Hannover SAP crop

SAP og NVIDIA i nytt samarbeid for å akselerere bruken av generativ AI

dag avdukes et nytt og utvidet partnerskap mellom SAP SE og NVIDIA. Det skal gi virksomheter flere muligheter til å bruke data og generativ AI i SAPs portefølje av skyløsninger og applikasjoner takket være store språkmodeller (LLM) i NVIDIA AI Foundry Services og nye NVIDIA NIM Microservices.

Nå skal selskapene samarbeide om å bygge og levere SAP Business AI, inkludert skalerbare og forretningsspesifikke generative AI-funksjoner i SAPs Joule Assistant. I tillegg omfatter samarbeidet SAPs portefølje av skyløsninger og applikasjoner som alle støttes av SAPs generative AI-hub. Det legger til rette for relevant, pålitelig og ansvarlig utnyttelse av AI for virksomheter, som gis umiddelbar tilgang til et bredt spekter av store språkmodeller (LLM).

Partnerskapet er en del av SAPs pågående prosjekt for å bygge generativ AI direkte inn i applikasjonene som driver virksomheter over hele verden. Målet er at kundene skal kunne bruke generative AI-evner i stor skala i hele organisasjonen. SAP vil bruke NVIDIA:s generative AI foundry service for å finjustere LLMer for domenespesifikke scenarier og tilby applikasjoner med nye NVIDIA NIM-mikrotjenester. SAP og NVIDIA planlegger å gjøre de nye integrerte funksjonene tilgjengelige innen utgangen av 2024.

– Enterprise-kunder ønsker å bruke den nyeste teknologien som gir reell forretningsverdi. Strategiske teknologipartnerskap, som dette nye samarbeidet mellom SAP og NVIDIA, er kjernen i vår strategi om å investere i teknologi som maksimerer mulighetene for selskaper til å bruke AI. NVIDIAs kjernekompetanse er å levere AI-evner i stor skala. Det vil hjelpe SAP med å akselerere tempoet i transformasjonen og gi våre kunder bedre skytjenester, sier Christian Klein, konsernsjef i SAP.

– SAP sitter på en gullgruve av virksomhetsdata som kan omgjøres til tilpassede generative AI-agenter. Det hjelper kundene med å automatisere virksomhetene sine. Sammen vil NVIDIA og SAP bringe tilpasset generativ AI til de tusenvis av virksomheter i hele verden, som er avhengige av SAP for å drive virksomhetene sine, sier Jensen Huang, grunnlegger og toppsjef i NVIDIA.

catchlight_nve

Fortsatt positiv kraftbalanse mot 2028

Kraftbalansen i Norge blir svakere de nærmeste årene, men vi forventer fortsatt et kraftoverskudd i 2028. Det viser NVEs nye analyse av den kortsiktige kraftbalansen. – Vi regner med at kraftforbruket vil øke en del, men vi forventer ikke et kraftunderskudd de nærmeste årene, sier vassdrags- og energidirektør Kjetil Lund.

Parker plus e crop

Parker kunngjør lanseringen av miljøvennlige Hyperchill Plus-E-prosessvannkjølere

Parker Hannifin lanserer Hyperchill Plus-E, en ny, miljøvennlig industriell prosesskjøler som brukes i HVAC og kjøling, industrielt produksjonsutstyr, biovitenskap, olje og gass, i tillegg til bruksområder for kraftgenerering og fornybar energi.

Rockwell ESK rendering crop

ROCKWOOL bygger ny steinullfabrikk i Sverige

Steinullprodusenten ROCKWOOL skal bygge en ny fabrikk på Eskilstuna i Sverige for å møte byggebransjens økte etterspørsel av isolering med lavt klimaavtrykk. Den toppmoderne, nye fabrikken skal skape 120 arbeidsplasser og skal drives av egenutviklet og storskala, grønn smelteteknikk.

GoliatVIND_3 crop

GoliatVIND - gode samarbeidsrelasjoner bidro til rekordrask levering av havbunnsundersøkelse

Takket være gode relasjoner med Akvaplan-niva og andre underleverandører så fikk GoliatVIND mobilisert til gjennomføring av havbunnundersøkelse på rekordtid. Som et avgjørende steg mot å sikre godkjenning av konsekvensutredningen for demonstrasjonsprosjektet for flytende havvind utenfor Hammerfest, fullførte GoliatVIND en havbunnsundersøkelse i rekordfart. Dette ble muliggjort på grunn av det gode samarbeidet innen norsk leverandørindustri.