Trend_Dubai_skyline_5 G crop

At du er sikret i dag er ingen garanti for at du er sikret i morgen

Trend Micro øker sikkerheten i 5G-nettverk med nytt datterselskap

Cybersikkerhetsselskapet Trend Micro har etablert CTOne, et nytt datterselskap, som fokuserer på å styrke sikkerheten i 5G-nettverk. Selskapets immatrielle verdier og lederskap kommer fra Trend Micros kultur for innovasjon og er det siste inkubasjonsprosjektet fra det ledende globale cybersikkerhetsselskapet som lanseres som en selvstendig virksomhet.

- Trend Micro har vært en spydspiss hva gjelder å ivareta sikkerheten og muliggjøre nettverks-transformasjoner i mere enn tre tiår. 5G-teknologien tilrettelegger for helt nye forretningsmodeller og applikasjoner som krever en ny cybersikkerhets-infrastruktur. Med vår fremsynthet og mer enn seks års dedikert forskning innen nettverksteknologi er vi sikre på at CTOne vil beskytte virksomheter og organisasjoner i alle 5G-nettverksmiljøer. Vi kommer fremover til å utvikle eksisterende- og potensielle nye partnerskap som skal bistå med å ta CTOne sine sikkerhetsløsninger for private 5G-nettverk til markedet, sier Ola Lauten, administrerende direktør i Trend Micro Norge.

Sikkerheten i dag er ingen garanti for at du er sikret i morgen

Dagens virksomheter er avhengige av å integrere ressurser for å bekjempe fremtidige trusler på private 5G-nettverk på en mye mer effektiv måte. Ved å utplassere et sikkerhetsnettverk i forkant av 5G-utrullingen, vil CTOne styrke den digitale motstandsdyktigheten til vertikale applikasjonsområder, gi utøkt sikkerhet for landing-applikasjoner i private 5G-nettverksmiljøer og således oppnå en langt mer omfattende beskyttelse fra nettverk til de mange endepunktene.

Kraftig redusert tidsforsinkelse, kraftig økning i båndbredden og enorm kapasitet, har motivert mange virksomheter til å ta i bruk private 5G-nettverk. Ifølge en rapport fra Grand View Research* var den globale markedsstørrelsen for private 5G-nettverk verdsatt til USD 1,38 milliarder i 2021. Dette markedet forventes å vokse med en årlig vekstrate på 49 prosent i 2023. Private 5G-nettverk regnes vanligvis som den mest sikre trådløse kommunikasjonsstandarden. Imidlertid står 5G-miljøet overfor flere sårbarheter enn noen gang, med den omfattende bruken av Open Radio Access (O-RAN)-strukturen, spredningen av skybaserte nettverk, bruk av programvare basert på åpen kildekode og et voksende volum av diverse IoT-enheter.

- At du er sikret i dag er ingen garanti for at du er sikret i morgen. Selv om markedet for kommunikasjonsteknologi opplever stor vekst, står dagens virksomheter overfor en kraftig vekst av komplekse risikoer. CTOne vil gjøre det mulig for virksomheter å sikre sine private 5G-nettverk mot cyberangrep og samtidig bygge et høykvalitets industrielt økosystem bestående av virksomhetskritiske applikasjoner, sier Karianne Myrvold, kommunikasjonssjef i Trend Micro Norge.

I tillegg til løsninger for cybersikkerhet fra ende-til-ende for private 5G-nettverk, utvikler også CTOne cybersikkerhetsløsninger med fokus på Open Radio Access (O-RAN)-strukturen, samt lokal databehandling. Dette vil hjelpe virksomheter å redusere sårbarheten for cyberrisiko ved å implementere relaterte teknologier.

Mongstad

Scana-selskap tildelt treårig vedlikeholdskontrakt med en estimert kontraktsverdi på 1,8 milliarder

Equinor har tildelt Scana-eide PSW Technology en treårig kontrakt på vedlikeholdstjenester til raffineriet på Mongstad. Avtalen har en estimert verdi på 200 millioner kroner i året og inneholder opsjoner på ytterligere seks år. – For PSW er dette en game changer, sier Oddbjørn Haukøy, konserndirektør i Scana og en av grunnleggerne av PSW tilbake i 2007.

Les mer
Schneider smarte_frekvensomformere crop

Norsk produksjonsindustri går daglig glipp av opptil 30 prosent energibesparelser

Industrien etterspør opplæring innen smarte frekvensomformere. Ved å utnytte deres fulle potensiale, kan produksjonsprosesser fort senke energikostnader med opptil 30 prosent.

Les mer
ELD-2202-1k (002) crop

Risikoen for cyberangrep har aldri vært større

I dag ser vi andre former for digitale trusler enn vi gjorde for bare et år sid

Cyberkriminelle retter seg i økende grad mot offentlig infrastruktur, herunder kritisk produksjonsvirksomhet, og dette kan ramme oss alle. Derfor ruster Eldor opp med spesialutdannede cybersecurity-medarbeidere.

Les mer
KUKA Lorentsson crop

Suksess for KUKA Nordic med sterk vekst i 2022 og gode utsikter for i år

KUKA er langt fremme når det gjelder programvare og digitale løsninger

Det går bra for KUKA Nordic, og for å oppfylle løftet om å bringe robotkunnskap ut til folket – Robots for the People – starter de nå opp med månedlige kurs i programvaren KUKA.Sim. – KUKA.Sim er et produkt som gjør livet betydelig enklere for en system-
integrator, sier Micael Amandusson, channel manager ved KUKA Nordic, som ser tilbake på et svært vellykket år for selskapet.

Les mer