fortsatt positiv kraftbalanse mot 2028

Kraftbalansen i Norge blir svakere de nærmeste årene, men vi forventer fortsatt et kraftoverskudd i 2028. Det viser NVEs nye analyse av den kortsiktige kraftbalansen. – Vi regner med at kraftforbruket vil øke en del, men vi forventer ikke et kraftunderskudd de nærmeste årene, sier vassdrags- og energidirektør Kjetil Lund.

Parker plus e crop

Parker kunngjør lanseringen av miljøvennlige Hyperchill Plus-E-prosessvannkjølere

Parker Hannifin lanserer Hyperchill Plus-E, en ny, miljøvennlig industriell prosesskjøler som brukes i HVAC og kjøling, industrielt produksjonsutstyr, biovitenskap, olje og gass, i tillegg til bruksområder for kraftgenerering og fornybar energi.

Rockwell ESK rendering crop

ROCKWOOL bygger ny steinullfabrikk i Sverige

Steinullprodusenten ROCKWOOL skal bygge en ny fabrikk på Eskilstuna i Sverige for å møte byggebransjens økte etterspørsel av isolering med lavt klimaavtrykk. Den toppmoderne, nye fabrikken skal skape 120 arbeidsplasser og skal drives av egenutviklet og storskala, grønn smelteteknikk.

GoliatVIND_3 crop

GoliatVIND - gode samarbeidsrelasjoner bidro til rekordrask levering av havbunnsundersøkelse

Takket være gode relasjoner med Akvaplan-niva og andre underleverandører så fikk GoliatVIND mobilisert til gjennomføring av havbunnundersøkelse på rekordtid. Som et avgjørende steg mot å sikre godkjenning av konsekvensutredningen for demonstrasjonsprosjektet for flytende havvind utenfor Hammerfest, fullførte GoliatVIND en havbunnsundersøkelse i rekordfart. Dette ble muliggjort på grunn av det gode samarbeidet innen norsk leverandørindustri.