NORD-UNIVERSAL-motor-certification CROP

Motoren har som standard IP55-beskyttelse

UNIVERSAL-motor fra NORD tilgjengelig med effekt fra 0,12 til 45 kW

NORD har introdusert sin nye, klasseledende UNIVERSAL-motor, med 20 modeller i effektområdet fra 0,12 til 45 kW.

NORDs UNIVERSAL-motor er sertifisert i henhold til CE, UL, CSA, CCC, ISI og EAC, og oppfyller de nedre ytelseskravene for markedene i Europa, USA, Canada, Russland, Kina og India, med flere. Motoren er også sertifisert av Bureau Veritas for applikasjoner på sjøen og offshore. UNIVERSAL-motoren fra NORD er en trefasemotor som kan brukes med fire standard nettspenninger, som oppgitt på motorens typeskilt: 380 V / 50 Hz, 400 V / 50 Hz, 415 V / 50 Hz og 460 V / 60 Hz. Den kan imidlertid også brukes med 440 V / 60 Hz og 480 V / 60 Hz.

De robuste motorene er tilgjengelige med 4 poler, og de passer til IEC-rammestørrelser fra 63 til 225. De er tilgjengelige med B3-fot-, B5-flens- og B14-flensmontering, og for tilpasning til det amerikanske markedet kan den leveres med NEMA C-flens- og NEMA-fotmontering. Motoren kan også monteres direkte på NORD-girkasser, noe som gir en kompakt drivløsning med større ytelse.

Motoren har som standard IP55-beskyttelse. Den er tettkapslet med viftekjøling (TEFC) og er isolert i klasse F.

Av annet ekstrautstyr som er tilgjengelig for NORDs UNIVERSAL-motor kan nevnes hurtigkoblinger, enkle eller doble dryppdeksler, romoppvarmer, fjærbrems og mekanisk ventilasjon. Ved behov kan motorkapslene også leveres med IP66-beskyttelse, hvilket betyr at de er støvtette og beskyttet mot bølger og kraftige vannstråler.

Den nye serien med energibesparende, høykvalitets UNIVERSAL-motorer fra NORD er tilgjengelig nå.

Skydda vernesko crop

Skydda på lag med Reebok: Lanserer unik vernesko

Er perfekt for arbeideren som står, går mye og er fysisk aktiv på jobb

Sportsgiganten Reebok tar steget ut i arbeidslivet. I samarbeid med den verdenskjente merkevaren tilbyr Skydda nå vernesko designet med sportsteknologi. - Det er gøy, og ikke minst inspirerende for oss i Skydda å kunne tilby Reebok-sko til det nordiske HMS-markedet.

Les mer
Egil Reidar Orsal

Lossing av dekksutstyr til Nexans Aurora

Totalt skal tre båtlaster med toppsideutstyr lossast ved Ulstein Verft

I løpet av eit par hektiske dagar har heile 197 løft med dekksutstyr til kabelleggingsskipet Nexans Aurora vorte løfta på land ved Ulstein Verft. Det største enkeltløftet var ein kabel-capstan som åleine veg 176 tonn.

Les mer
NORD-Condition-Monitoring_print crop

NORD utvider med nye produkter og strategiske investeringer

Konsepter for tilstandsovervåking og forebyggende vedlikehold er viktig

Getriebebau NORD GmbH & Co. KG oppnådde en solid og målrettet vekst i regnskapsåret 2019, noe som ble gjenspeilet i en økning i salget på 750 millioner euro. Investeringer i avdelinger og logistikk bidro til ytterligere stimulans. NORD ligger også godt an i den nåværende krisen. Utviklingsaktiviteter og investeringer går som planlagt, slik at NORD kan beholde posisjonen som en sterk partner i drivteknologisektoren.

Les mer
MDV 03 20 kollasj crop

Min Drift og Vedlikehold 03 2020 er publisert

Skal industrien fortsatt kunne konkurrere er vi avhengig av å få inn kvalifisert arbeidskraft skriver Norsk Industri. Dette utsagnet viser hvor avhengig det norske samfunnet er av kvalifisert arbeidskraft. Det er en pågående diskusjon om retningen på utdanningen i Norge.

Les mer