Prevas klima crop

Oppdraget til Prevas er å levere programvaren FOCS G7

Prevas hjelper til med å klimanøytralisere produksjonen av armeringsstål i Norge

Som et skritt på veien mot en mer klimanøytral armeringsstålproduksjon har Prevas fått muligheten til å levere den siste generasjonen av optimeringsprogramvaren FOCS G7 til Celsa Armeringsstål AS. Leveransen er inndelt i to trinn og skal være ferdig levert i 2025.

Celsa Armeringsstål AS, som inngår i Celsa Nordic, er et av Norges største gjenvinningsselskaper og har en sterk miljø- og bærekraftsprofil. En av byggesteinene i bærekraftsarbeidet er å utvikle en egen sirkulær og hundre prosent skrapbasert verdikjede. Smelteverket deres er basert på EAF-teknologien (Electric Arc Furnace based production), der vannkraft blir brukt som energikilde. Som et skritt i bærekraftsomstillingen skal selskapet investere i en ny varmvalsingsovn der strømprodusert grønn hydrogengass (green hydrogen) skal erstatte blant annet naturgass som drivstoff. Ovnen beregnes å være på plass i løpet av 2024–2025 og blir den første varmvalsingsovnen med hydrogengass som eneste energikilde.

Oppdraget til Prevas er å levere programvaren FOCS G7, som gjør det mulig å bruke hydrogengass som drivstoff. Løsningen fra Prevas optimerer også varmeforbruket i ovnen. Det gir en mer stabil produksjon med forbedret kvalitet, samt drivstoff- og energibesparelser.

Som et første trinn skal Prevas installere programvaren på eksisterende ovn allerede i 2023, noe som er avgjørende for at modellene skal lære seg den aktuelle drivstoffblandingen og produktblandingen som passerer gjennom varmvalsingsovnen. Det forventes at løsningen allerede i denne modellutviklingsfasen skal senke forbruket og gi miljøfordeler og mer stabil produksjon i påvente av den nye ovnen.

- Å være med og utvikle fremtidens fossilfrie stålproduksjon er viktig og føles svært stimulerende. Vi opplever at kundene våre viser økt interesse for å oppgradere ovnene sine som fyres med fossilt drivstoff, til fossilfrie alternativer. Der ser vi at Prevas kan hjelpe til, sier Per Åhman, Senior Expert Furnace Control.

Prevas sin produktfamilie FOCS omfatter automatiske styresystemer som er markedsledende innen ovnsstyring. For mer informasjon om FOCS, besøk hjemmesiden.

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser. 

egmaintenance-havlandet crop

Havlandet Havbruk AS og EG Maintenance utvider samarbeid om vedlikeholdet

Havlandet Havbruk AS ønsker å effektivisere vedlikeholdsarbeidet og har valgt å utvide samarbeidet med EG ved å ta i bruk EG Maintenance.  Implementering av EG Maintenance hos Havlandet vil bidra til en effektiv og strømlinjeformet driftsforvaltning for selskapets enheter.

OO oppkjøp Jan-Erik Storsve og Øyvind Nistad crop

Otto Olsen AS utvider produktporteføljen med oppkjøp av TR Fastenings Norge AS

Otto Olsen AS kunngjør fullført oppkjøp av TR Fastenings Norge AS, en betydelig utvidelse av sin allerede omfattende produktportefølje. Som en anerkjent norskeid virksomhet med solid erfaring og høy teknisk ekspertise, leverer Otto Olsen AS allerede et bredt spekter av produkter til ulike industrier.

670658562

Kiwas NDT-virksomhet overføres til IKM Inspection

Fra 4. april 2024 vil Kiwa Norges NDT-virksomhet bli overført i sin helhet til IKM Inspection AS. Avtalen som nå er inngått mellom Kiwa AS og IKM Inspection AS medfører at all aktivitet og medarbeidere knyttet til NDT-tjenester med tilhørende utstyrspark i Norge overdras.