IKM gruppen kjøper Endúr Industrier AS crop

Arbeider primært med prefabrikasjon av rør og sveiste strukturer

Stavanger Mekaniske AS kjøper konkursboet til Endur Industrier AS

Søndag 17.01.20 signerte det IKM eide selskapet, Stavanger Mekaniske en avtale med konkursboet i Endur Industrier AS, hvor Stavanger Mekaniske overtar pågående arbeid, de fleste ansatte, varelageret, samt sveiseprosedyrer og andre driftsmidler.

Selskapet yter fabrikasjon og engineeringtjenester inn mot både olje og gass industrien samt landbasert industri. Stavanger Mekaniske arbeider primært med prefabrikasjon av rør og sveiste strukturer, i tillegg til engineering, design, beregning, elektronisk oppmåling og 3d scanning.

Endur Industrier AS hadde ved konkursåpning ca. 23 ansatte og holder til i Dusavik ved Stavanger. «Dette kjøpet vil bidra positivt til Stavanger Mekaniske AS videre vekst, og skaper nye muligheter i en spennende tid for Stavanger Mekaniske, sier Geir Høiland, Styreleder i Stavanger Mekaniske AS.

IKM Gruppen AS sysselsetter 2500 personer fordelt på 45 selskaper i 12 land. IKM består av to juridiske konsern, IKM Gruppen AS og IKM Invest AS og har en budsjettert omsetning for 2021 på 4,5 milliarder NOK.

JKF Merking kabinett crop

Har du behov for merking

JFKnudtzen skal kunne gi deg de beste produktene, rådene og mest tidseffektive løsningene. Det er mange grunner til at du skal merke et elektrisk anlegg og andre tilkoblingsenheter. God merking er en forutsetning for et velfungerende anlegg, med hensyn til blant annet tilsyn, testing, reparasjon og endringer.

Les mer
new york

Industriell energieffektivitet er den største muligheten for å begrense klimaendringene

Mange land har ennå ikke tatt grep

Økt bruk av høyeffektive motorer og frekvensomformere kan redusere det globale strømforbruket med 10%. ABB har publisert en studie som kvantifiserer et betydelig energieffektiviserings-potensial i industri og infrastruktur ved å benytte høyeffektive elektromotorer og frekvensomformere. ABB oppfordrer myndigheter og industrien til å akselerere bruken av slik teknologi for å motvirke klimaendringene.

Les mer
Trend trussler crop

Nærmere 130.000 cybertrusler i minuttet gjennom hele fjoråret

Avdekker en kraftig vekst i cyberangrep rettet mot hjemmekontor

IT-sikkerhetsselskapet Trend Micro har sett nærmere på hvordan IT-sikkerheten ble utfordret som følge av pandemien og den påfølgende hjemmekontorbølgen. Trend Micro la nylig frem sin årlige sikkerhetsrapport for fjoråret. I rapporten kommer det blant annet frem at Trend Micro oppdaget hele 126.000 cyber-sikkerhetstrusler i gjennomsnitt per minutt gjennom hele 2020, hvilket tilsvarer en økning på 20 prosent fra 2019.

Les mer
JFKnudtzen forsyning crop

Slik oppnår du en stabil forsyningskjede

Vil vi fremstå som en mer seriøs og en dyktig leverandør

Uansett hvilken bransje man befinner seg i, er en stabil forsyningskjede alltid noe en bedrift burde jobbe for. Vi har snakket med JFKnudtzen, en langvarig kunde hos Dachser Norway, om hvordan selskapet har klart å skape en stabil forsyningskjede. Hvordan oppnår man egentlig en stabil forsyningskjede?

Les mer