Kuka Pioneer_Robotics crop

Leverer ferdige CE merkede løsninger

Ny norsk systempartner

– KUKA styrker samarbeidet med Pioneer Robotics. KUKA har fått ny norsk systempartner. Det handler om Pioneer Robotics, som spesialiserer seg på løsninger for smelteverksindustrien. – En spennende organisasjon med en relativt unge medarbeidere som jobber med automasjonsprosjekter i krevende industrimiljø, sier Frode Grimsbø, Area Sales Manager for KUKA Nordic Norway.

Pioneer Robotics er vant til å jobbe med automatiseringsprosesser for tøffe forhold.

– Vi har bygget opp en spesiell kompetanse når det gjelder å skjerme roboter og annet automasjonsutstyr mot varme, stråling og elektromagnetiske felt. Vi leverer ferdige CE merkede løsninger og ingeniørtjenester innen automasjon, elektronikk og kontrollsystemer, sier Torfinn Løvåsen, teknisk sjef i selskapet.

Sterk ingeniørkultur
Pioneer Robotics ble startet i 2017 og har raskt klart å etablere seg. De har i dag rundt ti ansatte, og har ifølge daglig leder Finn Oscar Karlsen norske eiere med sterk ingeniørkultur og bred kompetanse innen forretningsutvikling.

– Det er en visjon om å videreutvikle automatiseringsløsninger for industrien, for å sikre bærekraftig utvikling og fortsatt drift i Skandinavia. Vi skal utnytte mulighetene som ligger innen robotikk, maskinlæring og avansert sensorikk, sier Finn Oscar Karlsen.

Ifølge ham gjør samarbeidet med KUKA at selskapet tar et aktivt steg inn i prosessindustrien, med fokus på smelteverk.

– KUKA sine løsninger og erfaring spesielt mot støperi, er viktig for våre prosjekter inn mot smelteverksindustrien. 

Ifølge Torfinn Løvåsen har KUKA de riktige løsningene, godt tilpasset de krevende miljøene hvor utfordringene mange steder står uløst.

– KUKA er også flinke til å støtte oss i krevende utviklingsprosesser, og forstår mulighetene som ligger i å åpne nye markedssegment. Sammen skal vi legge til rett for at smelteverksindustrien fortsetter å være lønnsom, og at nye robot- og automasjonsløsninger blir gjort tilgjengelige. På den måten er vi med å skape tryggere arbeidsplasser, bedre arbeidsmiljø og gjøre bransjen mer attraktiv og konkurransedyktig.

Kommer til Smart Industri
Frode Grimsbø, area sales manager for KUKA Nordic Norway, ser også frem til å jobbe tettere sammen.

– Pioneer Robotics har en veldig interessant profil. Jeg ser et potensial for å gå inn i nye markeder sammen med dem, sier han.

For de som vil vite mer om systempartnerskapet mellom selskapene, vil både KUKA og Pioneer Robotics delta med stand på Smart Industri i Lillestrøm 23–25. mai.

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser. 

egmaintenance-havlandet crop

Havlandet Havbruk AS og EG Maintenance utvider samarbeid om vedlikeholdet

Havlandet Havbruk AS ønsker å effektivisere vedlikeholdsarbeidet og har valgt å utvide samarbeidet med EG ved å ta i bruk EG Maintenance.  Implementering av EG Maintenance hos Havlandet vil bidra til en effektiv og strømlinjeformet driftsforvaltning for selskapets enheter.

OO oppkjøp Jan-Erik Storsve og Øyvind Nistad crop

Otto Olsen AS utvider produktporteføljen med oppkjøp av TR Fastenings Norge AS

Otto Olsen AS kunngjør fullført oppkjøp av TR Fastenings Norge AS, en betydelig utvidelse av sin allerede omfattende produktportefølje. Som en anerkjent norskeid virksomhet med solid erfaring og høy teknisk ekspertise, leverer Otto Olsen AS allerede et bredt spekter av produkter til ulike industrier.

670658562

Kiwas NDT-virksomhet overføres til IKM Inspection

Fra 4. april 2024 vil Kiwa Norges NDT-virksomhet bli overført i sin helhet til IKM Inspection AS. Avtalen som nå er inngått mellom Kiwa AS og IKM Inspection AS medfører at all aktivitet og medarbeidere knyttet til NDT-tjenester med tilhørende utstyrspark i Norge overdras.