Emerson vib crop

Rikholdige informasjonen om tilstanden på det roterende utstyret er nyttig

Nye trådløse vibrasjonssensor gjør tilstandsovervåkning enklere

Basert på mer enn ti års erfaring med design av trådløse instrumenter inkludert vibrasjonstransmittere og wirelessHART gatewayer for montering i felt, er den nye sensoren AMS Wireless Vibration Monitorfra emerson Automation System en av de mest avanserte løsninger på markedet.  

Den leverer fullt sett med vibrasjonsdata over et selvorganiserende maskenettverk (mesh).  Den rikholdige informasjonen om tilstanden på det roterende utstyret er nyttig både for drifts- og vedlikeholds personell.  

Målinger av total vibrasjon, PeakVue™ vibrasjonsstøt, temperatur og mange andre verdier kan lett overføres til kontrollsystem eller fabrikkens historikkprogram via wirelessHART gatewayer, basert på OPC eller modbus.   Brukere vil fint kunne motta 13 stykk variabler hver time og 4 stykk frekvensbølgeformer (waveform) i høy oppløsning hver dag. 

Last ned hel artikkelen her.

vartdal plast JanEndreVartdal_SnorreJonassen crop

Cermaq og Vartdal Plast styrker samarbeidet innen drift, og utvikling av sirkulære emballasjeløsninger

Fra venstre; Jan Endre Vartdal og Snorre Jonassen

Cermaq og Vartdal Plast forsterker samarbeidet og vil legge til rette for å ta i bruk emballasje som potensielt kan redusere klimautslippene med rundt 50 prosent. Helt siden Løvold Industri AS i Bodø ble en del av Vartdal Plast-konsernet, har Cermaq Norway vært en viktig kunde innen ferskfiskemballasje og en god samarbeidspartner.

Les mer
Grønt skifte crop

Ny avtale styrker samarbeidet om grønn næringsutvikling og vekst

Krever innovasjon og nytenkning,

Forskningsrådet, Innovasjon Norge, Enova, Siva og Gassnova har nå signert en avtale for å forsterke og videreutvikle samarbeid om grønn vekst. Avtalen skal omfatte samarbeid om virkemidler, mobilisering, systemutvikling og digitalisering. Dette vil føre til et bedre tilbud til forskning og næringsliv som skal bidra til det grønne skiftet.

Les mer
NORD-predictive-maintenance-solutions crop

Digitalisering innen drivteknologi gir kunden merverdi fra stasjonsdata

Er tilgjengelig som forhåndsvalgt og redigert smartdata for videre bruk

Hvordan intelligente stasjoner fra NORD DRIVESYSTEMS forbedrer tilgjengeligheten. Prediktivt vedlikehold er systematisk videreføring av tilstandsvedlikehold med mål om proaktivt vedlikehold av maskiner og utstyr og oppdage endringer, redusere nedetider og øke effektiviteten til hele anlegget. Statusorientert vedlikehold erstatter tradisjonelt tidsbasert vedlikehold.

Les mer
industry-4-0-feature-crop

Hvordan føre virksomheten inn i den fjerde industrielle revolusjonen

Å oppnå noe stort eller komplekst tar tid. Ta for eksempel det å produsere en bil. 30 000 deler skal settes sammen, noe som kan kreve over 17 timer monteringsarbeid. Komponentene monteres etter en nøye planlagt plan. På samme måte bør implementering av Industry 4.0-teknologier også tas litt etter litt, og gradvis legge til lag for å bygge et vellykket og robust system.

Les mer