Corvus ferge crop

Prosjektet vil være banebrytende innen grønn sjøtransport

Corvus skal levere batterier til verdens største hel-elektriske skip

Corvus Energy, verdens ledende leverandør av nullutslippsløsninger til skip og havner kunngjør at de har blitt tildelt kontrakt med teknologigruppen Wärtsilä for leveranse av batterisystemene til verdens største hel-elektriske Ro-Pax-ferge.

Med mer enn 40 MWh kapasitet vil dette være det største batterisystemet som noen gang er installert ombord på et skip – fire ganger så stort som dagens største installasjon. Verftet Incat i Tasmania skal bygge skipet og er godt i gang med å byggingen av aluminiums skroget på vegne av sin søramerikanske kunde, Buquebus. Den store lettvekts fergen blir 130 meter lang, skal ha kapasitet til 2100 passasjerer og mannskap, samt 225 biler. I tillegg blir det en 2000 kvadratmeter duty-free butikk, alt plassert på ett plan.

Vil bety et skifte for grønn sjøtransport

«Dette prosjektet vil være banebrytende innen grønn sjøtransport. Kombinasjonen av helt ny teknologi, helhetlig miljøtankegang og innovativ design kommer til å redefinere fremtidens fergeoperasjoner og vil bane vei for andre store nullutslippsfartøyer over hele verden, sier Halvard Hauso, Salgsdirektør i Europa for Corvus Energy. "Vi er veldig takknemlige for at Wärtsilä nok en gang valgte Corvus Energy som sin partner for et så viktig og avansert prosjekt." Denne fergen vil være det største av sin type, ha den høyest batterilagrings kapasitet, kunne gjennomføre den lengste reisen på nullutslipp med høy hastighet. Ladesystemet vil også ha verdens høyeste lade kapasitet.

Milepæl for nullutslipp i Sør-Amerika

«Fergen som skal operere mellom Argentina og Uruguay, vil også være det første helelektriske fartøyet i Sør-Amerika. Hauso nevner at han ser på dette som en positiv indikator på utbredelsen av maritim elektrifisering. Dette prosjektet viser at "dekarbonisering av shipping nå skjer over hele verden, ikke bare i Europa."

Ny og avansert batteriteknologi avgjørende for prosjektet

Hele prosjektet er gjort mulig av Corvus sitt siste teknologiske gjennombrudd – lettvekts batteriet, Dolphin NextGen. Designet er basert på arkitekturen fra det 4-årige utviklingsprosjektet av Corvus Blue Whale som var ferdig i 2022. Resultatet av dette var et mer robust og fleksibelt design inkludert batterikjemi, mekanisk og elektrisk design og bedre styringssystemer. Dolphin NextGen batteriet er en game changer for maritime batteriprosjekter på grunn av den lave vekten og måten du kan utnytte plassen bedre i batterirommet. Batterisystemene er planlagt levert i slutten av 2024 og fartøyet vil settes i drift i 2025.

NORD-baggage-transport crop

NORD DRIVESYSTEMS på interflyplass Europa Effektiv drivteknologi for bagasjehåndtering

Enten du sjekker inn, sorterer, høyhastighetstransport eller gjenvinning av bagasje – NORD DRIVESYSTEMS tilbyr passende kjøreløsninger for alle bagasjehåndteringsapplikasjoner. Av og til transporteres bagasjegjenstander av varierende vekt over lange avstander og med ujevne mellomrom.

Ragasco - Effektivare lagerstyrning och mindre svinn crop

Effektiv lagerstyring og redusert svinn med HxGN EAM

Hexagon Ragasco, verdensledende produsent av kompositt gassbeholdere, har oppnådd stor suksess gjennom effektiv og automatisert produksjon med minimal nedetid. Prevas har bistått med implementering av lagerstyring i HxGN EAM. 

UR Kameleon[1]

Stor interesse for den nye roboten fra Universal Robots

Det er ikke hver dag det lanseres helt nye roboter i Norge, men 24. august var det folksomt i det splitter nye Kameleonhuset på Åros i Asker kommune. Da inviterte Kameleon Robotics til Norgeslansering av den helt nye samarbeidende roboten UR20 fra Universal Robots.

Klippenberg crop

Livskraftig 125 åring

Siemens AS feiret sitt 125 års jubileum for virksomhet i Norge. Moderselskapet feirer 175 år. Jubileet ble markert i forrige uke. Digitalisering og klimautfordringene stod i sentrum for et program med spennende foredragsholdere og engasjerende paneldebatter.