Gundersen Galvano crop

Vestby Galvaniskes produksjon blir flyttet til Gundersen Galvanos lokaler

Gundersen Galvano tar over bedrift

Gundersen Galvano AS har inngått en samarbeidsavtale med Vestby Galvaniske Verksted AS, som legger ned sin produksjon 1. desember.

Avtalen innebærer at alt av Vestby Galvaniskes produksjon vil bli flyttet over til Gundersen Galvanos produksjonslokaler på Hafslundsøy. Sarpsborg-bedriften ble etablert i 1976, og har en rekke store kunder som Benteler, Kverneland Group, Tronrud Engineering, Rottefella, Kongsberg Defense, Tamek, Aarbakke, Vestma, Ernex, Depro, Spilka Industri, Castor, Malm

Daglig leder i Vestby Mekaniske, Morten Hansen, blir med over til Gundersen Galvano, men tre andre ansatte i Vestby-selskapet mister jobbene sine.

- Vi ble kontaktet av Vestby Mekaniske om en mulig overtakelse av kundemassen, noe vi ikke sa nei til. Vi omsetter i dag for 18 millioner kroner, og har et håp om at overtakelsen av Vestby Mekaniske kan tilføre oss ytterligere om lag tre millioner, sier daglig leder Svein Gundersen i Gundersen Galvano. Han opplyser at Vestby Mekaniske siste året omsatte for et sted mellom 4 og 4,5 millioner kroner i fjor.

Gundersen Galvano har i dag ni ansatte pluss en lærling og er ISO-godkjent etter ISO 9001 og ISO 14001 og har stor kapasitet ved sine anlegg.

 

 

Powell Nordlandsnett crop

Nettselskap automatiserer store deler av vedlikeholdsjobben

Registrerer feil og mangler på strømnettet, og datainnsamlingen er kontinuerlig

Powel har utviklet en programvareløsning som sanntidsovervåker strømnettet og gjør det mulig å automatisere store deler av vedlikeholdsjobben til nettselskapene. Powel Sensor Connect samler og behandler ulike datakilder i strømnettet innenfor en og samme plattform. Dette gir nettselskapene innsikt i den faktiske tilstanden i strømnettet, helt ned på komponentnivå.

Les mer
Sefagjoga

Nye JC898 og JC899 forhindrer delaminering ved bearbeiding av lagvise hybridmaterialer

Patentert to-i-én-geometri som eliminerer problemer med delaminering

For luftfartsverksteder som sliter med hullborings- og freseoppgaver i lagvise hybridmaterialer, er den nye JC899-finbearbeidings fresen for lagvise hybridmaterialer og JC898-grovbearbeidingsfresen fra Seco Tools den perfekte løsningen.

Les mer
Subsea 7 crop

Samtaler om gigantisk subsea fusjon

Det nye selskapet vil ha verdens største flåte av subsea-installasjonsfartøy

De to subsea-konkurrentene Saipem og Subsea 7 vurderer en fusjon for å få tilgang til nye markeder og bli en større aktør i markedet. Det er subseaworldnews som skriver dette. Nettstedet har intevjuet Rystad Energy om en mulig fusjon.

Les mer
MDV 0519 kolasj crop

Min Drift og Vedlikehold 05 2019 er publisert

Mange bekker små

https://joom.ag/sZweOfte er det ikke de store og omveltende tiltak som skal til for å øke effektiviteten i en bedrift. Små tiltak som kan utføres i det daglige virke kan i sum gi store gevinster. Det er produksjonsmedarbeider som kjenner prosessene godt som best kan se mulighetene som finnes. Ledelsen må legge forholdene til rette for å utvikle miljøer som har forbedring som et naturlig element.

Les mer