Kerry crop

John Kerry; vi kan stopp oppvarming av kloden til under 1,9 grader

Under Yara Internationals bærekraftsseminar i forrige uke var Jon Kerry den viktigste deltakeren. Kerry er USAs spesialutsending for klima og en del av Bidens administrasjon. Hvis vi utnytter de teknologiske mulighetene, er Kerry optimistisk. Vi kan bremse oppvarmingen.

Endringer er vanskelig for den menneskelige natur, sa Kerry. Det må vi ta hensyn til når politikken skal utformes. Den menneskelige natur ønsker å beholde det eksisterende. Skal det bli forståelse for nødvendige endringer må vi:

  • Bevise hva som er mulig
  • Demonstrerer at løsningene faktisk virker
  • Politisk ledelse må forstå hva utviklingen innebærer og ta nødvendige beslutninger

 

- Vi må evne å få en bred økonomisk endring på globalt nivå, sa Kerry. Det må bli endringer i alt fra arkitektur til tungindustri, for å få gjennomført nødvendige endringer. Men det er ikke riktig å komme med dommedagsprofetier. Vi må få frem de gode muligheter som finnes. De endringer vi nå står ovenfor, er de viktigste siden den første industrielle revolusjonen var Kerrys budskap.

Han nevnte en rekke initiativer som er med på å sikre det grønne skiftet. Det gjaldt grønt stål, sement og aluminium, produksjon av grønt hydrogen.  Ammoniakk kan bli løsningen for å få redusert utslipp fra internasjonal skipsfart.

Statsminister Støre innledet hele arrangementet. Han viste til en Rystad-rapport som viser at global oppvarming kan ende på mellom 1,6 og 1,9 grader, hvis alle mulige teknologier utnyttes. Og politikerne tar gode beslutningerNHO sjefen, Ole Erik Almlid hadde også et innlegg under åpningen av seminaret. Han la også vekt på at det er behov for utstrakt samarbeid mellom alle parter i industrien.

First Movers Coalition (FMC)

FMC er et initiativ av ledende industri foretak som gjennom sin virksomhet skal sikre at vi når null utslipp samfunnet i 2050. Målet skal nås gjennom utstrakt samarbeid i hele foretakenes verdikjede. Anskaffelses strategi blir viktig. Når ledende industriforetak krever karbonfrie produkter, vil markedet følge opp og utvikle slike løsninger. Kerry slo fast at de store foretakene må samarbeide med mindre selskaper, slik at de kan ta del i den grønne verdikjeden.

En viktig del av bærekraftseminaret var en paneldebatt hvor norske FMC medlemmer deltok. Disse selskapene er;

  • Hydro
  • Yara International
  • Høegh Autoliners
  • Aker Solution

Eksempel på samarbeid for å avkarbonisere skipsfarten ble presentert av CEO fra Yara, Høegh Autoliners og Aker Solution. Høegh er sluttbruker og kan sette krav. Yara kan produsere grønt drivstoff og Aker kan medvirke til å utvikle gode løsninger.

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser. 

egmaintenance-havlandet crop

Havlandet Havbruk AS og EG Maintenance utvider samarbeid om vedlikeholdet

Havlandet Havbruk AS ønsker å effektivisere vedlikeholdsarbeidet og har valgt å utvide samarbeidet med EG ved å ta i bruk EG Maintenance.  Implementering av EG Maintenance hos Havlandet vil bidra til en effektiv og strømlinjeformet driftsforvaltning for selskapets enheter.

OO oppkjøp Jan-Erik Storsve og Øyvind Nistad crop

Otto Olsen AS utvider produktporteføljen med oppkjøp av TR Fastenings Norge AS

Otto Olsen AS kunngjør fullført oppkjøp av TR Fastenings Norge AS, en betydelig utvidelse av sin allerede omfattende produktportefølje. Som en anerkjent norskeid virksomhet med solid erfaring og høy teknisk ekspertise, leverer Otto Olsen AS allerede et bredt spekter av produkter til ulike industrier.

670658562

Kiwas NDT-virksomhet overføres til IKM Inspection

Fra 4. april 2024 vil Kiwa Norges NDT-virksomhet bli overført i sin helhet til IKM Inspection AS. Avtalen som nå er inngått mellom Kiwa AS og IKM Inspection AS medfører at all aktivitet og medarbeidere knyttet til NDT-tjenester med tilhørende utstyrspark i Norge overdras.