Ørn industrielt crop

Må ha et tilpasset FM-system som tillater samarbeid på tvers av fagområder

Ørn kjøper Facilit og får 174 nye kunder

Ørn Software kjøper softwareselskapet Facilit i Tromsø og får dermed en bred portefølje av nye kunder innen offentlig sektor. Vokser til over 1 200 bedriftskunder. – Facilit har lykkes imponerende godt, passer utmerket inn i Ørnporteføljen og styrker vår norske posisjon innen Facility Management, sier CEO Sten-Roger Karlsen i Ørns Software.

Gjennom kjøpet av Facilit, får Ørn Software en markedsandel innen Facility Management-området i Norge på 39 prosent. Med på kjøpet far Ørn 12 dyktige medarbeidere i Tromsø og Tønsberg.

Forretningsområdet er sterkt voksende globalt, og fremtiden vil kreve enda bedre løsninger for a sikre bærekraftig forvaltning, drift, vedlikehold og utvikling av eiendommer.

– Facility Management (FM) er selve ryggmargen i eiendomsforvaltningen. Skal man drive effektivt i dag, må man ha et tilpasset FM-system som tillater samarbeid på tvers av fagområder, roller og systemer, sier Karlsen.

Imponert over Facilit

Karlsen er imponert over det hans nye kolleger har fatt til og mener selskapene utfyller hverandre godt.

– Facilit har en fleksibel og moderne programvare, som har truffet sin del av markedet svart godt. De har hatt en fin vekst i omsetning og antall kunder gjennom arene. De har en kundeavgang som er nesten fraværende, noe er et tegn på en fornøyd kundeportefølje. Facilit har lykkes svart godt i en del av markedet som Ørn sa langt har hatt liten tilstedeværelse, nemlig norske kommuner og fylkeskommuner.

Markedsmessig utfyller vi hverandre svart godt, fortsetter Karlsen.

– Det er utrolig spennende a bli en del av Ørn Software, som vi oppfatter som ambisiøse og innovative. Vi er stolte over det vi har skapt og gleder oss til den videre ferden for Facilit som produkt, sier Stein-Are Engstad, daglig leder i Facilit.

Facilit hadde ved utgangen av 2020 årlige abonnementsinntekter (ARR) på 15 millioner kroner. Ørn Softwares ARR var ved utgangen av 2020 107 millioner, etter a ha vokst 73 prosent pr ar i perioden 2017-2020.

Sterk vekst

Ørn Software er landets ledende programvareselskap og har losninger for effektiv forvaltning, drift og vedlikehold i et bredt spekter av næringer, som eiendom, industri og havbruk. Selskapet har hatt en formidabel vekst de siste arene og har kjente navn som Skistar, Bane Nor og norske sykehus på kundelista. I tillegg har Ørn over 50 norske lakseselskaper som brukere av sine verktøy. Målet er a bli ledende i Norden.

- Selv om vi nå har rettet ørneblikket mot Europa er det viktig for oss a fortsette arbeidet med a ta markedsandeler i hjemmemarkedet vart. Det gjør vi med dette strategiske oppkjøpet, sier Karlsen.

Han varsler flere oppkjøp i fremtiden:

- Vi ser svart gode muligheter for verdiskapning ved a fortsette var offensive oppkjøpsstrategi og Facilit er det femte selskapet vi kjøper det siste aret. I tillegg har vi sterk organisk vekst på toppen.

Les mer på; www.ornsoftware.com

NFV region crop

Norsk Forening for Vedlikehold har kommet godt gjennom koronaåret 2020

NFV håper å kunne gjenoppta fysiske møter

Mandag 12. april ble årsmøtet i Norsk Forening for Vedlikehold (NFV), selvsagt digitalt. Virksomheten har holdt seg på et godt nivå. Medlemsmassen er stabil, og økonomien er sund. 2020 har stått i omstillingen og digitaliseringens år. Både styret og administrasjonen har gjort en formidabel innsats.

Les mer
Tine crop

Lokale råvarer og resirkulering gjør at Tine oppleves som Norges mest bærekraftige merkevare

Forbrukerne legger større vekt på innenlands produksjon

Europas største merkevarestudie på bærekraft, Sustainable Brand Index, lanserte i dag den offisielle listen over hvilke merkevarer som oppfattes å være mest bærekraftige i Norge.  I år er det meieriproduktleverandøren Tine som topper listen, noe som blant annet skyldes deres bidrag til kortreist mat og resirkulering.

Les mer
EOS_systems crop

Norske bedrifter omfavner industriell 3D-printing

Additiv produksjon er avgjørende for innovasjon og store kostnadsbesparelser

For at norske produsenter skal få hjelp til å utnytte potensialet i additiv produksjon (AM) fullt ut, har Innovasjon Norge Tyskland, i samarbeid med NCE iKuben og Norsk Katapult (Siva), lansert et AM-akseleratorprogram med 8 norske selskaper fra ulike bransjer. Programmet er det første i sitt slag i Norge, og selskapene får eksperthjelp og praktisk støtte fra Innovasjon Norge i Tyskland og EOS, som er blant de ledende på verdensbasis innen ekspertise og teknologi på området industriell 3D-printing.

Les mer
804500502

Gavdi setter medarbeideropplevelsen i fokus på fremtidens arbeidsplass

Dekker alle HR-aspekter en virksomhet trenger

SAP og Gavdi utvider deres samarbeid ved å tilby SAP SuccessFactors HR Cloud-løsninger i Norge. Det er en aktør med erfaring som nå trår inn i det norske markedet for digitale HR-løsninger. Gavdi har siden 1999 solgt, utviklet og implementert SAPs HR-løsninger, og har på den måten også vært med helt fra start, da SAP SuccessFactors ble introdusert i 2012.

Les mer