Parker slange crop

Resultatet er at farlige kontaminanter ikke blir luftbårne

Nye ultrahøytrykksslanger fra Parker forlenger levetiden ved høytrykksspyling

Anlegg, skipsbygging og generell industri kan dra nytte av PFX30-50, som er klassifisert med et arbeidstrykk på opptil 301 MPa.Parker Hannifin lanserer PFX30-05, en DN8 ultrahøytrykksslange som gir forbedret levetid til bruk ved høytrykksspyling på industrinivå på tvers av sektorer, inkludert anlegg og skipsbygging.

Den nye Parker PFX30-05 har seks spirallag med svært fleksible ståltrådfletter i stedet for de åtte lagene man gjerne finner i motparter. Den gir robust ytelse og utvidet drift, samtidig som den ikke veier mer enn 0,96 til 1,11 kg/m.

Høytrykksspylingens høye trykk og hastighet gjør at kun de mest robuste slangene har levetiden som kreves i industrimiljøer. Den nye PFX30-05 ultrahøytrykksslangen er utviklet av Parkers Polymer Hose Division Europe og er ideell for bruk med høytrykkslansermed et arbeidstrykk på opptil 3010 bar (301 MPa, 43 645 psi). Så høyt trykk er ofte nødvendig i anleggssektoren for vanndemolering og fjerning av opphopet smuss og materiale fra overflater som sement og asfalt. Parkers ekspertteam med utviklingteknikere er bevisste på markedskravene om sikkerhet og har utviklet PFX30-05, som har et arbeidstrykk med en designfaktor på 2,3.

Ikke bare fjerner høytrykksspyling smuss svært effektivt, det etterlater seg heller ingen støvlag under rengjøringen, i motsetning til alternative prosesser som sandblåsing. Resultatet er at farlige kontaminanter ikke blir luftbårne, som også er viktig å tenke på når det gjelder sikkerheten for anleggsarbeidere. Av disse grunnene, sammen med muligheten til å fjerne korrosjon, belegg og innkapslet krystallisert salt, er ultrahøytrykksspyling gjerne førstevalget i en rekke andre industrier, inkludert skipsbygging og generell teknikk.

Dessuten har PFX30-05 innebygd fargekoding fra WJTA, og selv om ultrahøyttrykksslangen er tilgjengelig umiddelbart med et oransje deksel, leveres den i andre farger på forespørsel, og kan derfor tilpasses helt etter kundens behov.

En dobbeltdekket versjon med en ytre ToughJacket™ er også tilgjengelig (PX30-05-TJ) for ekstreme forhold med økte slitasjekrav, også WJTA-kodet oransje. Ultrahøyttrykksslanger med ToughJacket™ er utstyrt med et robust, men fleksibelt deksel som er enda mer slitesterkt enn Parkers standardslanger med dobbelt ytterdeksel. Slitasjetesting i henhold til ISO6945 har vist at denne proprietære kappen oppnår slitasjenivåer som er minst 100 ganger større enn PVC.

PFX30-05, som har en ytre slangediameter på 18,7 til 22,7 mm og gir en minste bøyeradius på 230 mm, kan håndtere vann på temperaturer fra -10 til +70 °C. Brukere får nytte av en rekke tilgjengelige tilkoblingstyper. PFX30-05 er godkjent for bruk med 2X-seriens permanente krympekoblinger, og den erstatter de gjeldende designene på Parker-slangene 2748D-05Vxy, 2749D-05Vxy og 2840D-05Vxy.

For mer informasjon kan du gå til: https://ph.parker.com/no/nb/ultra-high-pressure-waterblast-hose-pfx30-05

 

#

Manglende sikkerhet IT crop

Ni av 10 IT-sikkerhetsledere vurderer å outsource IT-sikkerheten

Hevder at mange av verktøyene som er på plass ikke lenger benyttes

Ny undersøkelse fra Trend Micro avslører at svært mange IT-sikkerhetsverktøy aldri blir brukt og at outsourcing av IT-sikkerheten kan være et nødvendig tiltak fordi svært mange sliter med manglende tilgang på fagfolk. Den markedsledende IT-sikkerhetsleverandøren, Trend Micro, har lagt frem funnene fra en nylig undersøkelse, hvor det kommer frem at virksomheter kun har på plass 30 prosent av nødvendige sikkerhetsløsninger.

Les mer
Tools Slip og kapp crop

Hvordan lykkes med slip og kapp? Dette er ekspertens råd

En av faktorene i dette er å se på hvilket materiale du skal jobbe med

Nøkkelen til å lykkes med sliping og kapping handler mye om å velge riktig skive ut fra hva slags materiale du skal jobbe med og hvilken maskin du skal bruke. Du må også vite hva som er riktig teknikk og fremgangsmåte for best mulig resultat, og du må vite hvilke sikkerhetshensyn du må ta.

Les mer
Kiwa tank crop

Trygg drift av svovelsyretank krever jevnlig kontroll

Tankforskriften og en rekke andre lover og forskrifter griper inn i virksomheten

Kjemikaliedistributøren Acinor AS drifter blant annet en tankterminal for svovelsyre på Øra industriområde i Fredrikstad. Svovelsyretanken ble nylig inspisert av Kiwa, en inspeksjon som ifølge myndighetskrav skal foretas hvert femte år.

Les mer
DCIM100MEDIADJI_0047.JPG

Forankrer flytende tidevannskraftverk

Verdens første farm av flytende tidevannskraftverk

Hver dag strømmer enorme mengder sjøvann inn og ut av Minas Passage i Nova Scotia. Nå skal vannmassene skape elektrisitet gjennom etableringen av verdens første farm av flytende tidevannskraftverk, Pempa’q In-stream Tidal Energy Project. Seasystems bidrar med forankringsteknologi når første byggetrinn installeres i høst.

Les mer