Palo Alto crop

Palo Alto Networks forenkler AI-drevet OT-sikkerhet

Ny Zero Trust OT sikkerhetsløsning sikrer kritisk infrastruktur uten ekstra sensorer.

Bruk av operasjonell teknologi (OT) vokser raskt, og det gjør også nettangrep på OT-miljøer. Angrep som forstyrrer driften og forårsaker skade som strekker seg langt utover inntekter og omdømme, menneskelig sikkerhet og kritisk infrastruktur.

For å hjelpe bedrifter med å holde OT-miljøene sikre, introduserer Palo Alto Networks i dag løsningen Zero Trust OT Security Solution.

En nøkkelkomponent i løsningen er den nye, skydistribuerte Industrial OT Security Service, som enkelt kan aktiveres – uten å installere ekstra sensorer. Bygget på AI, med enkel distribusjon, gjør løsningen det mulig for kunder å både sikre OT-miljøene og samtidig forenkle driften.

OT-enheter kan være vanskelige å sikre, ettersom mange mangler innebygd sikkerhet. I tillegg begrenser høye krav til oppetid muligheten til å utføre regelmessig sikkerhetsvedlikehold. OT-miljøer er også i faresonen, ettersom bedrifter tar i bruk nye teknologier som 5G, som muliggjør massetilkobling og åpner for ekstern tilgang.
– De fleste OT-sikkerhetsløsninger i markedet kommer til kort, fordi de ikke kan identifisere alle ressurser og eiendeler og bare kan varsle, men ikke forhindre trusler. Dette kan føre til sikkerhetshull, sier Anand Oswal, SVP i nettverkssikkerhet ved Palo Alto Networks. – Vår OT-sikkerhetsløsning er utviklet for å hjelpe bedrifter med å holde seg trygge gjennom detaljert synlighet og effektiv, innebygd sikkerhet, samtidig som de oppfyller kravene til tilgjengelighet og oppetid.

Ved å bruke bransjens første ML-drevne OT-synlighetsmotor, gjenkjenner tjenesten hundrevis av unike OT-enhetsprofiler, over 1000 OT/Industrial Control System (ICS)-applikasjoner, og har hundrevis av distinkte OT-trusselsignaturer. En verdifull del av tjenesten er at den hjelper sikkerhetsteam med proaktivt å forstå risiko og ta i bruk kontroller. Den observerer og visualiserer adferd kontinuerlig, uregelmessigheter oppdages umiddelbart og adresseres med brannmurpolicy.

– Når industrielle OT-systemer og IT-systemer blir mer sammenkoblet, blir størrelsen på angrepsoverflaten tilgjengelig for motstanderen. Forsvar mot stadig mer sofistikerte trusler krever utvidede sikkerhetsstrategier som kan gi synlighet, kontekst og Zero Trust-funksjoner på tvers av både OT- og IT-nettverk, enheter, applikasjoner og brukere, sier Dave Gruber, hovedanalytiker ved Enterprise Strategy Group. – Palo Alto Networks-løsningen omfavner denne enhetlige sikkerhetsmodellen, og lover å bidra til å beskytte komplekse OT-miljøer.

– Produksjon er i skuddlinjen for mange nyere nettangrep. Palo Alto Networks Industrial OT Security er et must for å sikre at beste praksis for sikkerhet er på plass, sier Jared Mendenhall, direktør for informasjonssikkerhet, Impossible Foods. – Vi ser frem til Palo Alto Networks dedikerte OT-sikkerhetsløsning, for å hjelpe oss med å sikre produksjonsanlegget vårt, fjernoperasjoner, og realisere vår bredere nulltillitvisjon.

Zero Trust OT Security-løsningen sikrer flere OT-brukstilfeller med konsistente Zero Trust-policyer, alt administrert sentralt:

  • OT-ressurser og nettverk som bruker Palo Alto Networks NGFWs, sammen med den nye Industrial OT Security-tjenesten.
  • Fjerntilgang med Prisma SASE.
  • 5G-tilkoblede enheter som bruker NGFW-er med Palo Alto Networks 5G-Native Security.

Følg Palo Alto Networks på Twitter, LinkedIn, Facebook og Instagram.

Tilgjengelighet

Palo Alto Networks Zero Trust OT-sikkerhetsløsning og industriell OT-sikkerhetstjeneste vil være tilgjengelig i mars.

Draugen øvelse crop

Godt fornøyd med øvelse Draugen

Kompetanseoverføring og god stemning preget årets største oljevernøvelse. Øvelse Draugen ble avholdt 21. – 23. mars 2023, og tok utgangspunkt i tiltenkte hendelser på det OKEA-eide Draugen-feltet på Haltenbanken.

Les mer
Mario_Drechsler

Rittals fabrikk i Haiger vinner Industrie 4.0 Award

Rittal tildeles prisen Industrie 4.0 Award for sin smarte fabrikk i Haiger ROI-EFESO Management Consulting har etablert en standard for industrien i form av Industrie 4.0 award. I år går prisen til bedrifter som baner vei for den tyske industrien med smarte fabrikker. Rittal tildeles «Industrie 4.0 award 2022» for å digitalisere produksjon ved sin fabrikk i Haiger med hjelp av søsterbedriften German Edge Cloud.

Les mer
Xylem fly-ash-removal crop

Fjerning av flyveaske, slurry og slagg

Gjenvinning av slamrester i avvanningsprosessen. Slamrester er noen ganger et ubehagelig biprodukt fra prosessering og de er over alt. Det er lagt ned betydelig tid og innsats i pumping av slagg, noen ganger fordi de "er i veien". 

Les mer
Morrow Batteries products crop

Morrow og Optimeering skal utvikle AI-drevet software

Det norske cleantech-selskaper Morrow Batteries ASA (Morrow) og Optimeering AS har undertegnet en intensjonsavtale om sammen å utvikle AI-drevet automasjonsprogramvare for kortsiktige kraftmarkedsoperasjoner.

Les mer