KUKA_Smart Industri_2022 crop

Systemintegrator bygge opp hele produksjonslinjer direkte i standard bærbar PC

KUKA Nordic fokuserer på programvare og More Than Robots under Smart Industri i Lillestrøm

23. mai starter Smart Industri på Lillestrøm i Oslo og KUKA er på stedet. I tillegg til robotnyheter, fokuserer selskapets stand på programvare for simulering og løsninger for industri 4.0. – Vi har flere smarte programvare og tjenester som gjør arbeidet mye enklere for systemintegratorer og sluttkunder, sier Frode Grimsbø, salgssjef i KUKA Nordic Norway.

KUKA vil blant annet vise frem samarbeidsroboten LBR iisy, som er demonstrert i standen. En robot som egner seg for håndtering – i næringsmiddelindustrien så vel som verkstedindustrien, med mer.
– Til den har vi et helt nytt operativsystem, iiQKA, som krever betydelig lavere forkunnskaper sammenlignet med tidligere versjoner, sier Frode Grimsbø.
– Klar til bruk direkte fra papp!
Hovedtemaet under KUKAs deltagelse på Smart Industri-messen er imidlertid det de kaller More Than Robots – selskapet er dyktige på å utvikle smart programvare som gjør tilbudet betydelig større enn bare robotene i seg selv.

Fabrikkgodkjenning I laptop
KUKA har en rekke ulike løsninger for industri 4.0 og virtuell idriftsetting. Operativsystemene gir full kontroll over robotenes ytelse, med ulike måleverdier samt overvåking av vedlikeholdssykluser med mer.


Et annet eksempel er simuleringsprogrammet KUKA.Sim
Med den kan en systemintegrator bygge opp hele produksjonslinjer direkte i en standard bærbar PC – med spesifikke roboter, transportbånd og alt annet utstyr som trengs. Applikasjonen kan deretter testes i datamaskinen, med full kontroll over viktige parametere.
– En systemintegrator kan i prinsippet få en fabrikkaksept før en enkelt robot kjøpes inn.
På Smart industri deltar også noen av KUKA Nordic sine systempartnere: Welmax AS, Intek Engineering AS, Viddal Automation, Amatec AS og Pioneer Robotics AS, og etter to år med Teams-møter gleder Frode Grimsbø seg til å være tilstede på messen i Lillestrøm.
– Det har vært en lang pause under pandemien. Det skal bli veldig hyggelig å møte kundene våre IRL igjen, sier Frode Grimsbø.

Om KUKA Nordic Norway
KUKA er et globalt automatiseringsselskap med en omsetning på rundt 3,3 milliarder euro og omkring 14 000 ansatte. Som en av verdens ledende leverandører av intelligente automatiseringsløsninger, tilbyr KUKA kundene alt de trenger fra en enkelt kilde: fra roboter og celler til helautomatiske systemer for bilindustri, elektronikk, metall og plast, matvarer,
e-handel / detaljhandel og medisinske systemer. 

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser. 

egmaintenance-havlandet crop

Havlandet Havbruk AS og EG Maintenance utvider samarbeid om vedlikeholdet

Havlandet Havbruk AS ønsker å effektivisere vedlikeholdsarbeidet og har valgt å utvide samarbeidet med EG ved å ta i bruk EG Maintenance.  Implementering av EG Maintenance hos Havlandet vil bidra til en effektiv og strømlinjeformet driftsforvaltning for selskapets enheter.

OO oppkjøp Jan-Erik Storsve og Øyvind Nistad crop

Otto Olsen AS utvider produktporteføljen med oppkjøp av TR Fastenings Norge AS

Otto Olsen AS kunngjør fullført oppkjøp av TR Fastenings Norge AS, en betydelig utvidelse av sin allerede omfattende produktportefølje. Som en anerkjent norskeid virksomhet med solid erfaring og høy teknisk ekspertise, leverer Otto Olsen AS allerede et bredt spekter av produkter til ulike industrier.

670658562

Kiwas NDT-virksomhet overføres til IKM Inspection

Fra 4. april 2024 vil Kiwa Norges NDT-virksomhet bli overført i sin helhet til IKM Inspection AS. Avtalen som nå er inngått mellom Kiwa AS og IKM Inspection AS medfører at all aktivitet og medarbeidere knyttet til NDT-tjenester med tilhørende utstyrspark i Norge overdras.