MDV 3 19 crop

Min Drift og Vedlikehold nr. 03 2019 er distribuert

Salget av industriroboter øker. I 2016 ble det levert 166 industriroboter i Norge, en økning på 54 prosent mot året før. Med innmarsj av digital teknologi i bedriftene må automatiseringsgraden øke. Robotisering er et helt sentralt element i denne utviklingen.

På grunn av høye norske personellkostnader må vi utnytte de teknologiske muligheter som finnes. Norsk arbeidskraft har den kompetansen som skal til for effektiv utnyttelse av avanserte produksjonsløsninger.

Men det er dessverre et faktum at som nasjon ligger Norge langt etter i robotutviklingen med sin lave robottetthet. Ifølge IFR World Robotics er Norge rangert i verden som land nummer 43 i antall industriroboter som er i operativ drift, med totalt 1200 stykker. Nabolandet vårt Sverige fikk i 2016 levert rundt 1600 industriroboter. Denne årlige investeringen er hele 25 prosent mer en hele den norske robot installasjonen. Noe må gjøres skal vi henge med i utviklingen.

Last ned siste utgave av Min Drift og Vedlikehold her

MIDSECTION OF WOMAN WORKING WITH MOBILE PHONE

9 av 10 selskaper som bruker AI til å forbedre KPI-er ser tydelige forbedringer

Et flertall av bedriftsledere ser behovet for å forbedre organisasjonens nøkkelindikatorer (KPIer). Kun en tredjedel har tatt i bruk AI i KPI-arbeidet, men de som gjør det ser raskt forbedringer i hvordan de kan analysere virksomheten og ta bedre beslutninger. Det viser en ny rapport fra MIT Sloan Management Review og Boston Consulting Group (BCG).

Alfa Laval crop

Ny pumpehåndbok fra Alfa Laval

Alfa Laval har nettopp publisert en helt ny utgave av selskapets anerkjente pumpehåndbok. Håndboken på 375 sider er gratis og inneholder vitenskapelig informasjon om grunnleggende pumpefunksjonalitet og grundige retningslinjer for dimensjonering og valg av riktig pumpetype for optimal virkningsgrad. 

OO Logistikksenter Ålesund crop

Otto Olsen AS styrker sin markedsposisjon gjennom overtakelse av Parker Hannifin logistikksenter i Ålesund

Otto Olsen AS, en ledende leverandør innen tekniske løsninger og produkter i Norge, kunngjør med glede overtakelsen av Parker Hannifin logistikksenter i Ålesund. Denne overtagelsen vil ytterligere styrke Otto Olsen AS sin tilstedeværelse i det norske markedet. Transaksjonen forventes å bli avsluttet 30. april 2024.

Bygger verdens grønneste sinkverk

Bygger verdens grønneste sinkverk

I industribygda Odda er Fastlands-Norges største industriprosjekt, med en samlet investeringsramme på 850 millioner euro, nå i ferd med å realiseres. – Boliden har lagt 850 millioner Euro på bordet og bygger nå verdens grønneste sinkverk i Odda.