Subsea 7 crop

Det nye selskapet vil ha verdens største flåte av subsea-installasjonsfartøy

Samtaler om gigantisk subsea fusjon

De to subsea-konkurrentene Saipem og Subsea 7 vurderer en fusjon for å få tilgang til nye markeder og bli en større aktør i markedet. Det er subseaworldnews som skriver dette. Nettstedet har intevjuet Rystad Energy om en mulig fusjon.

En slik fusjon vil gjøre Saipem og Subsea 7 til den fjerde største oljeservice-aktøren – etter Schlumberger, Hailliburton og Baker Hughes, opplyser Rystad Energy.

- Dette vil skape en helt ny global oljeservice-gigant med mer enn 12,4 milliarder dollar i omsetning. Dersom de to slår seg sammen vil det nye selskapet ha verdens største flåte av subsea-installasjonsfartøy og være den største leverandøren av SURF-service med en markedsandel på nær 40 prosent, sier Audun Martin i Rystad Energy. Han leder oljeservice-forskningen i selskapet.

Et sammenslått Saipem og Subsea 7, vil gjøre det lettere å få større kontrakter også på land. I tillegg vil det eventuelt nye selskapet kunne kjempe mot McDermott som den ledende oljeservice-leverandøren i Midt-Østen, heter det videre.

Rystad Energy tror en eventuell fusjon vil kunne endre rammebetingelsene for hvordan subsea-kontrakter inngås. Dersom fusjonen skulle bli en realitet har nå alle de fem store aktørene dannet en allianse som dekker alle områdene i subsea-markedet.

Bergindustri crop

Norsk Bergindustri - på vei mot en bærekraftig mineralnæring

Generalsekretær i Norsk Bergindustri, Anita Hall

Bærekraft og miljøarbeidet har blitt en selvfølge for enhver ansvarlig industri i vår vestlige verden, så også for Norsk Bergindustris medlemsbedrifter. Det er derfor svært gledelig at bransjen nå tar avgjørende grep for å måle sin miljøinnsats, uttaler generalsekretær i Norsk Bergindustri, Anita Hall.

Les mer
View pixelwerk crop

Satser innen havbruk

Søker å sikre at har løsninger som tilfredsstiller næringens krav

View Software øker satsningen innenfor havbruksnæringen og kjøper programvareselskapet Pixelwerk i Florø - Vi har lyktes godt innen havbruk med vår løsning for industrielt vedlikehold View Maintenance, og ønsker nå å øke satsningen i denne spennende og sterkt voksende næringen.

Les mer
AGA Linde crop

AGA endrer navn til Linde i januar 2020

AGA vil fortsatt være varemerke for virksomhetens produkter innen sveiseprodukt

AGA har vært en del av Linde siden 2000 og har bestått av Norden og de baltiske landene under region Nord-Europa. I januar 2020 bytter AGA navn til Linde Gas.

Les mer
Aker solution crop

Milliardkontrakt til Aker Solutions

Går fram av meldingen at kontrakten går ut på vedlikehold og modifikasjoner

Aker Solutions har sikret seg en kontrakt til en verdi av 3,5 milliarder kroner sammen med samarbeidspartnere. Meldingen kommer samtidig som Aker Solutions også har fått en kontrakt med Equinor for forprosjektering og design (FEED) for modifisering av plattformdekkene på Troll B og C for å ta imot strøm fra land.

Les mer