STOCKSHOT - COVID CERTIFICATE

Europaparlamentet og medlemsstatene har vedtatt lovteksten på rekordtid

Digitalt COVID-19 sertifikat forenkler reiser i Europa

Europakommissjonen har betrodd SAP og T-Systems med utviklingen av den teknologiske infrastrukturen til det digitale COVID-19 sertifikatet. Lanseringen den 1.juli var ett viktig steg mot å normalisere fri bevegelighet innenfor hele EU.

Felles europeisk standard gjør reiser tryggere

For å sikre at vaksinesertifikater ikke kan forfalskes, har SAP og T-Systems utviklet en digital gateway. Offentlige nøkler utveksles mellom nasjonale datasystemer via gatewayen som EU -kommisjonen har i Luxembourg, og sammenlignes hver gang sertifikatet kontrolleres.

Etter mindre enn to måneders utvikling, gikk den teknologiske gateway -infrastrukturen for det digitale sertifikatet i drift 1. juli 2021. Prosjektet er et godt eksempel på hvordan teknologi kan bidra til å gi mer normalitet tilbake i hverdagen ved å la medlemsland gjeninnføre større bevegelsesfrihet på en trygg, ansvarlig og pålitelig måte.

I tillegg til gatewayen har SAP og T-Systems utviklet referanseprogramvare og apper levert til medlemslandene i EU-kommisjonen. Disse komponentene er tilgjengelige som åpen kildekode -programvare på GitHub, og kildekoden er tilgjengelig for alle. Dette gjør at publikum og eksperter kan se appkoden, sjekke hvordan den fungerer og komme med forslag til forbedringer som aktivt bidrar til videre utvikling og suksess.

Slik fungerer EUs digitale COVID- sertifikat

EUs digitale COVID-19-sertifikat lar reisende bevise med en QR-kode at de enten er vaksinert, har testet negativt eller er helt friske etter å ha blitt smittet. QR -koden kan enten lagres på smarttelefoner eller skrives ut på papir og godtas i alle land som tilhører EU. Sertifikatet er også gyldig i Norge, Island og Lichtenstein og snart i Sveits. Sertifikatet erstatter ikke pass eller nasjonale identitetskort.

Ved hjelp av en lignende test- app og leser kan flyplasser, offentlige etater, hoteller og arrangører raskt og enkelt kontrollere en persons status ved å skanne QR -koden. Myndighetene kan raskt verifisere om et vaksinesertifikat er autentisk og gyldig.

Databeskyttelse og datasikkerhet

I EU sikrer General Data Protection Regulation (GDPR) databeskyttelse og datasikkerhet som ble høyeste prioritet under utviklingen.

Desentralisert datalagring forhindrer misbruk av data. For eksempel blir krypterte data aldri kombinert på en sentral server og lagret lokalt i form av en generert QR -kode i en lommebok -app på en smarttelefon eller utskrift. Ingen personlige data utveksles eller lagres når QR -koden leses. Som en ekstra fordel muliggjør dette validering uten internettforbindelse.

I samsvar med GDPR samles minst mulig mengde data. Bare informasjon som navn, fødselsdato og utstedelsesdato brukes, så vel som vaksintype og vaksinasjonsdatoer. For å bekrefte gyldigheten av COVID-19-sertifikatet, sjekker den digitale gatewayen bare validiteten til de nasjonale signaturene uten å overføre data.

Tre spørsmål og svar med Johannes Bahrke, koordinerende talsperson for digital økonomi, forskning og innovasjon ved Europakommisjonen

EUs digitale COVID-19-sertifikat ble utviklet og introdusert på veldig kort tid. Hva var de viktigste faktorene for å oppnå dette?

Den viktigste suksessfaktoren for EUs digitale COVID-19-sertifikat ligger i engasjementet og det utmerkede samarbeidet mellom alle aktører. Det var klart fra starten at hvis vi ville ha EU -sertifikatet på plass til sommeren, måtte vi handle raskt. De første diskusjonene blant EU -tjenestemenn går tilbake til november, selv før vaksinasjonene begynte. I mars presenterte kommisjonen sitt lovforslag om å gjøre sertifikatet til en rettighet for alle europeere, fordi fri bevegelse er grunnleggende i EU.

Europaparlamentet og medlemsstatene har vedtatt lovteksten på rekordtid, og parallelt startet det teknologiske arbeidet: på gatewayen, i referanse -apper og på teknologiske spesifikasjoner. Her hjalp det absolutt at kolleger fra SAP og T-Systems, så vel som fra kommisjonen og nasjonale departementer, kunne bygge videre på sin delte erfaring fra å sette opp porten til apper for sporing av infeksjoner. Og likevel rullet EU -land ut sine egne nasjonale systemer og apper for sertifikatet. En måned før fristen gikk gatewayen live. 21 land gledet seg til 1. juli og genererte mer enn 200 millioner EU -sertifikater før da - virkelig bemerkelsesverdig!

Tross alt er EU -sertifikatet mer enn bare å sette en QR -kode på folks telefoner: det er litt som euroen, et håndgripelig resultat av Europa i folks lommer; det handler om å gjenvinne frihet, holde seg trygg, digital styring og demonstrere merverdien av EU.

Hvilken rolle spiller digital teknologi i å håndtere fremtidige pandemier?

Digital teknologi spilte en grunnleggende rolle i denne pandemien. Teknologi er selvsagt nøkkelen til å lære, jobbe og holde kontakten. Det er derfor viktig at våre IT -tilkoblinger er stabile og sikre. Flere mennesker handlet på nettet, og det er viktig at de er beskyttet mot svindel og ulovlig innhold. Men pandemien viste også hvordan digitale teknologier kan gi nye funksjoner med konkret merverdi for innbyggerne; enten det er smittesporingsapper som er koblet til via en EU -dekkende gateway eller EUs digitale COVID -19 -sertifikat, som gir europeerne enkle og sikre bevis på sin COVID helsestatus samtidig som de respekterer sentrale EU -verdier som personvern og inkludering.

Myndighetene klarte å modellere utbredelsen og virkningen av tiltak gjennom aggregerte og anonymiserte mobildata. Forskere brukte superdatamaskiner til å sammenligne digitale modeller av virusets proteiner for å matche dem med en database over eksisterende legemidler. Jeg kan også nevne desinfeksjonsroboter, der kommisjonen leverte mer enn 200 til europeiske sykehus.

Ulempen med digitalisering under denne pandemien er f.eks. kampen mot misinformasjon og en økning i cyberangrep - utfordringer for samfunnet vårt som krever spesiell oppmerksomhet og en robust respons.

Hvordan har COVID-19-pandemien påvirket EUs digitaliseringsstrategi?

Europakommisjonen, under president Ursula von der Leyen, har gjort kombinasjonen av den grønne og den digitale overgangen til en sentral prioritet. Tenk på reguleringen av store online plattformer, det første regelverket noensinne for kunstig intelligens (AI), en digital identitet for alle europeere, et enkelt marked for data og motstand mot cyberangrep - alle viktige digitale prioriteringer.

Men det er sant at pandemien fungerte som en katalysator. Den har avslørt viktigheten av digital teknologi og ferdigheter for å jobbe, studere og holde kontakten, og har vist hvor Europa må forbedres. Vi snakker om "Europas digitale tiår" for å markere at det nå er øyeblikket for de nødvendige investeringene for å oppnå den digitale overgangen: i infrastruktur, i digitale ferdigheter, i den digitale transformasjonen av selskaper og offentlige administrasjoner. Vi har satt konkrete mål som vi ønsker å nå innen 2030. Og med NextGenerationEU, EUs gjenopprettingsprogram på 750 milliarder euro, har vi også de økonomiske midlene. Hvert EU -land må investere minst 20% av gjenvinningsmidlene i digitalisering.

Da digital teknologi har vært avgjørende for å opprettholde det økonomiske og sosiale livet gjennom pandemien, vil det nå være nøkkelfaktoren for en vellykket overgang til en bærekraftig, post-pandemisk økonomi og samfunn.

 

NORD-Cazaux-Rotorflex-Drehkolbenpumpe-crop

Driv teknologi for desentraliserte frittstående applikasjoner

Omformeren sikrer jevn start og stopp av motoren

NORD DRIVESYSTEMS leverer også applikasjonsoptimaliserte drivsystemer for kompakte mobile maskinsystemer som pumper eller vifter opp til 22 kW. For drift med variabel hastighet på slike maskiner som ofte bare har en eller noen få drivakser, kan NORDAC FLEX SK 200E frekvensomformeren monteres direkte på motoren eller i nærheten av motoren på maskinen.

Les mer
1157956591

SAP Carbon Footprint Management hjelper bedrifter med omstilling til økt bærekraft

Datadrevne tilnærming gjør det mulig for bedrifter å arbeide med bærekraft

SAP har lansert SAP Product Footprint Management, en ny skybasert løsning for selskaper som kan beregne CO2-avtrykket til produkter i hele verdikjeden. Løsningen tar hensyn til hele produktets livssyklus, hjelper bedrifter med å rapportere miljøpåvirkningen av produktene sine til regulerende myndigheter og resulterer i at produktene blir mer bærekraftige.

Les mer
Tools Bore hull crop

Kunsten å bore i metall

Før du begynner på selve boringen er det viktig å sørge for sikkerheten

Boring av et perfekt hull starter med å velge ut riktig bor i forhold til materialet og bormetoden du skal bruke. TOOLS har et svært bredt utvalg av metallbor, og du vil garantert finne det som passer perfekt til hullet du skal bore.

Les mer
Parker slange crop

Nye ultrahøytrykksslanger fra Parker forlenger levetiden ved høytrykksspyling

Resultatet er at farlige kontaminanter ikke blir luftbårne

Anlegg, skipsbygging og generell industri kan dra nytte av PFX30-50, som er klassifisert med et arbeidstrykk på opptil 301 MPa.Parker Hannifin lanserer PFX30-05, en DN8 ultrahøytrykksslange som gir forbedret levetid til bruk ved høytrykksspyling på industrinivå på tvers av sektorer, inkludert anlegg og skipsbygging.

Les mer