Palo Alto crop

Palo Alto Networks forenkler AI-drevet OT-sikkerhet

Ny Zero Trust OT sikkerhetsløsning sikrer kritisk infrastruktur uten ekstra sensorer.

Bruk av operasjonell teknologi (OT) vokser raskt, og det gjør også nettangrep på OT-miljøer. Angrep som forstyrrer driften og forårsaker skade som strekker seg langt utover inntekter og omdømme, menneskelig sikkerhet og kritisk infrastruktur.

For å hjelpe bedrifter med å holde OT-miljøene sikre, introduserer Palo Alto Networks i dag løsningen Zero Trust OT Security Solution.

En nøkkelkomponent i løsningen er den nye, skydistribuerte Industrial OT Security Service, som enkelt kan aktiveres – uten å installere ekstra sensorer. Bygget på AI, med enkel distribusjon, gjør løsningen det mulig for kunder å både sikre OT-miljøene og samtidig forenkle driften.

OT-enheter kan være vanskelige å sikre, ettersom mange mangler innebygd sikkerhet. I tillegg begrenser høye krav til oppetid muligheten til å utføre regelmessig sikkerhetsvedlikehold. OT-miljøer er også i faresonen, ettersom bedrifter tar i bruk nye teknologier som 5G, som muliggjør massetilkobling og åpner for ekstern tilgang.
– De fleste OT-sikkerhetsløsninger i markedet kommer til kort, fordi de ikke kan identifisere alle ressurser og eiendeler og bare kan varsle, men ikke forhindre trusler. Dette kan føre til sikkerhetshull, sier Anand Oswal, SVP i nettverkssikkerhet ved Palo Alto Networks. – Vår OT-sikkerhetsløsning er utviklet for å hjelpe bedrifter med å holde seg trygge gjennom detaljert synlighet og effektiv, innebygd sikkerhet, samtidig som de oppfyller kravene til tilgjengelighet og oppetid.

Ved å bruke bransjens første ML-drevne OT-synlighetsmotor, gjenkjenner tjenesten hundrevis av unike OT-enhetsprofiler, over 1000 OT/Industrial Control System (ICS)-applikasjoner, og har hundrevis av distinkte OT-trusselsignaturer. En verdifull del av tjenesten er at den hjelper sikkerhetsteam med proaktivt å forstå risiko og ta i bruk kontroller. Den observerer og visualiserer adferd kontinuerlig, uregelmessigheter oppdages umiddelbart og adresseres med brannmurpolicy.

– Når industrielle OT-systemer og IT-systemer blir mer sammenkoblet, blir størrelsen på angrepsoverflaten tilgjengelig for motstanderen. Forsvar mot stadig mer sofistikerte trusler krever utvidede sikkerhetsstrategier som kan gi synlighet, kontekst og Zero Trust-funksjoner på tvers av både OT- og IT-nettverk, enheter, applikasjoner og brukere, sier Dave Gruber, hovedanalytiker ved Enterprise Strategy Group. – Palo Alto Networks-løsningen omfavner denne enhetlige sikkerhetsmodellen, og lover å bidra til å beskytte komplekse OT-miljøer.

– Produksjon er i skuddlinjen for mange nyere nettangrep. Palo Alto Networks Industrial OT Security er et must for å sikre at beste praksis for sikkerhet er på plass, sier Jared Mendenhall, direktør for informasjonssikkerhet, Impossible Foods. – Vi ser frem til Palo Alto Networks dedikerte OT-sikkerhetsløsning, for å hjelpe oss med å sikre produksjonsanlegget vårt, fjernoperasjoner, og realisere vår bredere nulltillitvisjon.

Zero Trust OT Security-løsningen sikrer flere OT-brukstilfeller med konsistente Zero Trust-policyer, alt administrert sentralt:

  • OT-ressurser og nettverk som bruker Palo Alto Networks NGFWs, sammen med den nye Industrial OT Security-tjenesten.
  • Fjerntilgang med Prisma SASE.
  • 5G-tilkoblede enheter som bruker NGFW-er med Palo Alto Networks 5G-Native Security.

Følg Palo Alto Networks på Twitter, LinkedIn, Facebook og Instagram.

Tilgjengelighet

Palo Alto Networks Zero Trust OT-sikkerhetsløsning og industriell OT-sikkerhetstjeneste vil være tilgjengelig i mars.

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser. 

egmaintenance-havlandet crop

Havlandet Havbruk AS og EG Maintenance utvider samarbeid om vedlikeholdet

Havlandet Havbruk AS ønsker å effektivisere vedlikeholdsarbeidet og har valgt å utvide samarbeidet med EG ved å ta i bruk EG Maintenance.  Implementering av EG Maintenance hos Havlandet vil bidra til en effektiv og strømlinjeformet driftsforvaltning for selskapets enheter.

OO oppkjøp Jan-Erik Storsve og Øyvind Nistad crop

Otto Olsen AS utvider produktporteføljen med oppkjøp av TR Fastenings Norge AS

Otto Olsen AS kunngjør fullført oppkjøp av TR Fastenings Norge AS, en betydelig utvidelse av sin allerede omfattende produktportefølje. Som en anerkjent norskeid virksomhet med solid erfaring og høy teknisk ekspertise, leverer Otto Olsen AS allerede et bredt spekter av produkter til ulike industrier.

670658562

Kiwas NDT-virksomhet overføres til IKM Inspection

Fra 4. april 2024 vil Kiwa Norges NDT-virksomhet bli overført i sin helhet til IKM Inspection AS. Avtalen som nå er inngått mellom Kiwa AS og IKM Inspection AS medfører at all aktivitet og medarbeidere knyttet til NDT-tjenester med tilhørende utstyrspark i Norge overdras.