Jacob Ethernet-APL crop

Muliggjør direkte tilkobling av feltinstrumenter til overordnede systemer

Ethernet-APL — for IIoT-applikasjoner innen prosessindustrien

Ethernet Advanced Physical Layer (Ethernet-APL) beskriver et fysisk lag for Ethernet-kommunikasjon som er spesielt utviklet for kravene i prosessindustriene. Utviklingen av Ethernet-APL ble trigget av behovet for kommunikasjon ved høye hastigheter og over lange avstander, tilførsel av strøm og kommunikasjon via 2-leder samt for sikker bruk innenfor eksplosjonsfarlige områder

Pepperl+Fuchs har hatt en ledende posisjon innen utviklingen og definisjonen av Ethernet-APL.

Industri 4.0 og Industrial Internet of Things er standard innen tilvirkningsindustrien. I prosessindustrien har det derimot ikke tidligere vært noen nettverksstandard som raskt kunne overføre store mengder data fra felt til høyereliggende system i Industri 4.0-arkitekturen. Med utviklingen av det nye fysiske laget for Ethernet, Ethernet-APL, har Pepperl+Fuchs og andre ledende selskaper nådd en viktig milepæl. Ethernet-APL muliggjør lange kabellengder, eksplosjonsbeskyttelse og interoperabilitet.

Gir enhetlig infrastruktur

Ethernet-APL muliggjør direkte tilkobling av feltinstrumenter til overordnede systemer og skyløsninger, og muliggjør en enhetlig kommunikasjonsinfrastruktur. Med 10 Mbit/s overføres enorme mengder data over lange avstander minst 300 ganger raskere enn med dagens teknologi som HART eller feltbuss.

I tillegg til rene prosessverdier, tilbyr moderne feltinstrumenter mange og verdifulle tilleggsdata. Med Ethernet-APL kan man få mer data ut av enhetene i sanntid, sentralt overvåke status for komponentene og identifisere vedlikeholdskrav på et tidlig tidspunkt. Da unngås unødvendig nedetid og tilgjengeligheten av anlegget økes betydelig.

Støtter alle aktuelle protokoller

Ethernet-APL støtter trunk-and-spur-teknologien som er etablert i prosessindustrien og kan brukes på enhver industriell Ethernet-protokoll som EtherNet / IP, HART-IP og PROFINET. Dette forenkler integrasjonen for planleggere, anleggsdesignere og anleggsoperatører, siden eksisterende installasjoner og infrastrukturer fortsatt kan brukes.

Basert på de etablerte IEEE- og IEC-standardene, tillater det nye avanserte fysiske laget Ethernet kommunikasjon som kan sertifiseres i alle regioner i verden. I tillegg sikrer testing og sertifisering av produkter interoperabilitet, slik at selv enheter fra forskjellige produsenter kommuniserer uten problemer.

Høydepunkter

  • Overføringslengde på spur opptil 200 m, trunk opptil 1000 m
  • Høye overføringshastigheter: 10 Mbit/s, full dupleks
  • Overføring av både power og signal på samme 2-leder kabel
  • Kan benyttes i Ex-område
  • Ethernet APL er et felles prosjekt der alle ledende aktører deltar

For ytterligere informasjon; https://www.pepperl-fuchs.com/norway/no/advanced_physical_layer.htm

AGILOX _OCF crop

Nytt "Intelligent styrt kjøretøy" (IGV): Autonom balansert gaffeltruck styres av svermintelligens

Kan plukke opp paller, sprinkelkasser og lastbeholdere med vekt opp til 1500 kg

Etter “ONE” kommer “OCF”: AGILOX utvider sitt sortiment med intelligent styrte kjøretøy ved å introdusere en ny, autonom balansert gaffeltruck som kan kjøre i alle retninger og fungere med svermintelligens. Slik har AGILOX gått inn på et nytt bruksområde: klassisk intralogistikk i inngående/utgående lagertransport og lagring.

Les mer
Orevas SAR crop

Avfallshåndteringsselskapet SAR Gruppen implementerer Infor EAM med Prevas

Infor EAM inngår som løsning for vedlikeholdsstyring

SAR Gruppen, som håndterer farlig avfall, er i startfasen med implementering av Infor CloudSuite på sine anlegg fra Stavanger i sør til Hammerfest i nord. Infor CloudSuite, med Infor EAM som en viktig bestanddel, er en portefølje av løsninger fra Infor utviklet for skyen som gjør samhandling i organisasjoner enklere.

Les mer
OneRobot eys crop

OnRobot utvider produktegenskaper og gir kunder mulighet til å bruke verktøy med stadig utvidede applikasjoner

Tradisjonelle industriroboter med bare ett formål taper terreng

OnRobot viser sitt engasjement for kontinuerlig og rask produktforbedring med lanseringen av en programvareoppdatering for det populære ‘Eyes’-synssystemet. Oppdateringen er en del av en bred programfokusert strategi for å gi OnRobots kunder løpende forbedringer i produktporteføljen.

Les mer
TESS fjerner vann crop

Fjerner vann og forurensning fra hydraulikkolje

Kan inneholde opp mot 75 prosent vannmetning

TESS tilbyr en bredt sortiment av servicetilbud, som periodisk vedlikehold, sertifisering, reparasjon, validering og sikkerhetstesting. Det siste tilskuddet i serviceporteføljen er fjerning av vann og smuss i hydraulikkolje. TESS benytter en oljeslynge som sentrifugerer ut vann og forurensning fra hydraulikkoljen.

Les mer