Hannover SAP crop

SAP og NVIDIA i nytt samarbeid for å akselerere bruken av generativ AI

dag avdukes et nytt og utvidet partnerskap mellom SAP SE og NVIDIA. Det skal gi virksomheter flere muligheter til å bruke data og generativ AI i SAPs portefølje av skyløsninger og applikasjoner takket være store språkmodeller (LLM) i NVIDIA AI Foundry Services og nye NVIDIA NIM Microservices.

Nå skal selskapene samarbeide om å bygge og levere SAP Business AI, inkludert skalerbare og forretningsspesifikke generative AI-funksjoner i SAPs Joule Assistant. I tillegg omfatter samarbeidet SAPs portefølje av skyløsninger og applikasjoner som alle støttes av SAPs generative AI-hub. Det legger til rette for relevant, pålitelig og ansvarlig utnyttelse av AI for virksomheter, som gis umiddelbar tilgang til et bredt spekter av store språkmodeller (LLM).

Partnerskapet er en del av SAPs pågående prosjekt for å bygge generativ AI direkte inn i applikasjonene som driver virksomheter over hele verden. Målet er at kundene skal kunne bruke generative AI-evner i stor skala i hele organisasjonen. SAP vil bruke NVIDIA:s generative AI foundry service for å finjustere LLMer for domenespesifikke scenarier og tilby applikasjoner med nye NVIDIA NIM-mikrotjenester. SAP og NVIDIA planlegger å gjøre de nye integrerte funksjonene tilgjengelige innen utgangen av 2024.

– Enterprise-kunder ønsker å bruke den nyeste teknologien som gir reell forretningsverdi. Strategiske teknologipartnerskap, som dette nye samarbeidet mellom SAP og NVIDIA, er kjernen i vår strategi om å investere i teknologi som maksimerer mulighetene for selskaper til å bruke AI. NVIDIAs kjernekompetanse er å levere AI-evner i stor skala. Det vil hjelpe SAP med å akselerere tempoet i transformasjonen og gi våre kunder bedre skytjenester, sier Christian Klein, konsernsjef i SAP.

– SAP sitter på en gullgruve av virksomhetsdata som kan omgjøres til tilpassede generative AI-agenter. Det hjelper kundene med å automatisere virksomhetene sine. Sammen vil NVIDIA og SAP bringe tilpasset generativ AI til de tusenvis av virksomheter i hele verden, som er avhengige av SAP for å drive virksomhetene sine, sier Jensen Huang, grunnlegger og toppsjef i NVIDIA.

Additiliv prod crop

Setter opp global distribuert produksjon med On demand Manufacturing

Både produsenter av deler og sluttbrukere opplever ofte lange ledetider, utdaterte komponenter og variabel kvalitet på reservedeler – noe som utfordrer organisasjonens evne til å levere på mål. OEM-ene sliter med at det tar lang tid før deres kunder får et produkt de trenger, og litt for ofte får de komponenter med ikke tilfredsstillende ytelse. Pelagus 3D har etablert et nettverk av produsenter som kan levere kvalitet innen korte tidsfrister.

ABB Topsø crop

Topsøe, ABB og Fluor inngår allianse for å utvikle standardisert konsept for SOEC elektrolysefabrikk

Topsøe, en global leder innen teknologi for redusert karbonutslipp, ABB, en teknologileder innen elektrifisering og automatisering, og Fluor, en leder innen engineering, innkjøp og byggetjenester, har dannet en allianse for å designe et standardisert konsept for å bygge Topsøes neste SOEC-fabrikk (Solid Oxide Electrolysis Cells).

MDV 03 2024 Kolasj crop

Min Drift & Vedlikehold 03 2024 er publisert

Kunstig intelligens utvikles i raskt tempo. Alle må lære seg å håndtere denne teknologien. Nye produksjonsmetoder utvikles, som additiv produksjon, eller 3 D printing. Det er mye å forholde seg til. Men skal arbeidsplassene være trygge i fremtiden, må vi alle ta et tak for ny læring

Konsernsjef Steffen Syvertsen i Å Energi og Jonathan Cole CEO i

Corio og Å Energi styrker havvindsamarbeidet

Corio og Å Energi inngår strategisk avtale om fremtidig samarbeid innen havvind. Avtalen bygger videre på samarbeidet de to selskapene har etablert i havvindkonsortiet Nordvegen Vind. Corio Generation, en av verdens største havvindutviklere, og fornybarkonsernet Å Energi har signert en strategisk samarbeidsavtale om utvikling av fremtidig havvindprosjekter i Norge og Nord-Europa.