Nexans reka_1150 crop

Selskapet var en av de første kabelprodusentene som klarte å bli karbonnøytrale

Nexans undertegner avtale om å kjøpe Reka Cables av Reka Industrial

Nexans SA meddelte tidligere i november at selskapet har inngått en aksjekjøpsavtale med Reka Industrial Plc for å kjøpe opp Reka Cables Dette oppkjøpet vil styrke Nexans’ posisjon i Norden, spesielt innen Distribusjonsnett og Installasjon. Reka Cables, som ble grunnlagt i 1961 driver med produksjon av ledninger for lavspenning og mellomspenning for distribusjonsnett og installasjon.

Med en omsetning som forventes å overstige 160 millioner euro i 2022, og med 270 ansatte, er selskapet et av de største i det finske markedet. De driver sin virksomhet i fire land, og har et utmerket renommé i Norden. I november 2021 var selskapet en av de første kabelprodusentene som klarte å bli karbonnøytrale på scope 1 og scope 2. Nexans vil kjøpe opp Reka Cables for en kapitalpris på 53 millioner euro, inkludert en finansiell nettogjeld som i slutten av september 2022 lå på 6,5 millioner euro. Fullføring av Transaksjonen er underlagt myndighetenes godkjenning, og den forventes effektiv i første halvdel av 2023.

Christopher Guérin, CEO i Nexans, forteller: “Med et dypt engasjement for energiomstilling og karbonnøytralitet, er Reka Cables helt på linje med konsernets strategiske ambisjon om å bli en ren elektrifiseringsaktør som vil kunne bidra til karbonnøytralitet innen 2030. Denne førsteklasses, finske bedriften vil bidra ytterligere til at Nexans skal kunne levere sine nordiske, regionale kunder pålitelige kabler av høy kvalitet. Jeg er overbevist om at denne operasjonen vil være til fordel for teamene, både hos Reka Cables og Nexans, og at den vil føre til synergieffekter og gi utviklingsmuligheter.” Jukka Poutanen, CEO i Reka Cables, poengterer: “Reka Cables har bestandig levert kabler av høy kvalitet. Som global aktør innen elektrifisering og aktiv promotør av energiomstillingen, vil Nexans være en utmerket partner for Reka Cables” Nexans vil finansiere oppkjøpet ved hjelp av egne tilgjengelige midler og lån

AWS Trend Micro crop

Amazon Web Services belønnet Trend Micro med pris

Trend Micro anerkjent som årets Global AWS Marketplace Partner, en av flere AWS-partnere fra hele verden som hjelper kunder å lykkes med egen innovasjon. Cybersikkerhetsselskapet Trend Micro er stolte og glade for å være en av flere AWS-partnere som ble tildelt 2022 Regional og Global AWS Partner-pris.

Les mer
Mer kraft til det grønne skiftet

Mer kraft til det grønne skiftet

Det finnes lønnsomme prosjekter som kan bygges ut uten subsidier

Skal vi gjennomføre det grønne skiftet må vi ha på plass rammevilkår som gjør det mulig å bruke mindre fossil energi og samtidig bygge ny industri. Norge har vedtatt svært ambisiøse målsetninger for utslippsreduksjoner, og har som mål å redusere norske klimagassutslipp med mer enn 50 prosent innen 2030.

Les mer
Alfa Laval innovasjon crop

Alfa Laval Application & Innovation Center øker produktiviteten

Ønsker du å optimalisere produksjonsprosessen med de beste komponentene? Eller ønsker du å ta i bruk en ny sammensetning eller applikasjon samtidig som du øker produksjonen? Alfa Laval Fluid Handling Application & Innovation Center kan gjennomføre tester som er tett opp under virkelige driftsforhold, for å avgjøre hvordan du kan oppnå de beste resultatene.

Les mer
How Industry is Using Cloud crop

Kravene til IT-sikkerhet blir strengere, men bedriftene henger etter

IT-sikkerhet er ikke en hindring og en kostnad

Til tross for at kravene til IT-sikkerhet blir strengere, viser flere undersøkelser at bedriftene henger etter. Mange tar rett og slett ikke truslene på alvor, hvis de i det hele tatt er klar over dem. Hva skal man som bedrift gjøre? Group CISO Dennie Karlsson i Dustin tipser her om tre ting som bedriftene bør prioritere for å øke IT-sikkerheten.

Les mer