itSMF SigMa crop

Signe-Marie ser frem til å ta i mot folk til workshops og på itSMF-konferansen.

En viktig møteplass for AI og digital transformasjon

Vi er på full fart inn i en ny teknologisk revolusjon. Deet er ingen tvil om at kunstig intelligens er en disruptiv teknologi – som vi må forhode oss til. På itSMF-konferansen 6 vil over 30 internasjonale eksperter ta for seg både problematiske sider og de enorme mulighetene som oppstår i den digitale tidsalderen.

itSMF-konferansen holdes på Clarion Hotel Oslo Airport 7. og 8. mars 2024. Det er også en prekonferanse onsdag 6. mars, med workshops i blant annet i DevOps, bærekraft og sirkulærøkonomi, ChatGPT og kunstig intelligens samt transformasjonsledelse.

Av: Eirik Iveland

– Før handlet IT om stabil drift. Nå er teknologi blitt en del av kjernevirksomheten, og i en turbulent verden handler det om å kunne skape verdi raskt, sier konferansesjef Signe-Marie Hernes Bjerke.

– Dette krever nye måter å jobbe på, og endring i synet på ledelse. Målet med den 21. norske itSMF-konferansen er å skape en møteplass der norske virksomheter kan lære både av hverandre og av de beste i bransjen.

 

Vi må forholdes oss til den nye teknologiske revolusjonen

Konferansen tar også for seg AI-medaljens mørke bakside. Uautoriserte personer har skaffet seg adgang via ansiktsgjenkjenning ved hjelp av høyoppløselige bilder, og i fjor forårsaket et falskt AI-generert bilde av en eksplosjon nær Pentagon midlertidig kollaps i aksjemarkedet. Dácil Hernández, en av Sveriges mest innflytelsesrike AI-eksperter, tar for seg AI-etikk og sikkerhet. Hun sier at for å unngå uventede, mørke konsekvenser, må vi holde AI i sjakk med menneskelig visdom og innsikt.

Vi er inne i en teknologisk revolusjon, det er ingen tvil om at AI er en radikalt disruptiv teknologi. Federico Lozano, NHHs mest engasjerende foreleser, vil snakke om fremtiden med AI. Han peker på og at vi vil gjøre dumt i å ignorere AI. Men i stedet for å se det som en trussel, bør vi fokusere på en de store mulighetene teknologien til å sette oss i forbindelse med hverandre – digitalt og menneskelig.

 

Transformasjon, AI og psykologisk trygghet

På prekonferansen vil Lozano holde workshop i Design Thinking, der du kan begynne å åpne opp, og å føle psykologisk trygghet. Også Mariann Deila vil komme inn på psykologisk trygghet. I konferansens avslutningsforedrag gir hun noen nøkler til å stå trygt i oss selv, selv når det stormer omkring oss.

Forfatteren av suksessboka «Kunstig intelligens redder liv», Ishita Barua, vil fortelle hvordan AI gir legene nye superkrefter og hvordan og hvordan dette kan tas i bruk på en fornuftig og bærekraftig måte.

– Det handler ikke bare om å våkne opp og følge med, men å ta økende utfordringer rundt mental helse på alvor, påpeker Signe-Marie.

Teknologi for bærekraft

Elin Hauge, ekspert på AI og digitalisering spør i sitt foredrag om digitalt og bærekraftig er en selvmotsigelse. Hun gir en oversikt over noen av de miljømessige utfordringene knyttet til digitale teknologier, og konkrete forslag til hvordan ta mer bevisste valg for en bærekraftig framtid.

 

itSMF er en ideell organisasjon som arbeider for erfaringsdeling om det å skape gode IT-tjenester. Et viktig konferansemål er å vise norske virksomheter hvordan man lykkes med digital transformasjon.

– Med dagens endringstakt handler dette like mye om kultur som teknologi, og IT må bli en integrert del av virksomheten. Vårt mantra er at IT må skape verdi, både for virksomhet, kunde, samfunn og planet, sier en engasjert Signe-Marie.

 

Du finner foredrag fra tidligere konferanser samt mange interessante PodCasts tilgjengelig. Les mer på konferansens hjemmeside, eller meld deg på her: itSMF 2024 

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser. 

egmaintenance-havlandet crop

Havlandet Havbruk AS og EG Maintenance utvider samarbeid om vedlikeholdet

Havlandet Havbruk AS ønsker å effektivisere vedlikeholdsarbeidet og har valgt å utvide samarbeidet med EG ved å ta i bruk EG Maintenance.  Implementering av EG Maintenance hos Havlandet vil bidra til en effektiv og strømlinjeformet driftsforvaltning for selskapets enheter.

OO oppkjøp Jan-Erik Storsve og Øyvind Nistad crop

Otto Olsen AS utvider produktporteføljen med oppkjøp av TR Fastenings Norge AS

Otto Olsen AS kunngjør fullført oppkjøp av TR Fastenings Norge AS, en betydelig utvidelse av sin allerede omfattende produktportefølje. Som en anerkjent norskeid virksomhet med solid erfaring og høy teknisk ekspertise, leverer Otto Olsen AS allerede et bredt spekter av produkter til ulike industrier.

670658562

Kiwas NDT-virksomhet overføres til IKM Inspection

Fra 4. april 2024 vil Kiwa Norges NDT-virksomhet bli overført i sin helhet til IKM Inspection AS. Avtalen som nå er inngått mellom Kiwa AS og IKM Inspection AS medfører at all aktivitet og medarbeidere knyttet til NDT-tjenester med tilhørende utstyrspark i Norge overdras.