KUKA DeviceConnect crop

Å lære seg å bruke informasjonen er en modningsprosess

KUKAs programvare løfter robotene inn i fremtiden

For å oppnå industri 4.0 fullt ut må produksjonsutstyr være tilkoblet og distribuere data. Og det må skje mer eller mindre sømløst mens produksjonen er i gang. Denne store mengden data utgjør grunnlaget for preventivt vedlikehold, maskinlæring og prosessoptimering.

– Dette er akkurat det vår programvare KUKA.DeviceConnector gjør. Den er en fantastisk muliggjører, sier Micael Amandusson, Channel Manager i KUKA Nordic.

Alle driftsdataene som KUKA.DeviceConnector samler inn på ett enkelt sted, sekund etter sekund, er det i og for seg mulig å få frem manuelt. – Ja, hvis du er innstilt på å legge ned hundrevis av ingeniørtimer, sier Micael Amandusson.

Flere bruksområder
Med KUKA.DeviceConnector samles dataene inn lynraskt og distribueres via en av kommunikasjonsprotokollene OPC UA eller MQTT.
– Den vanligste i vår del av verden er OPC UA. Men begge er standardiserte måter å formidle data på mellom produksjonsutstyr, innen produksjonsutstyr og oppover i hierarkiene, sier Micael Amandusson.
Det er flere bruksområder der KUKA.DeviceConnector forenkler på en avgjørende måte:

  • Asset management. Å holde orden på hvilke roboter som brukes, med alt fra serienummer til nettverksadresser og hvilken programvare de har.
  • Condition monitoring. Innsamling av driftsdata. For eksempel hvilken last roboten håndterer, hvilke vinkler robotarmene har, og temperaturen til servomotorene.
  • Communication. Hvilket eksternt utstyr er koblet til robotene? Inn- og utganger, eksterne signaler med mer.
  • Safety. Kontroll på om roboten har utført bremsetestene sine, hvilken sikkerhetsmodus den er i ved nødstopp, om sikkerheten er like bra som ved levering, og mer.

Den enkleste versjonen, KUKA.DeviceConnector Preinstalled, er med som standard når roboten kjøpes inn. Med den går det an å se hvilken informasjon som er tilgjengelig. Men for å kunne benytte seg av dataene fullt ut, kreves en av de to lisensierte versjonene – Standard eller Full – med ulik grad av kompleksitet.

En prosess som lønner seg
Alt dette gir mulighet for å analysere og trekke konklusjoner, og dermed oppnå fordeler som redusert energibruk, kortere syklustider, diagnostisering av feil før de blir til alvorlige problemer og så videre.
– Å lære seg å bruke informasjonen er en modningsprosess som skjer i flere trinn, men en prosess som er vel verdt å gå gjennom, sier Micael Amandusson.
Ifølge ham muliggjør KUKA.DeviceConnector den maskinlæringen som er en av hjørnesteinene innen kunstig intelligens.
– Om ti år kommer dette til å være en selvfølge. Og den som er raskest ut med å blir gode til det, kommer til å ha en enorm konkurransefordel, sier han.

 

Universal Robots Machine Tending White Paper crop

Samarbeidende roboter løser mange utfordringer

Cobots hjelper produksjonsbedrifter med å frigjøre verdifullt personell, øke kapasiteten samtidig som kvaliteten forbedres kvaliteten. Uvirksomt utsyr kan også få økt produksjonstid. Bransjeeksperter mener at mer enn halvparten av de 4,6 millioner produksjonsjobber som prognosene viser vil opprettet i løpet av det neste tiåret vil gi stort press på arbeidsmarkedet.

Les mer
SAP CEO crop

SAP lanserer verdens største forretningsnettverk

Skal hjelpe bedrifter med å øke sitt bærekraftsbidrag

Under sitt årlige globale event, SAPPHIRE NOW, introduserer SAP en rekke løsninger som skal hjelpe bedrifter med å forbedre sine resultater, tilpasse seg de nye økonomiske og geopolitiske forholdene, og ikke minst øke sitt bærekraftsbidrag. Den regionale SAPPHIRE NOW Europa konferansen fra 7–10 juni gir et dyptgående innblikk i opplevelser fra kunder, partnere og SAP-eksperter på tvers av åtte ulike bransjespor.

Les mer
NORD_Maxxdrive crop

MAXXDRIVE® industrigirenheter – NORDs tøffeste for hver situasjon

Vedlikeholdskonsepter i nettverk

Det generelle sortimentet med MAXXDRIVE® parallell- og vinkelgirenheter fra NORD DRIVESYSTEMS gir høye dreiemomenter fra 15 til 282 kNm i 11 størrelser. I tillegg til denne velutprøvde standardserien tilbyr NORD DRIVESYSTEMS den nye MAXXDRIVE® XT-serien med vinkelgirenheter med termisk optimalisert konstruksjon i sju størrelser fra 15 to 75 kNm

Les mer
US Navu IFS crop

U.S. Navy innfører intelligent vedlikehold av fly og skip med Lockheed Martin og IFS

Ansatte skal bruke mer tid fokusert på oppdrag og mindre tid på reparasjon

Løsningen fra IFS skal brukes til oppdragskritisk planlegging og gjennomføring av vedlikehold som en del av N-MRO initiativet til den amerikanske marinen. U.S. Navy, den amerikanske marinen, har inngått et samarbeid med Lockheed Martin og forretningssystemleverandøren IFS om en intelligent vedlikeholdsløsning og omstilling av gamle systemer til ett nytt enkelt og helmoderne logistikk- og informasjonssystem.

Les mer