NORD-DuoDrive crop

Det er fjernet en rekke slitedeler, noe som betyr lavere vedlikeholdsbehov

To blir til en

Nye DuoDrive er girenhet og motor i ett. Med IE5+-synkronmotoren setter NORD DRIVESYSTEMS nye standarder med tanke på energieffektivitet i drivsystemer til næringsmiddelindustri og intralogistikk. NORD har nå optimalisert systemytelsen ved å integrere denne høytytende IE5+-motoren i et ettrinns tannhjulsgir.

Enheten tar liten plass, har høy effekttetthet og svært lavt støyutslipp – og dette er bare noen av fordelene for brukere innen intralogistikk, næringsmiddelproduksjon og legemiddelindustri.

Den nye DuoDrive-kombinasjonen har høy systemytelse og gir konsekvent reduksjon i antall versjoner, i tillegg til at den har en glatt, uventilert og kompakt design. Vi har fjernet en rekke slitedeler, noe som betyr lavere vedlikeholdsbehov. I kombinasjon med den enkle «plug-and-play»-idriftsettingen av den komplette løsningen, gir dette en betydelig reduksjon i den totale eierkostnaden (TCO) sammenlignet med eksisterende drivsystemer. DuoDrive egner seg til bruk i næringsmiddel- og legemiddelindustrien samt innen intralogistikk.

Integrering på stadig nye nivåer
DuoDrive er en revolusjonerende kombinasjon av girenhet og motor fra NORD DRIVESYSTEMS, i en hygienisk, rengjøringsvennlig design der en IE5+-synkronmotor er installert i samme hus som et ettrinns tannhjulsgir. Som system vil det kompakte DuoDrive-konseptet oppnå en betydelig høyere energieffektivitet enn det anerkjente LogiDrive-konseptet, der IE5+-synkronmotoren er kombinert med vinkelgiret NORDBLOC.1®. DuoDrive har for øyeblikket den høyeste ytelsen på markedet blant girenhet/motor-kombinasjoner i denne effektklassen, med opptil 92 %, og oppnår svært høy systemytelse i delbelastningsområdet. Dette er med andre ord en fremtidssikker løsning som virkelig vil bidra til å redusere kostnadene. Den første tilgjengelige DuoDrive-størrelsen dekker oversetningsforholdene fra i = 3,24 til i = 16,2 og er utviklet for dreiemomenter på opptil 80 Nm og hastigheter på opptil 1000 min-1.

Full kompatibilitet med markedsstandardene
Som alle andre produkter fra NORDs portefølje, er DuoDrive kompatibel med NORDs drivelektronikk. DuoDrive kan utstyres med alle vanlige hulakseldimensjoner (20–40 mm) og flensversjoner (B5 og B14), eller en momentarm. Avhengig av kundens behov, medfølger Harting HAN-kontakter, runde M12-forbindelsesplugger eller direkte kabling. DuoDrive er også kompatibel med ulikt ekstrautstyr, for eksempel tilbakemeldinger fra pulsgiver eller holdebrems. Ettersom DuoDrive-enheten er rengjøringsvennlig og korrosjonsbestandig, er den ideell for bruk i hygienesensitive og tøffe miljøer. I tillegg betyr dette at systemet får mindre nedetid, og mindre rengjøringsarbeid betyr lavere kostnader.

Kollasj MDV 02 2021 crop

Min Drift og Vedlikehold 02 2021 er publisert

Deler av norsk næringsliv går godt, et gjelder i flere industrielle sektorer. – Bilindustrien går ganske bra verden rundt, bygg går ganske bra, personlig pleie går ganske bra, fordi det er etterspørsel hos sluttkundene, sier Koenig. Han er konsernsjef i Elkem. Norsk Hydro vurderer å hente kapital til satsinger på hydrogen, vindkraft og solkraft. Det skal også investere 2,5–3 milliarder kroner innen batterier. Og det finnes flere eksempler på planer om økt aktivitet i industrien. 

Les mer
Tine vedlikehold crop

MainTech hjelper Tine med prosjektet Konkurransekraft Vedlikehold

Vil vært engasjert i flere sentrale prosjekter innenfor vedlikeholdsområdet

Tine er, som en av Norges viktige hjørnestensbedrifter med all sin historie, et selskap hver enkelt av oss har et forhold til. Med 30 meierier og lokal forankring over hele landet, er Tine en del av den norske kulturarven. Med over 10 000 melkebønder på eiersiden, er det mange arbeidsplasser direkte og indirekte knyttet til selskapet.

Les mer
SAP bærekraftig crop

SAPs nye servicepakke hjelper virksomheter med å bli grønnere

Pakken inneholder analyse- og rapporteringsverktøy

SAP introduserer en ny servicepakke som hjelper bedrifter med å skape bærekraftig data som støtter en effektiv og ansvarlig drift. Det gjør det mulig for bedrifter å benytte et bærekraftig perspektiv i hele deres verdiskapningsprosess, noe som også fører til at man tenker nytt når det kommer til drift og beslutningstaking.

Les mer
NORD-IE5plus-motor crop

Energibesparende synkronmotorer setter nye standarder

Energibesparende, kostnadseffektiv og miljøvennlig: Den nye IE5+-synkronmotoren fra NORD DRIVESYSTEMS setter nye standarder. Den nye motoren er nå også tilgjengelig i ventilerte eller glatte versjoner med en effekt på opptil 4,0 kW. Ved behov kan motorene leveres med en svært glatt overflate eller overflatebehandlingen nsd tupH.

Les mer