Bygger verdens grønneste sinkverk

Bygger verdens grønneste sinkverk

I industribygda Odda er Fastlands-Norges største industriprosjekt, med en samlet investeringsramme på 850 millioner euro, nå i ferd med å realiseres. – Boliden har lagt 850 millioner Euro på bordet og bygger nå verdens grønneste sinkverk i Odda.

Novaform er med på laget og har tatt en skikkelig bit av det industrielle hardangereplet, smiler leder av Novaforms Odda kontor, Espen Tokheim. Ny storhetstid for Odda Tilgangen på billig vannkraft har gitt svært gode vekstvilkår for energikrevende industri, noe som har gjort Odda til en av landets ledende industribygder. Sinkverket i Odda ble etablert i 1924 og feirer i år altså sitt hundreårsjubileum. Bolidens relasjon til Odda ble etablert allerede i 1945, da de fikk en avtale om leveranser av sinkkontrast (malm). I 1960 kom de inn som medeier og i 2004 ble de eneste eier. I dag er selskapet den nest største produsenten av sink i Europa. Industrigiganten er nå i gang med å utvide smelteverket i Odda. Prosjektet er én av de største investeringene i selskapets historie.

 – På mange måter opplever nå Odda en ny storhetstid. Boliden-prosjektet er det største industriprosjektet på Fastlands-Norge på mange år. Kapasiteten til sinkverket skal nesten dobles fra 200.000 tonn sink i året til 350.000 tonn, samtidig som sinkverket skal bli det grønneste og mest bærekraftige i verden, forteller Tokheim. Mange og varierte roller For å øke kapasiteten bygges det en tilnærmet ny fabrikk ved siden av dagens fabrikk, samtidig som normal produksjon opprettholdes. Prosjektet er både krevende og omfattende, og samlet er det nå rundt 1200 gjestearbeidere som bor og jobber i Odda.

– Novaform har ti medarbeidere som i forskjellige leder- og koordinatorroller jobber for Boliden i prosjektet. I tillegg har vi to som er involvert i byggingen av to nye fjellhaller. Samlet har vi med andre ord 12 medarbeidere som er involvert i ulike prosjekter for Boliden. De konkrete rollene som Novaform er involvert i, er både konstruksjonsleder, byggeleder, områdekoordinatorer, sikkerhetskoordinator og kontraktseiere, for å nevne noen av rollene. 

– Boliden-prosjektet er ikke bare Fastlands-Norges største prosjekt, det er også Novaforms største i antall involverte medarbeidere. Lederen for Odda kontoret, forteller at de normalt teller åtte medarbeidere, men at de for å bemanne prosjektet, har hentet inn både kompetanse og kapasitet fra flere av Novaforms andre kontorer i regionen. 

– Boliden har selv en stor prosjektorganisasjon, men vi besitter sentrale roller i prosjektet og som eksterne konsulenter inngår vi i Bolidens team og har kontorsted på fabrikken, forteller Tokheim, som legger til at prosjektet ferdigstilles i løpet av året. Bred portefølje Novaforms Odda-kontor så dagens lys bare én måned etter at Norge ble stengt ned av korona. Like etterpå fikk kontoret tildelt jobb som byggeleder på fjellhall 21 & 22 hos Boliden. Jobben med å finne kontorfasiliteter og rekrutteringen av nye medarbeidere ble dermed raskt igangsatt.

 

 

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser. 

egmaintenance-havlandet crop

Havlandet Havbruk AS og EG Maintenance utvider samarbeid om vedlikeholdet

Havlandet Havbruk AS ønsker å effektivisere vedlikeholdsarbeidet og har valgt å utvide samarbeidet med EG ved å ta i bruk EG Maintenance.  Implementering av EG Maintenance hos Havlandet vil bidra til en effektiv og strømlinjeformet driftsforvaltning for selskapets enheter.

OO oppkjøp Jan-Erik Storsve og Øyvind Nistad crop

Otto Olsen AS utvider produktporteføljen med oppkjøp av TR Fastenings Norge AS

Otto Olsen AS kunngjør fullført oppkjøp av TR Fastenings Norge AS, en betydelig utvidelse av sin allerede omfattende produktportefølje. Som en anerkjent norskeid virksomhet med solid erfaring og høy teknisk ekspertise, leverer Otto Olsen AS allerede et bredt spekter av produkter til ulike industrier.

670658562

Kiwas NDT-virksomhet overføres til IKM Inspection

Fra 4. april 2024 vil Kiwa Norges NDT-virksomhet bli overført i sin helhet til IKM Inspection AS. Avtalen som nå er inngått mellom Kiwa AS og IKM Inspection AS medfører at all aktivitet og medarbeidere knyttet til NDT-tjenester med tilhørende utstyrspark i Norge overdras.