Manglende sikkerhet IT crop

Hevder at mange av verktøyene som er på plass ikke lenger benyttes

Ni av 10 IT-sikkerhetsledere vurderer å outsource IT-sikkerheten

Ny undersøkelse fra Trend Micro avslører at svært mange IT-sikkerhetsverktøy aldri blir brukt og at outsourcing av IT-sikkerheten kan være et nødvendig tiltak fordi svært mange sliter med manglende tilgang på fagfolk. Den markedsledende IT-sikkerhetsleverandøren, Trend Micro, har lagt frem funnene fra en nylig undersøkelse, hvor det kommer frem at virksomheter kun har på plass 30 prosent av nødvendige sikkerhetsløsninger.

Mangelen på gode nok sikkerhetsløsninger kompliserer IT-sikkerhetsavdelingens innsats for å prioritere cybertrusler og -angrep på en effektiv måte.

Undersøkelsen ble gjennomført av et uavhengig forskningsbyrå, som intervjuet over 2,300 IT-sikkerhetsbeslutningstagere fra over 20 land. Undersøkelsen avdekket alvorlige utfordringer IT-sikkerhetsteam står overfor i deres forsøk på å oppdage og respondere på stadig nye og mer sofistikerte cyber-trusler.

Mange IT-sikkerhetsverktøy er ikke i bruk

Blant de IT-sikkerhetsteamene som jobber i virksomheter med mer enn 10.000 ansatte, har de i gjennomsnitt over 40 forskjellige overvåkningsverktøy på plass. Over halvparten av de som deltok i undersøkelsen hevder at mange av verktøyene som er på plass, ikke lenger benyttes. 

Årsakene til det er mange, inkludert:

  • Manglende integrasjon (42 prosent)
  • Manglende tilgang på fagfolk (39 prosent)
  • Utfordringer med å forstå hvordan verktøyene skal operasjonaliseres (38 prosent)
  • Gått ut på dato (37 prosent)
  • Stoler ikke på verktøyene (20 prosent)

Fortsatt ikke føre var?

De potensielle kostnadene for disse utfordringene er veldig store. I undersøkelsen kommer det frem at det gjennomsnittlige økonomiske tapet, hvis en IT-sikkerhetshendelse fører til brudd på personvernforordningen, ligger på over 2 millioner kroner.

Manglende tilgang til fagfolk vil resultere i mer outsourcing

I undersøkelsen kom det også frem at hele 92 prosent av respondentene vurderer å outsource håndteringen av IT-sikkerhetstjenester, for å kunne håndtere de interne utfordringene relatert til blant annet manglende tilgang på fagfolk. En slik tilnærming kan også bidra til å skape et mer holistisk bilde av IT-sikkerheten og på den måten forbedre selve responsen relatert til nye trusler og angrep.

- Ikke bare må virksomheter betale for IT-sikkerhetslisenser og -vedlikehold, men vi opplever også at stadig flere som jobber med IT-sikkerhet, sliter med både stress og utbrenthet. Rett og slett fordi det kreves mer og mer for å holde uvedkommende på avstand og infrastrukturen intakt. I tillegg skal de samme ansatte påse at alt blir håndtert i henhold til dagens reguleringer og lover. Vi er på ingen måter overrasket over at stadig flere velger å outsource disse oppgavene, legger Myrvold til.

MIDSECTION OF WOMAN WORKING WITH MOBILE PHONE

9 av 10 selskaper som bruker AI til å forbedre KPI-er ser tydelige forbedringer

Et flertall av bedriftsledere ser behovet for å forbedre organisasjonens nøkkelindikatorer (KPIer). Kun en tredjedel har tatt i bruk AI i KPI-arbeidet, men de som gjør det ser raskt forbedringer i hvordan de kan analysere virksomheten og ta bedre beslutninger. Det viser en ny rapport fra MIT Sloan Management Review og Boston Consulting Group (BCG).

Alfa Laval crop

Ny pumpehåndbok fra Alfa Laval

Alfa Laval har nettopp publisert en helt ny utgave av selskapets anerkjente pumpehåndbok. Håndboken på 375 sider er gratis og inneholder vitenskapelig informasjon om grunnleggende pumpefunksjonalitet og grundige retningslinjer for dimensjonering og valg av riktig pumpetype for optimal virkningsgrad. 

OO Logistikksenter Ålesund crop

Otto Olsen AS styrker sin markedsposisjon gjennom overtakelse av Parker Hannifin logistikksenter i Ålesund

Otto Olsen AS, en ledende leverandør innen tekniske løsninger og produkter i Norge, kunngjør med glede overtakelsen av Parker Hannifin logistikksenter i Ålesund. Denne overtagelsen vil ytterligere styrke Otto Olsen AS sin tilstedeværelse i det norske markedet. Transaksjonen forventes å bli avsluttet 30. april 2024.

Bygger verdens grønneste sinkverk

Bygger verdens grønneste sinkverk

I industribygda Odda er Fastlands-Norges største industriprosjekt, med en samlet investeringsramme på 850 millioner euro, nå i ferd med å realiseres. – Boliden har lagt 850 millioner Euro på bordet og bygger nå verdens grønneste sinkverk i Odda.