Glava sjef crop

Det er imponerende at en industribedrift har klart bygge så sterke merkevarer

Lars Gaustad blir ny sjef for GLAVA, WEBER og GYPROC

Lars Gaustad skal overta for Jon Karlsen, som har vært administrerende direktør de siste 13 årene. Lars starter i jobben i mai, og skal i en periode jobbe i tospann med Jon, før han overtar spakene som administrerende direktør fullt og helt i august.

- Jeg har stor respekt for arbeidet som er gjort over så mange år. Det er imponerende at en industribedrift har klart bygge så sterke merkevarer. Det er et resultat av kontinuerlig arbeid med kunde- og markedsfokus, fastslår Lars Gaustad.

Lars har hatt lederroller innen operativ drift, strategi og utviklingsprosjekter i Statoil Fuel & Retail og Cirkle K i en årrekke, de siste to årene som europeisk ansvarlig for B2B -salg.

- En produksjonsvirksomhet er selvsagt noe helt annet, og jeg gleder meg til å bli bedre kjent med bedriften og alle de kompetente folkene som jobber der. Jeg kommer til å lære veldig mye, det er jeg helt sikker på! Samtidig er det mye som er overførbart fra der jeg kommer fra: Det handler om å levere det kundene vil ha, med høy kvalitet til riktig tid, slår han fast. 

Viktig bransje

Formelt blir Lars Gaustad administrerende direktør i Glava AS og Saint-Gobain Byggevarer AS. I praksis betyr det at han får totalansvaret både for Glava, Weber og Gyproc i Norge. Han ser fram til å bli bedre kjent med en ny bransje. 

- Byggenæringen har stor betydning for hele landet. Den står for en vesentlig verdiskaping, og ikke minst har bransjen en viktig rolle for å nå klimamålene. Jeg gleder meg skikkelig til å komme i gang og bli en del av denne viktige næringen, sier han.

Lars skal gå i tospann med Jon Karlsen i en kort periode fram mot sommeren. De to har allerede hatt flere møter og samtaler om hvordan de skal samarbeide framover.

- Vi har sammen satt opp en introduksjonsplan slik at jeg får en best mulig innsikt i industrien og bedriften. Og så er det naturligvis veldig positivt at Jon blir med videre i en styrerolle, og er tilgjengelig med sin erfaring og kunnskap for selskapet. Jeg er trygg på at vi får til dette på en god måte, sier Lars.

Lars Gaustad

  • Utdannet siviløkonom fra NHH.Ansatt i Circle K/Statoil Fuel & Retail i 16 år. Tidligere erfaring som konsulent i Accenture.
  • Når Lars ikke er på jobb, kan du støte på ham i skiløpene og stiene i Nordmarka, eller langs sidelinja på en fotballbane, heiende på Nittedals Jenter 19 og Gutter 16.

Glava AS og Saint-Gobain Byggevarer AS er et kompetansemiljø som forvalter en rekke kjente merkenavn i den norske byggebransjen. Vi produserer, distribuerer og markedsfører GLAVA, Weber og Gyproc. De to selskapene, som opererer under felles ledelse, har til sammen 520 ansatte og en omsetning på NOK 2,6 mrd. Som del av det internasjonale Saint-Gobain-konsernet kan vi plukke de beste innovasjonene fra en global verden og teste og tilpasse løsningene spesielt for norske forhold. 

 

Schneider Karoline_Nystrom crop

Klimaengasjementet spriker fra landsdel til landsdel

Skyldes omstillingen etter oljekrisen og en grønn vind i energisektoren

Få ledere har konkrete planer for å få ned CO2-utslippene. Administrerende direktør i Schneider Electric, Karoline Nystrøm, er sterkt engasjert i klima og grønn teknologi. Her under sin keynote på selskapets bransjekonferanse Let’s Connect.

Les mer
HCMEog ABAX skal samarbeide crop

ABAX og Hitachi inngår internasjonal storavtale

Se brukstid og spore maskinene

Det norske teknologiselskapet ABAX har inngått en gigantavtale om å levere telematikk-løsninger til det Japanske industrikonsernet Hitachi. Samarbeidet betyr at ABAX sine løsninger vil inkluderes i flere av Hitachis maskiner, og dermed forenkle administrasjon og vedlikehold av maskiner i utstyrsindustrien.

Les mer
Meidell demmeler crop

P. Meidell AS tar Demmeler inn i porteføljen

De fleksible sveisebordene brukes av alle

– Vi har jobbet hardt for å få agenturet på 3D-oppspenningssystemet fra Demmeler. Dette er originalen, og den med klart mest fokus på kvalitet og nøyaktighet, forteller Glenn Paulsen hos P. Meidell AS.

Les mer
Maintech konf crop

En av vedlikeholdsbransjens største samling

Behandlet temaer om hvorledes bedriftene kan forbedre sitt vedlikehold

I forrige uke satte godt over 200 vedlikeholdspersoner hverandre stevne i Trondheim. MainTech arrangerte for 19 gang sin konferanse. Hovedtemaet i år var omstillingene industrien må gå gjennom e nærmeste årene. Digitalisering var sentralt i mange innlegg. Arrangørene hadde gjort en god jobb med å få dyktige foredragsholdere til å presentere interessante temaer.

Les mer