Njord A Thomas Sola - Statoil crop

97 prosent av arbeidsgiverne vel enten bevare eller øke arbeidsstyrken

Optimismen øker blant arbeidsgivere på Sør-Vestlandet - olje og gass driver veksten

Utsiktene for nye arbeidsplasser på Sør-Vestlandet øker mer enn noe annet sted i Norge andre kvartal. Behovet for arbeidskraft har økt med seks prosentpoeng siden samme tid i fjor og to prosentpoeng siden forrige kvartal, viser ManpowerGroups undersøkelse.

- Arbeidsledigheten i regionen er på vei ned, og optimismen i arbeidsmarkedet er på vei opp. Vi opplever markant flere henvendelser i år enn i fjor, både fra arbeidsgivere som ser etter nye medarbeidere til faste stillinger og til prosjekter, sier Jarle Brandt, direktør for Manpower Rogaland.

ManpowerGroups arbeidslivsundersøkelse er en undersøkelse som tar temperaturen på arbeidsmarkedet gjennom å spørre et representativt utvalgt bedrifter om de har planer om å bemanne opp, ned eller forbli uendret. ManpowerGroups arbeidsmarkedsbarometer er en anerkjent indikator for økonomisk utvikling.

For tredje kvartal på rad er det Olje & Gass-sektoren som sier de skal ansette flest av industrisektorene i undersøkelsen. En av fem bedrifter innen Olje & Gass sier de skal ansette nye medarbeidere. Det er samme nivå som andre kvartal i fjor, og tre prosentpoeng opp fra første kvartal i år. Økningen har stor påvirkning på Sør-Vestlandet.

–Veksten i regionen drives av Olje & Gass-sektoren. Når Olje & Gass næringen har positiv utvikling, påvirkes alle sektorer, ikke bare leverandørindustrien. Går Olje & Gass bra, går næringslivet bra, sier Brandt.

Kamp om talentene

På landsbasis skal hele 97 prosent av arbeidsgiverne enten bevare eller øke arbeidsstyrken neste kvartal. Økt etterspørsel etter arbeidskraft gir rift om talentene.

– Under nedbemanningsperioden i regionen ansatte man dyktige fagfolk fra arbeidsledighet. Arbeidstakerne beveger seg nå i større grad mellom jobber, og tør å se seg om etter ny jobb, hvis jobben de har ikke er innertier. Det er nok et tegn på bedre tider, og flere av våre kunder synes det er vanskeligere i år enn i fjor å finne rett kandidat og henvender seg til oss for bistand til å finne rett kompetanse, sier Brandt.

På Sør-Vestlandet er det økt etterspørsel etter både arbeidstakere med spesiell og generell kompetanse. For spesiell kompetanse etterspør de særlig ingeniører og arbeidstakere med utdannelse innen IT.

– Med så mange arbeidsgivere på jakt etter talentfulle arbeidstakere, er det større kamp om talentene enn i fjor. Det er rett og slett færre kandidater å velge mellom, og det tar lengre tid å få rett kandidat ansatt. For generell kompetanse er det høyt trykk blant annet innen økonomi og regnskap samt lager og logistikk, sier Brandt.

Manpower hjelper bedrifter med å ansette til både faste- og midlertidige stillinger og stillinger. Brandt sier de mottar stadig flere henvendelser fra bedrifter som ønsker hjelp i rekrutteringsprosessen.

– Vi er en stor aktør som er i kontakt med mange, og kan bistå med å finne kompetansen kunden trenger selv om kampen om talentene har tilspisset seg.

HMR kontrakt crop

Viktig kontrakt for HMR Husnes

Skal som underleverandør til Kværner levere prefabrikkerte aluminiumskomponenter

HMR Husnes AS er tildelt en kontrakt for leveranser i forbindelse med Kværners oppgradering av Hydros aluminiumsverk på Husnes. I februar i år signerte Kværner og Hydro en kontrakt for installasjon av nytt utstyr til produksjonslinje B på Husnes.

Les mer
WV datasenter crop

Volkswagen åpner karbonnøytralt datasenter i Norge

Vil bli brukt av Volkswagen og Audi til høytytende servere,

Volkswagengruppen åpner i dag et nytt, klimanøytralt datasenter på Rjukan. Anlegget er bygget på bare seks måneder, i samarbeid med den norske partneren Green Mountain.

Les mer
Hultafors hørsel crop

Hultafors Group lanserer Hellberg hørselvern

Hellberg tilbyr et bredt sortiment hørselvern og smarte kommunikasjonsløsninger, tilpasset profesjonelle yrker som stiller høye krav til produktene de bruker. Sortimentet inneholder alt fra standard passive hørselvern til avanserte kommunikasjonsheadset.

Les mer
Tidens kraftigste crop

Tidenes kraftigste norske superdatamaskin til forskere

Uninett Sigma2 har det nasjonale ansvaret for å tilby regnekraft til norske fors

5G etterfølger 4G-nettet, som vi kjenner i dag. Mer enn bare et oppgradert nett med økt hastighet, representerer 5G-nettet en helt annen verden hva gjelder muligheter til å tilby nye tjenester via nettverksløsninger. Selvkjørende biler er ett eksempel på teknologi som behøver 5G-kapasitet for å kunne etableres i stor skala.

Les mer