CHAT GPT 4 crop

Chat GPT 4-priser: er det gratis?

Vi har alle sett mulighetene til ChatGPT, ikke sant? Den forrige chatboten ble drevet av GPT-3.5. Bare tenk på de ekstra funksjonene GPT-4 bringer til bordet. Denne siste versjonen kan forstå diagrammer og regneark, utføre beregninger med de gitte dataene og håndtere bilder. Den kan til og med analysere disse bildene og snakke om dem.

Det er tydeligvis en betydelig forbedring i forhold til den tidligere versjonen. Men hva er prisen, og er det verdt å oppgradere? La oss dykke inn:

Hva koster ChatGPT 4?

Som mange av oss vet, er GPT-3/3.5 tilgjengelig gratis. Dessverre,GPT-4 er ikke gratis.. Kostnaden kan variere avhengig av hvordan du får tilgang til den – gjennom ChatGPT Plus eller en API.

For ChatGPT Plus-brukere er det en månedlig abonnementsavgift på $20.

Et bilde som inneholder tekst, skjermbilde, Font, nummer

Automatisk generert beskrivelse

For de som vurderer API-en, endres prisene med mengden tekst du vil behandle:

Kostnader for bruk av GPT-4 med forskjellige tekstlengder

For tekster opptil 8k i lengde:

Det koster $0,03 for hver 1000 prompt-tokens.

Det koster $0,06 for hver 1000 tokens modellen genererer som svar.

For lengre tekster opptil 32k:

Prompt-tokens er $0,06 per 1000.

Genererte tokens er $0,12 per 1000.

Et bilde som inneholder tekst, skjermbilde, Font, nummer

Automatisk generert beskrivelse

Er det verdt å få et ChatGPT-abonnement?

Hvis du er vant til å bruke ChatGPT gratis, høres ikke ideen om å betale for den nye versjonen tiltalende ut. Men verdien av et ChatGPT-abonnement avhenger av hvordan du planlegger å bruke det. Her er noen fordeler ved å oppgradere til ChatGPT Plus sammenlignet med gratisversjonen av ChatGPT.

Raskere svar

ChatGPT Plus leverer svar raskt, ofte på noen få sekunder for enkle spørsmål. Det sikrer at brukerne får raskere svar, spesielt i travle perioder.

Likevel kan du få meldingen «ChatGPT er full akkurat nå. Bli varslet når vi er tilbake» i svært travle tider.

Mer naturlig skriving

Svarene fra den siste versjonen føles mer som om de er skrevet av en person, med økt kreativitet og en bedre forståelse av komplekse instruksjoner og resonnement.

Forbedrede kodingsevner

GPT-4s evne til å jobbe med kode er et stort sprang fremover. Den kan lage og fikse kode på mer sofistikerte måter enn før. Hvis det er kode du sitter fast på, kan den forklare det på en måte som er lettere å forstå.

Først i køen for oppdateringer De med ChatGPT Plus får tidlig tilgang til oppdateringer, nye modellversjoner og spesialfunksjoner som ikke er tilgjengelige for alle med en gang.

Større minne for samtaler

GPT-4 kan huske detaljer fra samtaler mye lenger, og håndtere opptil 64 000 ord, sammenlignet med den forrige grensen på rundt 8 000 ord. Dette gjør det smartere i mer involverte diskusjoner.

Håndtering av bilder

I motsetning til GPT-3 med kun tekst, kan GPT-4 forstå og snakke om bilder. Den kan beskrive bilder, analysere diagrammer og til og med lage spådommer basert på visuelle data.

Hvordan får jeg tilgang til ChatGPT Plus?

Å abonnere er enkelt med bare tre trinn:

Opprett/åpne en OpenAI-konto:

Besøk ChatGPT-påloggingssiden, hvor du enten kan opprette en ny konto ved å bruke Google- eller Microsoft-legitimasjon eller logge på hvis du allerede har en.

Oppgraderingsprosess

Finn "Oppgrader til Plus"-knappen på venstre side av hovedsiden. Klikk på den, og en pop-up vil be deg om å bekrefte valget ditt. Hvis du er klar til å fortsette, klikk på «Oppgrader plan».

Fullfører abonnementet ditt

Etter at du har bestemt deg for å oppgradere, går du til en betalingsside. Her, akkurat som å kjøpe alt annet på nettet, må du fylle inn dine personlige- og betalingsopplysninger.

Når kan vi bruke GPT-4 gratis?

Mens ChatGPT ikke koster noe, ikke forvent at GPT-4 blir gratis på en stund.. Likevel kan du fortsatt finne måter å bruke GPT-4 uten kostnad gjennom plattformer som Microsoft Bing AI og Google Bard.

Men husk, gratis betyr ikke alltid at det er det beste alternativet. Andre tjenester tilbyr mer enn ChatGPT, selv om de kommer med en prislapp. Med tanke på funksjonene de tilbyr, kan de være verdt investeringen.HIX Chat er et slikt eksempel.


Fordeler med å bruke HIX Chat

Hva du kan forvente med HIX Chat:

Oppdatert informasjon: HIX Chat benytter seg av en enorm database med nettrekorder, og leverer aktuelle og nøyaktige svar. Dette betyr at du får raske, relevante svar på spørsmålene dine.

Lett tilgang: Du trenger ikke gå til nettstedet for å bruke det. Med Chrome-utvidelsen er HIX Chat tilgjengelig uansett hvor du surfer, slik at du kan stille spørsmål mens du er på farten.

Bred kunnskapsbase: HIX Chat vet mye om mange ting. Den kan takle vanskelige spørsmål på tvers av ulike emner, og tilby klare, detaljerte svar på komplekse emner.

Leser og forstår dokumenter: Spesielt nyttig for studenter og forskere, HIX Chat kan analysere PDF-er eller nettsider du laster opp eller linker til, og svarer på spørsmål basert på disse dokumentene. Dette er flott for å hjelpe til med akademisk skriving eller oppsummering av artikler.

YouTube-videosammendrag: Bare gi den en YouTube-kobling, så kan HIX Chat oppsummere videoen for deg. Denne funksjonen er en velsignelse for frilansere som raskt trenger å forstå videoinnhold uten å se hele videoen.

HIX Chat har som mål å tilby et mer allsidig og praktisk alternativ til ChatGPT, og forbedre brukeropplevelsen med dets brede spekter av funksjoner.

HIX Chat kostnadsdetaljer

HIX Chat, en funksjon av HIX.AI, tilbyr både et gratis alternativ og premium-abonnementer. Du kan bruke HIX Chat uten konto eller med den gratis HIX.AI-planen. For de som vil ha mer fra HIX Chat, er et premium- abonnement tilgjengelig:

Grunnpakke: Koster $19,99 per måned når den betales årlig.

Pro-plan: Priset til $39,99 per måned med årlig fakturering.

Ultimate Plan: $99,99 per månedmed årlig fakturering.

Med et premium-abonnement får brukere tilgang til ytterligere avanserte AI-verktøy som ArticleGPT og HIX Bypass, som forbedrer den generelle AI-opplevelsen.

Konklusjon

GPT-4 har godt etablert sin tilstedeværelse, og tilbyr en rekke fordeler for brukerne. Likevel er det avgjørende å erkjenne at andre AI-modeller der ute kan gi overlegen verdi for pengene. Hvis kostnadene for GPT-4 angår deg, kan du være trygg på at alternativene gir større fordeler til en rimelig pris, forutsatt at du vet hvor du skal lete.

 

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser. 

egmaintenance-havlandet crop

Havlandet Havbruk AS og EG Maintenance utvider samarbeid om vedlikeholdet

Havlandet Havbruk AS ønsker å effektivisere vedlikeholdsarbeidet og har valgt å utvide samarbeidet med EG ved å ta i bruk EG Maintenance.  Implementering av EG Maintenance hos Havlandet vil bidra til en effektiv og strømlinjeformet driftsforvaltning for selskapets enheter.

OO oppkjøp Jan-Erik Storsve og Øyvind Nistad crop

Otto Olsen AS utvider produktporteføljen med oppkjøp av TR Fastenings Norge AS

Otto Olsen AS kunngjør fullført oppkjøp av TR Fastenings Norge AS, en betydelig utvidelse av sin allerede omfattende produktportefølje. Som en anerkjent norskeid virksomhet med solid erfaring og høy teknisk ekspertise, leverer Otto Olsen AS allerede et bredt spekter av produkter til ulike industrier.

670658562

Kiwas NDT-virksomhet overføres til IKM Inspection

Fra 4. april 2024 vil Kiwa Norges NDT-virksomhet bli overført i sin helhet til IKM Inspection AS. Avtalen som nå er inngått mellom Kiwa AS og IKM Inspection AS medfører at all aktivitet og medarbeidere knyttet til NDT-tjenester med tilhørende utstyrspark i Norge overdras.