AASS_Sol crop

Solenergi er svært fordelaktig for produksjonsindustrier

Aass bryggeri brygger øl ved hjelp av solen

Aass Bryggeri tar enda et skritt mot en grønnere produksjon ved å installere solpaneler på bryggeriets tak. De har valgt EnergiEngasjement som samarbeidspartner. Solcelleanlegget, som forventes å produsere 120 000 kWh årlig, vil både redusere behovet for kjøpt elektrisitet og bidra til selskapets sirkulære økosystem.

Aass Bygggeri er Norges eldste bryggeri og ble grunnlagt i 1834, da den aller første ølen ble tappet på flaske. Noen år senere overtok Paul Lauritz Aass driften av bryggeriet, og siden har driften gått i arv fra generasjon til generasjon og ledes i dag av femte generasjon i Aass-familien.

I dag er bryggeriet en moderne industriell virksomhet som produserer over 30 000 000 liter øl, cider og mineralvann.

Selskapet har alltid hatt høye krav til bærekraft, og i løpet av sommeren 2023 ble det installert 260 solpaneler på bryggeriets tak for å produsere omtrent 120 000 kWh fornybar elektrisitet årlig. Aass Bryggeri jobber hver dag med bærekraft for å skape økonomisk vekst og en grønnere fremtid. I deres bærekraftstrategi har de satt klare mål for hva de skal arbeide mot og oppnå innen 2025. Siden 2010 har de redusert energiforbruket per liter brygg produsert med 38 %, og de har som mål å redusere det ytterligere med 15 % før utgangen av 2025.

Solenergi er svært fordelaktig for produksjonsindustrier og selskaper, da produksjonen hovedsakelig skjer når solen skinner. EnergiEngasjement, som har levert og installert anlegget, har vært en ledende aktør på dette området i ti år, og de utvider nå til Norge på grunn av landets gode forutsetninger for utbygging av solenergi.

“EnergiEngasjement er stolte av å bli valgt som leverandør til et så tradisjonsrikt og seriøst selskap som Aass Bryggeri. Vi legger mye energi og fokus i planleggingen før hvert prosjekt, noe som gjør at vi kan tilby produkter og tjenester som gir god økonomisk avkastning over tid, og kundene kan stole på anleggene sine.” sier Nikolai Iversen, daglig leder EnergiEngasjement Norge AS.


“Vi ser et enormt potensial i det norske markedet og prosjekter som dette er med på å ta oss ett steg nærmere et dekarbonisert samfunn. Vi i EnergiEngasjement tror at myndigheter og næringsliv må samarbeide for å nå målsetninger om mer fornybar produksjon og vi tror på de tiltakene myndighetene ser ut til å innføre nå“.

NORD-NORDAC-ON-PURE crop

Den nye NORDAC ON PURE Ideell for mat- og drikkeindustrien

Ideell for mat og drikke

 De desentraliserte NORDAC ON frekvensomformerne fra NORD DRIVESYSTEMS er spesialdesignet for kravene til horisontal transportørteknologi. NORDAC ON PURE i vaske-down-design har nsd tupH overflatebehandling og er det riktige valget for bruk i mat- og drikkevareindustrien, spesielt når det gjelder høye hygienekrav.

Nesscco Marius (002) crop

Nessco ønsker velkommen en ny produktsjef

Nessco, en ledende leverandør av trykkluftløsninger i Norge, har ansatt ny produktsjef for kompressor og etterbehandling. Marius E. Aasheim har en mastergrad i ingeniørvitenskap fra NTNU

Xylem crop

Hva skal du pumpe

Få fagfolk og bedrifter har spesialisert seg på pumpeteknologi og valg av pumpeløsninger. I prosessindustri, og vann og avløpsbransjen er det i stor utstrekning faste installasjoner. Men ofte er det behov for en pumpeløsning kun i relativt kort tidsperiode. For ikke-permanente installasjoner kan driftsforholdene bli svært forskjellige. 

Marthe Thu

Zooca og Skretting går sammen om å utvikle en banebrytende fôr-løsning i startfôr-segmentet

Zooca® (Calanus AS), en pioner innenfor produksjon av bærekraftige marine ingredienser, og Skretting, en global innovasjonsdrevet leverandør av fôr til akvakulturnæringen, kunngjør et spennende partnerskap rettet mot utviklingen av et nyskapende og bærekraftig start-fôr. Målet er å dra nytte av Zoocas ekspertise innen høsting og prosessering av Calanus finmarchicus, bedre kjent som raudåte, en liten marin hoppekreps rik på essensielle næringsstoffer.