NORD-UNIVERSAL-motor-certification CROP

Motoren har som standard IP55-beskyttelse

UNIVERSAL-motor fra NORD tilgjengelig med effekt fra 0,12 til 45 kW

NORD har introdusert sin nye, klasseledende UNIVERSAL-motor, med 20 modeller i effektområdet fra 0,12 til 45 kW.

NORDs UNIVERSAL-motor er sertifisert i henhold til CE, UL, CSA, CCC, ISI og EAC, og oppfyller de nedre ytelseskravene for markedene i Europa, USA, Canada, Russland, Kina og India, med flere. Motoren er også sertifisert av Bureau Veritas for applikasjoner på sjøen og offshore. UNIVERSAL-motoren fra NORD er en trefasemotor som kan brukes med fire standard nettspenninger, som oppgitt på motorens typeskilt: 380 V / 50 Hz, 400 V / 50 Hz, 415 V / 50 Hz og 460 V / 60 Hz. Den kan imidlertid også brukes med 440 V / 60 Hz og 480 V / 60 Hz.

De robuste motorene er tilgjengelige med 4 poler, og de passer til IEC-rammestørrelser fra 63 til 225. De er tilgjengelige med B3-fot-, B5-flens- og B14-flensmontering, og for tilpasning til det amerikanske markedet kan den leveres med NEMA C-flens- og NEMA-fotmontering. Motoren kan også monteres direkte på NORD-girkasser, noe som gir en kompakt drivløsning med større ytelse.

Motoren har som standard IP55-beskyttelse. Den er tettkapslet med viftekjøling (TEFC) og er isolert i klasse F.

Av annet ekstrautstyr som er tilgjengelig for NORDs UNIVERSAL-motor kan nevnes hurtigkoblinger, enkle eller doble dryppdeksler, romoppvarmer, fjærbrems og mekanisk ventilasjon. Ved behov kan motorkapslene også leveres med IP66-beskyttelse, hvilket betyr at de er støvtette og beskyttet mot bølger og kraftige vannstråler.

Den nye serien med energibesparende, høykvalitets UNIVERSAL-motorer fra NORD er tilgjengelig nå.

Martin Fjellanger Telenor

Ny sikkerhetsrapport: – Aldri før vært så krevende å bygge digital sikkerhet

Avanserte digitale trusselaktører utfordrer den globale teknologiindustrien

Handelskonflikt, stormaktrivalisering og et mer sammensatt internasjonalt trusselbilde skaper uro i teknologiindustrien. – Et krevende trusselbilde krever tydeligere ansvarsforhold og nye samarbeidsmodeller mellom oss som er ansvarlig for Norges digitale forsvarsverk, sier sikkerhetsdirektør Hanne Tangen Nilsen.

Les mer
West Hercules corona crop

Slik holdt de koronaviruset unna oljeriggene

Måtte naturligvis øke frekvensen på rengjøring. Foto: Ole Jørgen Bratland

Da tiltakene mot koronapandemien for alvor ble iverksatt i Norge, visste arbeiderne ute på oljeplattformene lite om hva som utspilte seg på fastlandet. Det gjorde kantine- og serviceselskapet Sodexo, som satte i gang dramatiske tiltak for å hindre at smitten skulle spre seg i de sårbare småsamfunnene i Nordsjøen.

Les mer
Alfa laval service crop

Servicesett for hygienisk væskehåndtering med reservedeler: Alt på ett sted for raskere gjennomført service

Det er betydelige fordeler med servicesett fremfor enkle reservedeler

Tre av de viktigste faktorene for å gjennomføre service med minimale avbrudd i produksjonsprosessen er hastighet, kvalitet og pålitelighet i leverandørkjeden for reservedeler. Originale servicesett for hygienisk væskehåndtering fra Alfa Laval inneholder alle nødvendige reservedeler for å takle havarier, reparasjoner og planlagt forebyggende vedlikehold – raskt!

Les mer
ABB Agility crop

ABBs nye analyse- og AI-programvare hjelper produsenter med å optimalisere driften under krevende markedsforhold

Industribedrifter typisk er i stand til å bruke bare 20 prosent av dataene

ABB lanserer analyseprogramvare og -tjenester som kombinerer driftsdata med engineering og IT-data for å levere handlekraftig intelligens. ABB Ability ™ Genix Industrial Analytics og AI Suite er en avansert, skalerbar analyseplattform med forhåndsbygde, brukervennlige applikasjoner og tjenester.

Les mer