Goodtech Veitech crop

Er en del av det store ombyggingsprosjektet

Goodtech vinner ny kontrakt med Veitech AB

Goodtech sin miljøsystemspesialist Goodtech Environmental Solutions AB fortsetter å bidra med utslippsreduksjon og kapasitetsøkning i kundeprosjekter. Goodtech har fått fornyet tillit fra Veidekkes datterselskap Veitech AB, hvor Goodtech skal levere prefabrikkerte rørsystemer til Himmerfjärdsverket sør for Stockholm i Sverige.

Verdien på kontrakten er omlag 9,2 MSEK. Leveransen er en del av det store ombyggingsprosjektet som pågår ved Himmerfjärdsverket, hvor Sveriges største renseanlegg bygges om samtidig som driften pågår som normalt.

Goodtech har lang erfaring med tilsvarende leveranser, der selskapets kompetanse på rørsystemer og prosjektledelse setter seg mål om å halvere utslippene til det eksisterende anlegget og samtidig øke produksjonskapasiteten.

Goodtech sin regionsleder på Åland, og daglig leder i Goodtech Environmental Solutions AB sier følgende om kontraktstildelingen: «Vi er glade for å kunne fortsette vårt tette samarbeid med Veitech, og ser frem til å fortsette å levere høyklasses rustfrie produkter fra vårt produksjonsanlegg her på Åland».

Eviation_Alice_DHL_Rendering crop

Helelektriske Alice skaper luftfartshistorie

12 e-fraktfly skal elektrifisere DHL Express sitt globale luftfartsnettverk. Det første fullelektriske flyet «Alice» fra Eviation Aircraft fullførte i går sin jomfrutur ved Moses Lake i Washington, USA. Alice lettet kl. 16.10 CEST fra Grant County International Airport (MWH), fløy i totalt 8 minutter og nådde en høyde på 3.500 fot.

Les mer
MDV 04 2022 kolasj crop

Min Drift og Vedlikehold 04 2022 er distribuert

I forrige uke diskuterte Stortinget ordning for støtte til industribedrifter som har store utgifter til elektrisk kraft. Regjeringen hadde nok gjort et godt politisk håndverk ved at både LO og NHO støtter forslaget. Men det er kompliserte forhold som må tas i betraktning. En god del bedrifter har langsiktige kontrakter, som er inngått før kraftprisene skjøt i været. Hvorledes disse bedriftene vil kjenne de økte prisene er avhengig av når kontrakten utløper.

Les mer
SKF Bearins_assist_app1 CROP

Hvordan velge lager

Valg av lager utføres for det meste av maskinbyggere og produsenter av maskiner. De sitter på god kunnskap og rådfører seg med produsenter av lager ved behov. Den bredeste kompetansen og erfaring er det lagerprodusentene som besitter. De og deres partnere har ofte god kontakt med sluttbrukerne og samler ved det erfaring fra et bredt bruksfelt.

Les mer
KUKA iiQoT crop

En enkel og prisgunstig vei inn i industri 4.0

Fra skyen får brukerne informasjon om hvordan robotene arbeider

– iiQoT gir et teknologisk løft til små og mellomstore selskaper. KUKAs plattform iiQoT gir mindre virksomheter med en viss grad av automasjon samme muligheter som store industrikonsern. Via skyen får de full kontroll på hvor godt robotene arbeider, når de trenger service, om det oppstår flaskehalser i produksjonen og så videre. 

Les mer