Njord A Thomas Sola - Statoil crop

97 prosent av arbeidsgiverne vel enten bevare eller øke arbeidsstyrken

Optimismen øker blant arbeidsgivere på Sør-Vestlandet - olje og gass driver veksten

Utsiktene for nye arbeidsplasser på Sør-Vestlandet øker mer enn noe annet sted i Norge andre kvartal. Behovet for arbeidskraft har økt med seks prosentpoeng siden samme tid i fjor og to prosentpoeng siden forrige kvartal, viser ManpowerGroups undersøkelse.

- Arbeidsledigheten i regionen er på vei ned, og optimismen i arbeidsmarkedet er på vei opp. Vi opplever markant flere henvendelser i år enn i fjor, både fra arbeidsgivere som ser etter nye medarbeidere til faste stillinger og til prosjekter, sier Jarle Brandt, direktør for Manpower Rogaland.

ManpowerGroups arbeidslivsundersøkelse er en undersøkelse som tar temperaturen på arbeidsmarkedet gjennom å spørre et representativt utvalgt bedrifter om de har planer om å bemanne opp, ned eller forbli uendret. ManpowerGroups arbeidsmarkedsbarometer er en anerkjent indikator for økonomisk utvikling.

For tredje kvartal på rad er det Olje & Gass-sektoren som sier de skal ansette flest av industrisektorene i undersøkelsen. En av fem bedrifter innen Olje & Gass sier de skal ansette nye medarbeidere. Det er samme nivå som andre kvartal i fjor, og tre prosentpoeng opp fra første kvartal i år. Økningen har stor påvirkning på Sør-Vestlandet.

–Veksten i regionen drives av Olje & Gass-sektoren. Når Olje & Gass næringen har positiv utvikling, påvirkes alle sektorer, ikke bare leverandørindustrien. Går Olje & Gass bra, går næringslivet bra, sier Brandt.

Kamp om talentene

På landsbasis skal hele 97 prosent av arbeidsgiverne enten bevare eller øke arbeidsstyrken neste kvartal. Økt etterspørsel etter arbeidskraft gir rift om talentene.

– Under nedbemanningsperioden i regionen ansatte man dyktige fagfolk fra arbeidsledighet. Arbeidstakerne beveger seg nå i større grad mellom jobber, og tør å se seg om etter ny jobb, hvis jobben de har ikke er innertier. Det er nok et tegn på bedre tider, og flere av våre kunder synes det er vanskeligere i år enn i fjor å finne rett kandidat og henvender seg til oss for bistand til å finne rett kompetanse, sier Brandt.

På Sør-Vestlandet er det økt etterspørsel etter både arbeidstakere med spesiell og generell kompetanse. For spesiell kompetanse etterspør de særlig ingeniører og arbeidstakere med utdannelse innen IT.

– Med så mange arbeidsgivere på jakt etter talentfulle arbeidstakere, er det større kamp om talentene enn i fjor. Det er rett og slett færre kandidater å velge mellom, og det tar lengre tid å få rett kandidat ansatt. For generell kompetanse er det høyt trykk blant annet innen økonomi og regnskap samt lager og logistikk, sier Brandt.

Manpower hjelper bedrifter med å ansette til både faste- og midlertidige stillinger og stillinger. Brandt sier de mottar stadig flere henvendelser fra bedrifter som ønsker hjelp i rekrutteringsprosessen.

– Vi er en stor aktør som er i kontakt med mange, og kan bistå med å finne kompetansen kunden trenger selv om kampen om talentene har tilspisset seg.

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser. 

egmaintenance-havlandet crop

Havlandet Havbruk AS og EG Maintenance utvider samarbeid om vedlikeholdet

Havlandet Havbruk AS ønsker å effektivisere vedlikeholdsarbeidet og har valgt å utvide samarbeidet med EG ved å ta i bruk EG Maintenance.  Implementering av EG Maintenance hos Havlandet vil bidra til en effektiv og strømlinjeformet driftsforvaltning for selskapets enheter.

OO oppkjøp Jan-Erik Storsve og Øyvind Nistad crop

Otto Olsen AS utvider produktporteføljen med oppkjøp av TR Fastenings Norge AS

Otto Olsen AS kunngjør fullført oppkjøp av TR Fastenings Norge AS, en betydelig utvidelse av sin allerede omfattende produktportefølje. Som en anerkjent norskeid virksomhet med solid erfaring og høy teknisk ekspertise, leverer Otto Olsen AS allerede et bredt spekter av produkter til ulike industrier.

670658562

Kiwas NDT-virksomhet overføres til IKM Inspection

Fra 4. april 2024 vil Kiwa Norges NDT-virksomhet bli overført i sin helhet til IKM Inspection AS. Avtalen som nå er inngått mellom Kiwa AS og IKM Inspection AS medfører at all aktivitet og medarbeidere knyttet til NDT-tjenester med tilhørende utstyrspark i Norge overdras.