Kuka Pioneer_Robotics crop

Leverer ferdige CE merkede løsninger

Ny norsk systempartner

– KUKA styrker samarbeidet med Pioneer Robotics. KUKA har fått ny norsk systempartner. Det handler om Pioneer Robotics, som spesialiserer seg på løsninger for smelteverksindustrien. – En spennende organisasjon med en relativt unge medarbeidere som jobber med automasjonsprosjekter i krevende industrimiljø, sier Frode Grimsbø, Area Sales Manager for KUKA Nordic Norway.

Pioneer Robotics er vant til å jobbe med automatiseringsprosesser for tøffe forhold.

– Vi har bygget opp en spesiell kompetanse når det gjelder å skjerme roboter og annet automasjonsutstyr mot varme, stråling og elektromagnetiske felt. Vi leverer ferdige CE merkede løsninger og ingeniørtjenester innen automasjon, elektronikk og kontrollsystemer, sier Torfinn Løvåsen, teknisk sjef i selskapet.

Sterk ingeniørkultur
Pioneer Robotics ble startet i 2017 og har raskt klart å etablere seg. De har i dag rundt ti ansatte, og har ifølge daglig leder Finn Oscar Karlsen norske eiere med sterk ingeniørkultur og bred kompetanse innen forretningsutvikling.

– Det er en visjon om å videreutvikle automatiseringsløsninger for industrien, for å sikre bærekraftig utvikling og fortsatt drift i Skandinavia. Vi skal utnytte mulighetene som ligger innen robotikk, maskinlæring og avansert sensorikk, sier Finn Oscar Karlsen.

Ifølge ham gjør samarbeidet med KUKA at selskapet tar et aktivt steg inn i prosessindustrien, med fokus på smelteverk.

– KUKA sine løsninger og erfaring spesielt mot støperi, er viktig for våre prosjekter inn mot smelteverksindustrien. 

Ifølge Torfinn Løvåsen har KUKA de riktige løsningene, godt tilpasset de krevende miljøene hvor utfordringene mange steder står uløst.

– KUKA er også flinke til å støtte oss i krevende utviklingsprosesser, og forstår mulighetene som ligger i å åpne nye markedssegment. Sammen skal vi legge til rett for at smelteverksindustrien fortsetter å være lønnsom, og at nye robot- og automasjonsløsninger blir gjort tilgjengelige. På den måten er vi med å skape tryggere arbeidsplasser, bedre arbeidsmiljø og gjøre bransjen mer attraktiv og konkurransedyktig.

Kommer til Smart Industri
Frode Grimsbø, area sales manager for KUKA Nordic Norway, ser også frem til å jobbe tettere sammen.

– Pioneer Robotics har en veldig interessant profil. Jeg ser et potensial for å gå inn i nye markeder sammen med dem, sier han.

For de som vil vite mer om systempartnerskapet mellom selskapene, vil både KUKA og Pioneer Robotics delta med stand på Smart Industri i Lillestrøm 23–25. mai.

AWS Trend Micro crop

Amazon Web Services belønnet Trend Micro med pris

Trend Micro anerkjent som årets Global AWS Marketplace Partner, en av flere AWS-partnere fra hele verden som hjelper kunder å lykkes med egen innovasjon. Cybersikkerhetsselskapet Trend Micro er stolte og glade for å være en av flere AWS-partnere som ble tildelt 2022 Regional og Global AWS Partner-pris.

Les mer
Mer kraft til det grønne skiftet

Mer kraft til det grønne skiftet

Det finnes lønnsomme prosjekter som kan bygges ut uten subsidier

Skal vi gjennomføre det grønne skiftet må vi ha på plass rammevilkår som gjør det mulig å bruke mindre fossil energi og samtidig bygge ny industri. Norge har vedtatt svært ambisiøse målsetninger for utslippsreduksjoner, og har som mål å redusere norske klimagassutslipp med mer enn 50 prosent innen 2030.

Les mer
Alfa Laval innovasjon crop

Alfa Laval Application & Innovation Center øker produktiviteten

Ønsker du å optimalisere produksjonsprosessen med de beste komponentene? Eller ønsker du å ta i bruk en ny sammensetning eller applikasjon samtidig som du øker produksjonen? Alfa Laval Fluid Handling Application & Innovation Center kan gjennomføre tester som er tett opp under virkelige driftsforhold, for å avgjøre hvordan du kan oppnå de beste resultatene.

Les mer
How Industry is Using Cloud crop

Kravene til IT-sikkerhet blir strengere, men bedriftene henger etter

IT-sikkerhet er ikke en hindring og en kostnad

Til tross for at kravene til IT-sikkerhet blir strengere, viser flere undersøkelser at bedriftene henger etter. Mange tar rett og slett ikke truslene på alvor, hvis de i det hele tatt er klar over dem. Hva skal man som bedrift gjøre? Group CISO Dennie Karlsson i Dustin tipser her om tre ting som bedriftene bør prioritere for å øke IT-sikkerheten.

Les mer