Alfa Laval crop

Ny pumpehåndbok fra Alfa Laval

Alfa Laval har nettopp publisert en helt ny utgave av selskapets anerkjente pumpehåndbok. Håndboken på 375 sider er gratis og inneholder vitenskapelig informasjon om grunnleggende pumpefunksjonalitet og grundige retningslinjer for dimensjonering og valg av riktig pumpetype for optimal virkningsgrad. 

Håndboken er spekket med eksempler fra virkeligheten for å øke brukervennligheten.

Den første utgaven av Alfa Lavals pumpehåndbok ble utgitt for 25 år siden og ble snart en del av pensum på ingeniørhøyskoler over hele verden. Boken fant også veien til produksjonsanlegg og fungerte som oppslagsverk for teknikere i den daglige driften av væskehåndteringsprosesser.

Oppdatert på pumpeteknologi
I årenes løp har håndboken gjennomgått mindre revisjoner, og i 2023 ble det foretatt en større revisjon for å gjøre håndboken oppdatert på de nyeste teknologiene. 

– Vi har jobbet hardt for å gi det globale pumpemiljøet den nyeste kunnskapen om pumpefunksjonalitet og ledende teknologier som forbedrer pumpenes virkningsgrad og dermed bidrar til å nå samfunnets og industriens bærekraftsagenda, sier Lars Sørensen, Manager, Product Management hos Alfa Laval. – Pumper er blant de mest strømkrevende innretningene i væskehåndteringsprosesser, og potensialet for energibesparelser er stort når man velger riktig pumpe fra starten av og vedlikeholder den underveis.
 
Alle forfatterne av boken er erfarne pumpeingeniører som har omfattende teoretisk kunnskap og praktiske erfaringer fra pumpeinstallasjoner og som arbeider med opplæring av teknisk personale i væskehåndteringsindustrien.

Tilgjengelig på nettet
Håndboken er gratis og tilgjengelig på nettet. Den kan lastes ned fra www.alfalaval/PumpHandbook og inneholder en rekke videoer om blant annet pumpefunksjonalitet, feilsøking og retningslinjer for vedlikehold.

Håndbokens hovedkapitler inneholder følgende:

  • Grunnleggende teori om bruksområder for pumper
  • Pumpetyper for forskjellige bruksområder
  • Pumpedimensjonering for maksimal virkningsgrad
  • Pumpespesifikasjon 
  • Pumpemotorer
  • Feilsøking
Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser. 

egmaintenance-havlandet crop

Havlandet Havbruk AS og EG Maintenance utvider samarbeid om vedlikeholdet

Havlandet Havbruk AS ønsker å effektivisere vedlikeholdsarbeidet og har valgt å utvide samarbeidet med EG ved å ta i bruk EG Maintenance.  Implementering av EG Maintenance hos Havlandet vil bidra til en effektiv og strømlinjeformet driftsforvaltning for selskapets enheter.

OO oppkjøp Jan-Erik Storsve og Øyvind Nistad crop

Otto Olsen AS utvider produktporteføljen med oppkjøp av TR Fastenings Norge AS

Otto Olsen AS kunngjør fullført oppkjøp av TR Fastenings Norge AS, en betydelig utvidelse av sin allerede omfattende produktportefølje. Som en anerkjent norskeid virksomhet med solid erfaring og høy teknisk ekspertise, leverer Otto Olsen AS allerede et bredt spekter av produkter til ulike industrier.

670658562

Kiwas NDT-virksomhet overføres til IKM Inspection

Fra 4. april 2024 vil Kiwa Norges NDT-virksomhet bli overført i sin helhet til IKM Inspection AS. Avtalen som nå er inngått mellom Kiwa AS og IKM Inspection AS medfører at all aktivitet og medarbeidere knyttet til NDT-tjenester med tilhørende utstyrspark i Norge overdras.