Roar Søvik crop

Innomotics – Lansering av en ny ledende motor og store drifter selskap

Et nytt, ledende selskap for motorer og store drivenheter skal hete Innomotics. Under dette navnet kombinerer Siemens sine forretningsaktiviteter innen lav- til høyspenningsmotorer, girmotorer, mellomspenningsomformere og motorspindler.

Portefølje inkluderer en innovativ løsnings- og digitaliseringsportefølje og et bredt spekter av tjenestetilbud, som er;

  • Ende-til-ende-portefølje av lav- til høyspenningsmotorer, girmotorer, mellomspenningsomformere og motorspindler
  • Operativt hovedkvarter i Nürnberg, Tyskland, med rundt 14.000 ansatte over hele verden og omsetning på rundt 3 milliarder euro
  • Med virkning fra 1. juli 2023 vil Innomotics operere i Tyskland som et lovlig separat, heleid datterselskap av Siemens AG.
  • Den globale carve-out er på sporet; skal i stor grad være ferdigstilt innen 1. oktober 2023
  • Innomotics' ledergruppe vil bestå av Michael Reichle (administrerende direktør), Christoph Salentin (CFO) og Hermann Kleinod (CTO)

De aktuelle virksomhetene lå tidligere under enheter Large Drives Applications og Digital Industries og til de juridisk separate Siemens-selskapene Sykatec og Weiss Spindeltechnologie.

Med virkning fra 1. juli 2023 vil Innomotics operere i Tyskland som et juridisk separat selskap, med operativt hovedkontor i Nürnberg. Utskillelsen i Tyskland fullføres med virkning fra samme dato. Den utpekte ledergruppen består av Michael Reichle (CEO), Christoph Salentin (CFO) og Hermann Kleinod (CTO). Den globale utskillelsen skal i stor grad være fullført ved starten av det nye finansregnskapet år 1. oktober 2023.

- Vi er overbevist om det nye selskapets fremtidige suksess. De kombinerte styrkene til de individuelle virksomhetene og muligheten til å handle uavhengig vil gi Innomotics muligheten til å tilføre betydelig verdi til kundene, utnytte vekstpotensialet og dermed sikre suksessen fremover, sa Ralf P. Thomas, finansdirektør i Siemens AG under presentasjonen av det nye selskapet.

- Med sin størrelse, sin brede portefølje og våre svært motiverte folk, vil Innomotics være en banebryter i markedet og ta en ledende konkurranseposisjon. Vi vil kunne utnytte det sterke vekstpotensialet som spesielt er drevet av den bærekraftsorienterte etterspørselen etter mer effektiv elektrifisering og energiforbruk i industri og samfunn. - Jeg er overbevist om at Innomotics vil gi oss det optimale oppsett for å utnytte dette potensialet, sa Michael Reichle, nylig utnevnt administrerende direktør i Innomotikk.

I Norge og Norden er det Roar Søvik som vil lede virksomheten, som administrerende direktør for Norden. Søvik forteller at det totalt blir 14 000 medarbeidere på global basis. Han ser også vekstmuligheter med bakgrunn i elektrifiseringen vi ser i samfunnet og spesielt i industrien, som omfatter også olje og gass næringen. For å sikre en ledende posisjon vil det fortsatt satses mye på forskning og utvikling.

Motorer og elektriske drivsystemer er Innomotics kjerne virksomhet. De navnet Innomotics skal kombinerer løftet om innovativ kraft med opplevelsen og pålitelighet fra 150 år i motorproduksjon.

I fremtiden vil Innomotics fortsette å samarbeide tett med andre Siemens virksomheter gjennom partnerskap innen teknologi og salg og handel forho

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser. 

egmaintenance-havlandet crop

Havlandet Havbruk AS og EG Maintenance utvider samarbeid om vedlikeholdet

Havlandet Havbruk AS ønsker å effektivisere vedlikeholdsarbeidet og har valgt å utvide samarbeidet med EG ved å ta i bruk EG Maintenance.  Implementering av EG Maintenance hos Havlandet vil bidra til en effektiv og strømlinjeformet driftsforvaltning for selskapets enheter.

OO oppkjøp Jan-Erik Storsve og Øyvind Nistad crop

Otto Olsen AS utvider produktporteføljen med oppkjøp av TR Fastenings Norge AS

Otto Olsen AS kunngjør fullført oppkjøp av TR Fastenings Norge AS, en betydelig utvidelse av sin allerede omfattende produktportefølje. Som en anerkjent norskeid virksomhet med solid erfaring og høy teknisk ekspertise, leverer Otto Olsen AS allerede et bredt spekter av produkter til ulike industrier.

670658562

Kiwas NDT-virksomhet overføres til IKM Inspection

Fra 4. april 2024 vil Kiwa Norges NDT-virksomhet bli overført i sin helhet til IKM Inspection AS. Avtalen som nå er inngått mellom Kiwa AS og IKM Inspection AS medfører at all aktivitet og medarbeidere knyttet til NDT-tjenester med tilhørende utstyrspark i Norge overdras.